V FOR VICTORY: Pete Doherty viste sin mening om politiet da han forlot rettslokalet. Foto: AP
V FOR VICTORY: Pete Doherty viste sin mening om politiet da han forlot rettslokalet. Foto: APVis mer

Fri etter polititabbe

Med fingrene i været gjorde skandalerockeren Pete Doherty narr av trege politimenn.

SEHER.NO: Babyshambles-vokalisten - som flere ganger har vært i trøbbel med lovens lange arm på grunn av sine narkotikaproblemer- ble arrestert tidlig mandag morgen for å ha brutt vikårene i en prøveløslatelse.

Rockeren har tidligere blitt tvangsinnlagt på rehab og må klare seg uten narkotika i en uke for å ikke havne bak lås og slå. Det har han slitt med å overholde.

Men da saken kom opp for retten tirsdag ettermiddag, fikk han medhold i at politiet ikke hadde stilt ham for retten innen en lovpålagt 24-timers frist.

- Denne domstolen har ikke myndighet til å behandle saken lenger, sa dommer Susan Williams ifølge Daily Mail da Dohertys advokater påpekte feilen.

Kort tid etter vandret Kate Moss' eks-kjæreste ut dørene som en fri mann, med fingrene formet i seierstegn.

Doherty (27) har flere ganger lovet domstolene å slutte med narkotika for å unngå fengselsstraff, men nå spørs det om lykken er i ferd med å renne ut.

Politiet vil neppe være like slepphendte med å kontakte retten dersom Pete igjen skulle bli tatt med ulovlige stoffer på seg.

Dohertys agent Paul Roundhill mener imidlertid det er håpløst å kaste Pete Doherty i fengsel, fordi han er offer for en sykdom.

- Petes forbrytelser er mot ham selv. Han burde behandles som et offer, sier han til Daily Mail.

LES OGSÅ: Heroin-Pete reddet mann!