KAN IKKE VINNE: Michael Jacksons død tidligere i år gjør det umulig for ham å vinne Nobels fredspris. Foto: AP
KAN IKKE VINNE: Michael Jacksons død tidligere i år gjør det umulig for ham å vinne Nobels fredspris. Foto: APVis mer

Fredspris-tabbe lurte Jackson-fansen

Nå legger bookmakerfirmaet seg flate.

SEHER.NO: Michael Jackson har flere ganger tidligere vært foreslått sine entusiastiske tilhengere som en kandidat til Nobels fredspris.

Det førte til at spilleselskapet Unibet i går lanserte ham som en av outsiderne til årets utdeling, med 45 i odds.

- Ikke minst vil det være en mulighet for komiteen å treffe nye og yngre grupper mennesker over hele verden med sitt budskap, sa pressetalsmann Kjell Hanssen i Unibet til Seher.no tirsdag.

Men bookmakerne glemte imidlertid en ting. Michael Jacksons uventede død i juni, gjør det nemlig teknisk umulig for ham å motta fredsprisen.

Hos det norske Nobelinstitutt får Seher.no bekreftet at den høythengende prisen ikke deles ut til avdøde personer, slik reglene er i dag. Det eneste unntaket er hvis prisvinneren dør mellom tildelingen og seremonien i Oslo.

Pressetalsmann Kjell Hanssen i Unibet avviser at selskapet har prøvd å lure den tallrike Jackson-fansen til å spille hos dem. Han lover at de som har spilt på Jackson vil få tilbake pengene.

- Vi beklager glippen og vil rette opp i dette med en gang. De som har spilt på Michael Jackson vil få innsatsen tilbake, sier han til Seher.no.

Foreløpig er det ikke kjent hvor mange som har satset penger på at Michael Jackson skal vinne fredsprisen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her er "This is it"-traileren