Freser av Ronaldo-bilde

Mens de fleste Juventus-spillerne er igjen i Italia, har Cristiano Ronaldo reist hjem til Portugal. Det vekker reaksjoner.

I KARANTENE: Cristiano Ronaldo hjemme i Madeira. Foto: NTB Scanpix
I KARANTENE: Cristiano Ronaldo hjemme i Madeira. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den portugisiske stjernen dro hjem like før epidemien for alvor startet i Italia.

Han fikk tillatelse til å dra hjem fordi moren Dolores Aveiro var rammet av slag. Hun ble hastet til sykehus på Madeira 3. mars, og Ronaldo dro umiddelbart hjem. Han dro så til Torino for å spille seriekampen mot Inter 8. mars - før han igjen dro til Portugal.

Det var rett før lagkamerat Daniele Rugani testet coronapositivt 12. mars og Serie A ble suspendert.

Ronaldo måtte rett inn i karantene i 14 dager. I sosiale medier har 35-åringen vist at han har brukt dagene på å trene, bade og tilbringe tid sammen med familien.

Og det skaper nå reaksjoner.

Raseri

At Ronaldo er i Portugal faller ikke i smak hos Giovanni Cobolli Gigli. Han var president i Juventus fra 2006 til 2009, og hevder nå at 35-åringens spesialavtale har fått kritikk hos supportere og Juventus-spillere.

Det skriver spanske AS.

- Det ble vanskelig da Ronaldo dro. Ronaldo sa han skulle hjem for å være med moren, men nå ser det ut som han er mest opptatt av å ta bilder ved bassenget, sier Gigli til Radio Punto Nuovo, gjengitt i AS.

Det som får de til å reagere er at Ronaldo nå fortsatt er i Portugal, mens lagkameratene er igjen Italia. Etter at portugiseren dro innførte myndighetene i landet strenge tiltak for å bremse spredningen. Tidligere i mars var 16 millioner italienere i karantene, og hele landet har hatt portforbud de siste ukene.

SYKT: Cristiano Ronaldos sønn, Cristiano Jr, har fått seg Instagram. Og han har fått over 1 million følgere, på to dager. Vis mer

Italia er det landet i verden som har flest dødsfall som følge av viruset, og over 7500 har dødd som følge av viruset.

- Situasjonen eskalerte i Italia etter at han fikk dra, og nå vil flere også dra hjem. Det skulle ikke ha blitt gjort på denne måten, alle burde ha blitt satt i karantene, sier Gigli.

For ordens skyld: Sami Khedira, Miralem Pjanic, Douglas Costa og Gonzalo Higuaín er også blant Juventus-spillerne som har dratt hjem, mens spillere som Paulo Dybala, Alex Sandro og Aaron Ramsey er igjen i Torino.

Får problemer

Den tidligere styreformannen er nå sikker på at Ronaldo kommer til å få problemer når han returnerer til Italia.

- Det er lett å kritisere han nå, men fra utsiden så kan jeg ikke forstå hvorfor spillere ville forlate Italia. Når de kommer tilbake blir det vanskelig å komme i form igjen med tanke på at de blir satt i karantene i 14 dager, sier Gigli.

Ronaldo selv er nok neppe stresset for egen form …

CARPOOL: Cristiano Ronaldo har tatt med familien på kjøretur, men ikke alle lar seg imponere over stjernas oppførsel i trafikken. Vis mer

LES OGSÅ: - Sønnen min trenger ingen mor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer