FALT FIRE PLASSER: Men John Fredriksen er fortsatt Norges rikeste mann ifølge magasinet Forbes. Foto: SCANPIX
FALT FIRE PLASSER: Men John Fredriksen er fortsatt Norges rikeste mann ifølge magasinet Forbes. Foto: SCANPIX Vis mer

Fredriksen falt på riking-liste

John Fredriksen er Norges rikeste, men blir smågutt mot toppene på lista over verdens mest velbeslåtte personer.

Publisert
SEHER.NO: Hvert år knyttes det stor spenning til finansbladet Forbes liste over verdens rikeste personer.

I år har fem norske finanskjendiser fått plass på den gullkantede lista - som toppes av investoren Warren Buffet. Amerikaneren skal ifølge Forbes være god for svimlende 322 milliarder kroner!

Et godt stykke bak følger Frontline-sjefen John Fredriksen - som nå står oppført med kypriotisk statsborgerskap - på 113. plass med sine 41, 3 milliarder kroner. Fredriksen som har kallenavnet, "Storeulv" har falt fire plasser fra fjorårets liste.

De andre nordmennene på lista er Stein Erik Hagen med familie ( 247. plass, 22,2 milliarder kroner), Olav Thon (368. plass, 15,5 milliarder kroner), Kjell Inge Røkke (396. plass, 15 milliarder kroner) og skipsreder Arne Wilhelmsen med familie (743. plass, 8,3 milliarder kroner).

Redaktør for nettstedet kommentar.no, Carsten O. Five, tror Forbes-lista gir et godt bilde av formuen til verdens rikeste mennesker.

- Noen kan være rikere enn det de står oppført med, fordi de har formue i fast eiendom og skatteparadiser, men disse oversiktene gir likevel et mye riktigere bilde enn skattelistene, sier han til Seher.no.

Five tror også finanskjendisene følger med når den årlige rikmannslista presenteres.

- Noen konkurrerer andre i sport, andre i økonomi. Det er klart at det styrker selvbildet å gjøre det bra på en slik liste, sier han.

Microsoft-gründeren Bill Gates - som har vært verdens rikeste i femten år - har i år falt ned til tredje plass. Men med en formue som fortsatt er på over 300 milliarder dollar, har han nok likevel til salt i maten...


LES OGSÅ: Han er kongen av cash!

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer