Live Nelvik:

Freser mot kjendisvenner

- Rynker er ikke en diagnose.

KRITISERER: Live Nelvik kritiserer skjønnhetsklinikken skapt av kjendisvennene. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
KRITISERER: Live Nelvik kritiserer skjønnhetsklinikken skapt av kjendisvennene. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

I forrige uke kom nyheten om at de tre venninnene Pia Tjelta (45), Vanessa Rudjord (46), og Synnøve Skarbø (51) har startet «det som skal bli Nordens ledende klinikk innen estetisk medisin».

Klinikken på Frogner, som har fått navnet Nomi, har ifølge Dagens Næringsliv kostet 40 millioner kroner.

Klinikken skal tilby kosmetiske tjenester som blant annet fettreduksjon og rynke- og hormonbehandling. I pressemeldingen kommer det frem at Rudjord vil at klinikken skal hjelpe kvinner å «eldes som en Jaguar E-type og ikke noe fra rent a wreck».

For å promotere klinikken la Rudjord ut et skjermbilde av en avisartikkel med tittelen: «Nå starter de skjønnhetsklinikk sammen: - Så mye kvinnehelse som er tabu».

Reagerer kraftig

Nyheten om Frogners nye skjønnhetsklinikk gikk som en farsott i sosiale medier, og det tok ikke lang tid før kommentarfeltene til kjendistrioen bugnet over av folk som reagerte kraftig på bruken av ordet «kvinnehelse».

REAKSJONER: Maria Austgulen har hovedrollen i den nye Viaplay-serien «Nede», og sier hun forventer reaksjoner fra seere. Video: Rød Løper Vis mer

«Hva har kvinnehelse og skjønnhetsklinikk med hverandre å gjøre?!», er det en som lurer på, mens en annen skriver:

«Fint at dere åpner bedrift, damer bør satse, men det er ikke kvinnehelse! Det er overfladiske skjønnhetsbehandlinger. Dere ødelegger for faktisk kvinnehelse med slike innslag».

Programleder Live Nelvik (39) er en av mange som har reagert. I en kronikk publisert hos NRK, går hun nå hardt ut mot venninnene sine.

- Det faktum at flere og flere kvinner, nå også tre stykker som mange ser opp til, fikser på allerede nydelige fjes og kropper, gjør at jeg selv føler på en usikkerhet. Æsj, det hater jeg. Jeg vil være bedre, men det er jeg ikke. Jeg synes til og med at voksne damer er skikkelig pene, selv om alt rundt meg, og nå også Tjelta, Rudjord og Skarbø prøver å overbevise meg om det motsatte, mener Nelvik.

KRANGLER: Sebastian Solberg og en annen kjendis rykter i tottene på hverandre på den rød løperen til Reality Awards. Video: Klaus Fjellro. Reporter: Thea Hope Vis mer

- Må ikke søle til viktigheten av ordet

I kronikken skriver også Nelvik om hva hun ser på som kvinnehelse. Der nevner hun blant annet svangerskapsforgiftning, noe hun selv fikk da hun var gravid i 2018. Programlederen påpeker at selv om svangerskapsforgiftning kan være dødelig for kvinner, vet man ikke helt hva det kommer av.

- Kvinner dør fordi forskningen vies til menn. Derfor må vi ikke søle til viktigheten av ordet kvinnehelse, skriver hun og legger til:

- Når Skarbø i DN påstår at mannens aldringsproblemer kan løses med en magisk Viagra, så lurer jeg på hva ståpikk har til felles med et stramt fjes. Manglende potens er faktisk kategorisert som en funksjonsnedsettelse, og jeg syntes ikke aldringstegn burde sortere under det samme. Rynker er ikke en diagnose, det er livet.

REALITY AWARDS: Vi snakker med kjendiser på den røde løperen. Video: Rød Løper Vis mer

«Lørdagsrådet»-programlederen nevner også at hun så seg nødt til å avfølge venninnene sine på sosiale medier på grunn av klinikken.

Har ikke svart på kritikken

Kjendisleger som Jonas Kinge Bergland og Kaveh Rashadi har også reagert. Sistnevnte skriver i en kronikk til Dagbladet at trioen har tråkket i salaten, og han håper at de kan innrømme at de «dummet seg ut».

Lege og klinikkens medeier, Karim Sayed, mener at sitatet om kvinnehelse er tatt ut av kontekst.

- Vi har aldri sagt at Nomi Oslo er en klinikk for kvinnehelse. Vi har heller aldri sagt at estetiske behandlinger er kvinnehelse. Leser man sitatet i sin helhet, kommer det tydelig fram at det refereres til en spesifikk behandling vi vil tilby, som handler om å bygge bekkenbunnsmuskulatur. Men vi skjønner at vi kunne vært tydeligere i kommunikasjonen, og skal bli flinkere til det, forteller han til Dagbladet.

TÅREVÅTT: «Forræder»-deltaker Tonje Frigstad tar til tårene når hun får nyheten om at hun ligger tynt an når en deltaker skal stemmes ut. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

I skrivende stund har verken Tjelta, Rudjord, eller Skarbø valgt å uttale seg om kritikken.

LES OGSÅ: Derfor flytter hun ikke til Tyrkia

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer