Jan Thomas:

- Fremmed å skulle føle noe under et samleie

Jan Thomas brutalt ærlig om sitt singel- og kjærlighetsliv.

LEI: Jan Thomas så seg lei av sjekkeapper, og sammenligner «Tinder» med mat-appen «Foodora» i denne ukens episode av «Lindmo». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var som om han dukket opp fra intet, denne veltrente og glamorøse Skien-mannen - som brått bestemte seg for å erstatte luksuslivet i Los Angeles med tilværelsen som salongeier i Oslo.

Jan Thomas' (53) inntog i norsk offentlighet har vært omdiskutert, elsket og hatet, men det er vanskelig å så tvil om at han har markert seg - på godt og vondt. Også kjærlighetslivet hans har fenget folket. Ekteskapet med 22 år yngre Christopher Mørch Husby ble dømt nord og ned, men de varte likevel i sju år.

EVENTYR: Jan Thomas forteller om sjekke-oppholdet sitt i Sør-Afrika og svarer på om han er forelska den dag i dag. Video: Rød Løper Vis mer

Hans andre forhold, og tidvise epoker som singel, har også opptatt spalteplassene. Alt har derimot ikke vært så glamorøst som han har gitt uttrykk for.

På besøk hos «Lindmo» fredag forteller 53-åringen åpent om en tilværelse preget av apper, sextreff og manko på følelser. Han forteller at det er like enkelt å få en mann hjem på døra som det er å bestille mat på Foodora, og at man til enhver tid kan få det man har lyst på der.

For hans eget vedkommende har det vært skadelig.

- Som dop

- Begjær og sex er mye bedre når det er følelser og kjærlighet i bildet. Det hadde jeg nesten glemt. Det føltes veldig fremmed for meg å skulle føle noe under et samleie, sier han til Se og Hør, og fortsetter:

- Sex ble som et dop. Når man først begynner, er det vanskelig å hoppe av. Man har utømmelige muligheter i sin omkrets, og det er veldig avhengighetsskapende. Det gjorde meg til en kald og tom maskin uten følelser. Jeg gikk på automatikk, forklarer han.

Apper som Tinder og Grindr brukes flitting av nordmenn. Disse kan brukes til å få snøret i bånn for både langvarige og korte relasjoner.

GODE VENNER: Gjennom podkast, har Jan Thomas og Einar Tørnquist blitt gode venner denne våren. Veldig gode venner. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

53-åringen sier at han ikke brukte disse appene i Norge, men at det gikk en kule varmt med sveiping og matching i utlandet.

De siste månedene har stylisten vært opptatt med å spille inn «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Konseptet er at han skal møte 12 menn, flydd ned til Sør-Afrika, og at en av disse forhåpentligvis blir hans nye kjæreste. Han vil ikke avsløre hvordan det har gått, og henviser til serien - som begynner i slutten av januar.

VALGETS KVAL: Disse 12 mennene skal alle kjempe om hjertet til 53-åringen. Foto: TVNorge
VALGETS KVAL: Disse 12 mennene skal alle kjempe om hjertet til 53-åringen. Foto: TVNorge Vis mer

Var redd

53-åringen kan derimot røpe at det var programmet som fikk ham til å endre standpunkt.

- Jeg begynte å bli redd for at jeg ikke hadde det i meg, at jeg ikke lenger hadde evnen til å føle. Man får litt noia når den tanken slår ned når man er godt over 50.

DRØMMEMANN: Jan Thomas er klar i sin tale om hva han ser etter i en drømmemann, og om hva som ikke funker. Reporter: Jonas Hammer. Video: Dplay/Rød Løper Vis mer

Han var lei meningsløs sex, og ville kjenne på følelser igjen. Han tror det er bra å være åpen om problematikken.

- Flere har sagt til meg at jeg ikke burde si dette høyt, men det er et samfunnsproblem. Vi har sex i fem minutter og forlater hverandre. Tøm og røm. Jeg sier ikke at det er noe galt i det, men det er altså ikke for meg lenger. Jeg vil føle, forklarer stylisten oppgitt.

Derfor vil ikke «Jan Thomas søker drømmeprinsen» følge den standardiserte «Ungkaren»-formelen mange kjærlighetsprogram gjør. Han skal leve i frivillig sølibat helt til han har bestemt seg for hvem av gutta han vil gå for.

- Det blir ikke så mye som et kyss med noen. Da kan man bygge opp spenning og la følelsene utvikle seg uavhengig av det fysiske og seksuelle. Det tror jeg man kan lære noe av, sier han.

Stylisten tilføyer dessuten at han ikke har noe planer om å leve i noe moderne samlivsform, om han finner kjærligheten. Han slår bastant fast at han er monogam, og trives godt med det.

- Jeg er ikke laget for åpne forhold eller utlån av kjærester. Det virker som det er mer normalt enn før å være i åpne forhold og at man har trekanter her og der. Det er helt uaktuelt. Folk må gjøre som de vil, og det er kanskje ikke alle som liker at jeg sier dette, men jeg kan ikke stikke hodet i sanden som en struts, forklarer han.

DRØYT: Jan Thomas stiller opp splitter naken i Se og Hør. Sånt blir det reaksjoner av! Vis mer

LES OGSÅ: Avslører sin verste date noensinne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer