Miss Danmark:

Fratatt missekronen: - Usmakelig oppslag

Full krig i Miss Danmark-organisasjonen.

<strong>DRAMA I MISS DANMARK-ORGANISASJONEN:</strong> Tara Jensen (bak til venstre) tok over tittelen som Miss Danmark da den opprinnelige vinneren, Louise Henriksen (foran) trakk seg. Nå er hun blitt fratatt kronen. Foto: NTB Scanpix
DRAMA I MISS DANMARK-ORGANISASJONEN: Tara Jensen (bak til venstre) tok over tittelen som Miss Danmark da den opprinnelige vinneren, Louise Henriksen (foran) trakk seg. Nå er hun blitt fratatt kronen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor stakk Louise Henriksen (23) av med den gjeve tittelen som Miss Danmark, og tre måneder seinere skulle hun etter planen ha reist til Kina for å representere hjemlandet i Miss World.

Dette hadde hun imidlertid ikke mulighet til, og hun frasa seg derfor tittelen. Dermed gikk kronen videre til 18 år gamle Tara Jensen, som i utgangspunktet kom på andre plass.

På bakgrunn av en uoverensstemmelse med Miss Danmark-organisasjonen, er Jensen nå bedt om å gi fra seg tittelen sin. Organisasjonen hevder 18-åringen har brutt tillitsforholdet og forpliktelsene som hører med å være Miss Danmark.

Nyheten ble delt på organisasjonens Facebook-side torsdag, der de har lenket til en pressemelding på sine nettsider.

I pressemeldingen står det blant annet følgende om årsaken bak valget:

- (...) Ettersom Tara Jensen har oppført seg fullstendig i strid med de vilkår som gjelder for Miss Danmark og Miss World, og dermed brutt tillitsforholdet og forpliktelsene hun i et slikt forløp skal overholde, har det dessverre vært nødvendig å henvende seg til virksomhetens advokat og be om å stevne Tara Jensen, med påstand om brudd og grovt krenkende handlinger mot konseptet, samt misbruk av tittelen.

Kritisk dokumentar

Saken er omtalt av flere danske medier, og ifølge danske TV2 kan valget om å avkrone Jensen komme av at hun stilte opp i den kritiske radiodokumentaren «Skjønnhetskontrakten» på DR P1 nylig.

I dokumentaren forteller både Jensen og flere tidligere missedeltakere om forhold de har opplevd som deltakere i missekonkurransen opp gjennom åra.

I radiodokumentaren kommer Jensen blant annet med flere beskyldninger mot Lisa Lents (32), som er direktør i Miss Danmark-organisasjonen.

Der blir det beskrevet hvordan man som deltaker signerer en kontrakt, der man skriver under på at man ikke vil kritisere konkurransen, samt at man skal oppfordre andre til å delta. Hvis man ikke overholder dette, får man en større bot.

Saken fortsetter nedenfor.

- Sjokkerende

I pressemeldingen advarer Miss Danmark-organisasjonen potensielle sponsorer mot å samarbeide med 18-åringen. De opplyser også om at Jensen ble informert om dette allerede i januar, og at de har valgt å offentliggjøre pressemeldingen «ettersom Tara Jensen selv har ønsket å involvere mediene».

Jensen selv forteller derimot til Ekstra Bladet at hun ikke visste at det skulle komme noen pressemelding.

- Det er så sjokkerende at hun (Lisa Lents, journ.anm.) skriver det offentlig før hun tar kontakt med meg. Hun har fortsatt ikke tatt kontakt med meg. Jeg så det kun fordi venninnene mine skrev til meg om pressemeldingen, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

GIKK TIL TOPPS: 20 år gamle Olivia Culpo fra USA vant årets Miss Universe-kåring. Video: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

Redigerte pressemeldingen

Ifølge Ekstra Bladet er pressemeldingen blitt redigert i løpet av dagen, og på Facebook kan man se den opprinnelige versjonen ved å sjekke redigeringsloggen.

I den opprinnelige versjonen blir Jensen beskyldt for å «angripe konseptet ved blant annet å konstituere en hatgruppe rettet mot flere i Miss Danmarks mentorteam, som i den forbindelse er blitt utsatt for hets og mobbing».

- Jeg vet ikke hvor hun får det fra. Det er et fullstendig usmakelig oppslag, sier Jensen til Ekstra Bladet om anklagene.

18-åringen innrømmer imidlertid at det har eksistert en Snapchat-gruppe der diverse missedeltakere skrev kritiske kommentarer om direktøren Lisa Lents.

Jensen forteller overfor Ekstra Bladet at hun har følt seg som Lents' «nikkedukke», som ikke har fått ha sine egne meninger.

- En av grunnene til at jeg nå står fram, er at jeg vil advare andre jenter om det som følger med. De skal vite hva de går til, for det visste ikke jeg, forteller Jensen.

Saken fortsetter nedenfor.

SNAKKER UT: - Donald, hun har et navn. Hun heter Alicia Machado, sa Hillary Clinton under valgdebatten. Trump har tidligere kommet med en rekke utsagn om utseendet til den tidligere missedronninga. Nå snakker hun ut. Video: CNN Vis mer

- Nær og kjærlig relasjon

I en e-post til Danmarks Radio har Lisa Lents svart på kritikken mot henne og Miss Danmark-organisasjonen. Blant annet skriver hun at det er en kommersiell kontrakt, der deltakerne får flere goder - som styling, spraytan, finere middager, foredrag om sosiale medier og fotoshoots med profesjonelle fotografer.

Hun skriver også at flere av deltakerne i Miss Danmark 2018 skrev personlige takkekort til henne med rørende ord, og at disse demonstrerer en nær og kjærlig relasjon mellom henne og deltakerne.

Ifølge danske BT har Miss Danmark-organisasjonen tidligere blitt kritisert for å fokusere på overfladisk skjønnhet og for å ha et gammeldags krav om at deltakerne skal være «jomfruelige».

DILEMMA: Tidligere Miss Universe Mona Grudt jobber i dag med bryllupsplanlegging profesjonelt. Men hvordan ville hun taklet pinlige skrekkscenarier i sitt eget bryllup? Slik svarer hun på våre bryllupsdilemmaer! Video: Mortein Eik/ Nicolai Aagaard Reporter: Gro Kristin Hære Vis mer

LES OGSÅ: Dette måtte Kim Kardashian ofre for drømmekjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer