SINGEL: Utenriksreporter Fredrik Græsvik sier til «God sommer Norge» at han gjerne skulle delt en flaske vin med en kjæreste på lørdagskvelden. Foto: TV 2
SINGEL: Utenriksreporter Fredrik Græsvik sier til «God sommer Norge» at han gjerne skulle delt en flaske vin med en kjæreste på lørdagskvelden. Foto: TV 2Vis mer

Fredrik Græsvik: – Jeg har ikke gjort meg så veldig tilgjengelig for en kjæreste

Men TV 2s krigsreporter innrømmer at han gjerne skulle hatt en endring på singellivet.

SEOGHØR.NO: Fredrik Græsvik (48) har i over 20 år jobbet som utenriksreporter for TV 2 og tilbringer mye av tiden sin i krigsherjede land.

Men da han besøkte studioet til «God Sommer Norge» med programlederne Sturla Berg-Johansen og Cathrine Fossum mandag, var det ikke jobben som var hovedfokus.

Græsvik åpnet seg nemlig om livet som singel.

På spørsmål om hvorfor han enda er singel, spøkte 48-åringen først med at han «ikke har draget» før han ble mer seriøs.

– Jeg har prioritert annerledes. Jeg har jobbet veldig mye og vært mye på reise. Jeg har i grunn ikke gjort meg selv så veldig tilgjengelig for det markedet som er der ute, sa reporteren.

– Jeg savner kanskje det å lage et godt måltid på lørdagskvelden og å åpne en flaske vin.. Det er fint, det, men det hadde vært ålreit å delt det med noen, fortsatte Græsvik.

Han har datteren Julie fra et tidligere forhold.

FAR OG DATTER: Fredrik Græsvik er stolt pappa til datteren Julie. Foto: Se og Hør
FAR OG DATTER: Fredrik Græsvik er stolt pappa til datteren Julie. Foto: Se og Hør Vis mer

Saken fortsetter under bildet.
 

Mottok hatmail

Græsvik blir av mange hyllet for jobben han gjør, men da han i fjor avbrøt ferien sin for å dekke Gaza-konflikten, førte noen av reporterens Twitter-meldinger til at han mottok over 2000 hatmail.

Mailene kom fra folk som mente at han hadde «valgt side».

– Det har vært frustrerende å håndtere en mediedebatt midt opp i det som virkelig teller, nemlig konflikten i Gaza. Det har ødelagt mye både for meg og andre utenriksreportere som har prøvd å formidle hva som skjer i området, fortalte han til Se og Hør den gang.

Han har tidligere også sagt til Se og Hør at han alltid tenker på at han tenker mye på sikkerhet ute på jobb, slik at han kan komme trygt hjem til datteren.

- Jeg har en datter, og et ansvar for å komme meg levende hjem til henne. Derfor er redselen jeg føler på jobb viktig. Julie vet hvor hun finner meg. Og så lenge jeg dukker opp på TV, vet jo familien at jeg er i live, har han tidligere sagt til Se og Hør.

LES OGSÅ: Brast i gråt av datterens melding