Jonathan Rhys Meyers:

Fredrikstad-besøket vekker oppsikt i USA

Jonathan Rhys Meyers familie er et sjeldent syn på den røde løperen.

FESTPREMIERE: Flere celebre gjester og skuespillere fra «Den 12. mann» hadde tatt turen til Fredrikstad for gallapremieren. Foto: NTB Scanpix
FESTPREMIERE: Flere celebre gjester og skuespillere fra «Den 12. mann» hadde tatt turen til Fredrikstad for gallapremieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Mandag ble Harald Zwarts film «Den 12. mann» feiret med storstilt gallafest i regissørens hjemby, Fredrikstad.

En rekke store stjerner, blant andre skuespillerne fra filmen, møtte opp på den røde løperen.

Men festpremieren får også internasjonal oppmerksomhet.

Det er imidlertid ikke en norsk stjerne som skaper overskrifter, men 40 år gamle Jonathan Rhys Meyers.

Den irske skuespilleren er nemlig sjelden å se sammen med sin familie på røde løpere i Hollywood.

I filmen spiller han den følelsesløse antagonisten Kurt Stage, Gestapo-sjefen som jakter på Jan Baalsrud, spilt at Thomas «Fingern» Gullestad (37).

Jonathan ankom den røde løperen sammen med kona Mara Lane og deres ett år gamle sønn, Wolf. Amerikanske nettsteder som People, ET Online og Just Jared har omtalt besøket i Fredrikstad.

«Jonathan Rhys Meyers gjør en sjelden opptreden på den røde løperen med sin kone Mara og sønn Wolf», lyder tittelen på artikkelen til ET Online.

40-åringen har tidligere uttalt at han trives med å jobbe med nordmenn.

- Jeg liker å jobbe med nordmenn. De er litt som oss irer. De er hardtarbeidende, flinke og hyggelige, sa Ryhs Meyers, som er født og oppvokst i Dublin i Irland. ​

RØD LØPER: Jonathan Rhys Meyers og kona Mara Lane sammen med deres sønn Wolf på festpremiere i Fredrikstad. Foto: Shutterstock
RØD LØPER: Jonathan Rhys Meyers og kona Mara Lane sammen med deres sønn Wolf på festpremiere i Fredrikstad. Foto: Shutterstock Vis mer

Celeber gjesteliste

Også flere norske stjerner tok turen til den storstilte premieren. På gjestelista sto blant andre prinsesse Märtha Louise (46), og blogger og forfatter Sophie Elise Isachsen (23).

Sistnevnte hadde tatt med seg kjæresten Kasper Kristoffersen på førpremieren, som for første gang var på et offentlig arrangement med kjendisbloggeren.

23-åringen feiret bursdagen sin med filmpremieren i Fredrikstad, og overfor Dagbladet la hun ikke skjul på at det var en fin måte å feire på.

- For meg er det veldig fint å feire bursdagen i Fredrikstad. En av mine beste venner er herfra, og hun kan vise meg rundt, sa bloggeren til Dagbladet.

BURSDAG: Sophie Elise viste fram kjæresten, Kasper Kristoffersen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
BURSDAG: Sophie Elise viste fram kjæresten, Kasper Kristoffersen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer
image: Fredrikstad-besøket vekker oppsikt i USA

Også skuespiller Marie Blokhus (35) dukket opp, og smilte til kameraene sammen med kjæresten Anders Baasmo Christiansen (41).

Til Dagbladet kunne 35-åringen bekrefte at duoen venter barn, og takket for lykkønskningene da Dagbladet gratulerte henne med graviditeten.

- Tusen takk, sa Blokhus, som ikke ville gå nærmere inn på når terminen er.

For et drøyt år siden kunne Se og Hør avsløre at Blokhus og Baasmo Christiansen var blitt et par, etter at vennskapet utviklet seg til kjærlighet etter at paret spilte sammen i filmen «Børning 2». ​

Ned 15 kilo på åtte uker

«Den 12. mann», som er regissert av Harald Zwart (52), skildrer den norske motstandshelten Jan Baalsruds flukt fra nazistene under andre verdenskrig.

​I forbindelse med krigsfilmen, måtte hovedrolleinnehaver Thomas «Fingern» Gullestad gå drastisk til verks.

Han måtte gå ned hele 15 kilo på knappe to måneder, og det har vært mye oppmerksomhet rundt vekttapet.

Nylig delte han en video på Instagram der man tydelig kan se hvilke forandringer kroppen hans har gått gjennom for å passe inn i rollen. ​

Saken fortsetter nedenfor.

A post shared by Thomas Gullestad (@fingern) on

Vekten gikk fra 72 til 57 kilo på åtte uker, og 37-åringen fortalte nylig om vektnedgangen til Dagbladet.

- Det vil jeg ikke anbefale min verste fiende. Det var ikke noe gøy, og det er liksom ikke noe poeng med det heller. Eller, i dette tilfellet så var det jo det, men det er bare vondt og meningsløst. Et manisk liv, fortalte han.

Ved hjelp av en streng diett og kaloritelling gikk vekten stadig nedover.

- Jeg hadde en grense på 1450 kalorier om dagen, med en viss fordeling av proteiner, fett og karbohydrater. Jeg veide alt jeg spiste, la det inn i en app og holdt på. Hvis jeg gikk bitte litt over, for eksempel 40 kalorier en dag, følte jeg at «nå kommer jeg til å se det». Også måtte jeg liksom stå i speilet og kjenne på at «shit, jeg tror jeg har lagt på meg». Det var helt ekte for meg, fortalte han.

​LES OGSÅ: - Trodde jeg hadde kommet tidlig i overgangsalderen ​