REAGERER: Kathrine og Cecilie Astrup Fredriksen ble malt av Vebjørn Sand. Portettene skulle ifølge jentene gis til faren John Fredriksen i gave, og ikke vises offentlig. Nå har Sand malt nye portretter av jentene, som han planlegger å stille ut. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
REAGERER: Kathrine og Cecilie Astrup Fredriksen ble malt av Vebjørn Sand. Portettene skulle ifølge jentene gis til faren John Fredriksen i gave, og ikke vises offentlig. Nå har Sand malt nye portretter av jentene, som han planlegger å stille ut. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Fredriksen-tvillingene stilles ut mot sin vilje

- Det er skuffende at han ikke respekterer våre ønsker.

Publisert

SEOGHØR.NO: Kunstneren Vebjørn Sand (49) har planer om å stille ut to portretter av milliardær-døtrene Cecilie (31) og Kathrine Astrup Fredriksen (31).

STILLER UT BILDER: Vebjørn Sand skal stille ut to portretter av Fredriksen-døtrene. Det skaper reaksjoner. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
STILLER UT BILDER: Vebjørn Sand skal stille ut to portretter av Fredriksen-døtrene. Det skaper reaksjoner. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
MILLIARDÆR-DØTRE: Tvillingenes far er forretningsmannen John Fredriksen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
MILLIARDÆR-DØTRE: Tvillingenes far er forretningsmannen John Fredriksen. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Sand fikk ifølge VG oppdrag fra Fredriksen-døtrene om å male portretter av dem, som skulle gis til faren, John Fredriksen, i 70-årsgave. Da døtrene ikke ville at disse bildene skulle vises for offentligheten, bestemte Sand seg for å male nye portretter av døtrene, inspirert av de originale portrettene.

- For meg er det helt uaktuelt ikke å skulle vise frem så sentrale temaer. Det strider imot alt jeg er satt sammen av som kunstner, sier Sand til VG.

- Bildene er bygget opp til å bli det fineste jeg har gjort av dobbeltportretter, og de er helt sentrale i min karriere som portrettkunstner, utdyper han til avisen.


Tvillingene reagerer på at Sand ønsker å stille ut portretter av dem, etter at de angivelig inngikk en avtale om at bildene skulle holdes privat.

Sand på sin side mener avtalen i utgangspunktet gikk ut på at han fikk lov til å vise fram bildene.

- Vi reagerer selvsagt på det, fordi dette er en privat gave til vår far. Vi forstår at Sand er lidenskapelig i sine kunstneriske prinsipper, likevel er det skuffende at han ikke respekterer våre ønsker og laget nye bilder fra vårt private samarbeid, sier Kathrine Astrup Fredriksen til avisen.

VG skriver at Cecilie og Kathrine angivelig ikke kommer til å gå rettens vei for å få utstillingen stoppet. De ønsker ikke at Sands utstilling skal få oppmerksomhet.


LES OGSÅ: Ville stilt naken på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer