Melania Trump:

Freser mot kritikk: - Skammelig

Den avtroppende førstedamen snakker ut om forrige ukes voldelige opptøyer.

SNAKKER UT: Den avtroppende førstedamen Melania Trump uttaler seg for første gang om forrige ukes hendelser i USA. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/ AFP/ NTB
SNAKKER UT: Den avtroppende førstedamen Melania Trump uttaler seg for første gang om forrige ukes hendelser i USA. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke stormet Trump-tilhengere Kongressbygningen. USAs avtroppende president Donald Trump (74) ble i stor grad pekt ut som ansvarlig for stormingen og opptøyene, og for å ha oppildnet til bråket med sine gjentatte og grunnløse påstander om valgjuks.

I etterkant av opptøyene uttalte flere i Trump-familien seg, deriblant Ivanka (39), Eric (37) og Donald jr. (43).

En som derimot holdt munnen lukket og glimret med sitt fravær, var den avtroppende førstedamen, Melania Trump (50). «Hvor i alle dager er Melania?» var trolig et spørsmål flere amerikanere stilte seg.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vakte oppsikt. Vis mer

- Skuffet og motløs

Mandag bryter hun tausheten for første gang etter forrige ukes opptøyer. I en offentlig uttalelse delt på Det hvite hus' nettside kommer det frem at 50-åringen er skuffet og motløs over forrige ukes hendelser.

- Jeg synes det er skammelig at det har vært slibrig sladder, uberettigede personlige angrep og falske villedende anklager mot meg fra folk som ønsker å være relevante og har en agenda. Denne gangen handler det utelukkende om å helbrede landet vårt og dets innbyggere. Det skal ikke brukes til personlig vinning, heter det fra førstedamen.

Videre kommer det fra Melania at hun fordømmer volden som utspant seg forrige uke, og påpeker at vold aldri er akseptabelt.

- Som amerikaner er jeg stolt av vår frihet til å uttrykke våre synspunkter uten forfølgelse. Det er et av de viktigste idealene som USA er fundamentalt bygget på. Mange har brakt det ultimate offer for å beskytte den retten. Med dette i bakhodet vil jeg be innbyggerne i dette landet om å ta et øyeblikk, ta en pause og se på ting fra alle perspektiver, heter det videre i uttalelsen fra Melania.

VEKKER OPPSIKT: I fjor var ivrige Twitter-brukere overbeviste om at USAs president Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Ber folket slutte med vold

Videre kommer 50-åringen med en oppfordring om å stoppe volden, aldri ta antakelser basert på hudfarge eller bruke forskjellige politiske ideologier som grunnlag for aggresjon og ondskap.

- Vi må lytte til hverandre, fokusere på det som forener oss og heve oss over det som skiller oss. Det er inspirerende å se at så mange har funnet en lidenskap og entusiasme i å delta i et valg, men vi må ikke la den lidenskapen vende seg til vold. Vår vei fremover er å komme sammen, finne våre fellestrekk og være de snille og sterke menneskene som jeg vet vi er, heter det videre.

Melania peker videre på landets styrke og karakter i samfunnene som har blitt påvirket av naturkatastrofer og pandemien. Hun mener også at den røde tråden i alle disse utfordrende situasjonene er amerikanernes urokkelige vilje til å hjelpe hverandre.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Som jeg sa i løpet av sommeren, er det disse avgjørende øyeblikkene vi vil se tilbake på og fortelle barnebarna våre. At vi gjennom empati, styrke og besluttsomhet var i stand til å gjenopprette løftet om framtida. Hver av dere er ryggraden i dette landet. Dere er menneskene som fortsetter å gjøre USA til hva det er, og som har det utrolige ansvaret for å forberede framtidige generasjoner på å la alt være bedre enn slik de fant det.

Avslutningsvis skriver Melania at det har vært en ære å tjene som USAs førstedame, før hun retter en takk til amerikanerne som har støttet henne og ektemannen gjennom de siste fire årene.

- Viktigst av alt, ber jeg om helbredelse, nåde, forståelse og fred for vår store nasjon. La oss hver dag huske at vi er en nasjon under gud. Gud velsigne dere alle og gud velsigne USA, avslutter hun med.

LES OGSÅ: Rockestjerne stormet Kongressen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer