Kristen Stewart:

Frarådet å vise seg offentlig med jentekjæreste

«Twilight»-stjernen går hardt ut mot kritikerne i nytt intervju.

ÅPEN: Skuespilleren har vært åpen om legningen sin og ytrer seg om hvordan det har påvirket karrieren i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix
ÅPEN: Skuespilleren har vært åpen om legningen sin og ytrer seg om hvordan det har påvirket karrieren i nytt intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått noen år siden Kristen Stewart (29) ble stjerne over natten etter at hun kapret en av hovedrollene i «The Twilight Saga»-filmene.

Oppmerksomheten ble ikke mindre av at hun ble kjæreste med motspiller Robert Pattinson (33), som denne uken er på filminnspilling i Oslo, eller av at forholdet tok slutt da hun ble tatt på fersken i å være utro - med en mye eldre filmregissør.

FILMINNSPILLING: Robert Pattinson, best kjent fra «Twillight»-sagaen og stjerneregissør Christopher Nolan dukket plutselig opp i Oslo i forbindelse med filminnspilling. Video: Ingunn Dorholt. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Meningene rundt skuespilleren har det siste tiåret vært delte. Mens enkelte har hyllet henne, har andre anklaget henne for å være utakknemlig og arrogant. Kristen er nemlig ikke akkurat kjent for å smile på bilder, og hun har tidligere uttalt at hun ikke har trivdes med å få så mye uønsket oppmerksomhet.

En annen ting 29-åringen har uttalt seg åpent om er sin egen legning, og hun har blitt knyttet til en rekke kvinner de siste årene, deriblant modellen Stella Maxwell (29).

GJENFORENT: Kristen Stewart ble først koblet til supermodellen Stella Maxwell i 2016, før de flyttet sammen i mai 2017. Etter nesten to år som kjærester gikk de hver til sitt i desember i fjor, men i sommer skal de ha funnet tilbake til hverandre. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENT: Kristen Stewart ble først koblet til supermodellen Stella Maxwell i 2016, før de flyttet sammen i mai 2017. Etter nesten to år som kjærester gikk de hver til sitt i desember i fjor, men i sommer skal de ha funnet tilbake til hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke hold hender

Nylig snakket Kristen ut i et intervju med Harper's Bazaar, hvor hun blant annet avslørte noen tips hun har fått fra folk med «gammeldags tankegang».

- Du kan ikke gå ut med personen du er sammen med, du kan ikke snakke om det i intervjuer. Jeg ble informert av en med gammeldags tankegang som mente at man må bevare karrieren sin, suksessen og produktiviteten foran alt, forklarer hun, og fortsetter:

- Og det er folk som ikke liker deg, og som ikke liker at du går ut med jenter som ikke liker at du identifiserer deg som lesbisk, men så kan man heller ikke stemple seg selv som heterofil, så hvem er man da egentlig?

SEG SELV: Kristen Stewart er ikke lengre redd for å være seg selv i rampelyset. Her med fans under filmfestivalen i Venezia. Foto: NTB Scanpix
SEG SELV: Kristen Stewart er ikke lengre redd for å være seg selv i rampelyset. Her med fans under filmfestivalen i Venezia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren har også opplevd å bli fortalt direkte at hun ikke bør være seg selv.

- Jeg har rett og slett blitt fortalt «Hvis du vil gjøre deg selv en tjeneste, ikke hold hender med kjæresten din offentlig. Da kan det hende du lander en rolle i en «Marvel»-film». Slike folk jobber jeg rett og slett ikke med, forteller hun og legger til at hun ikke kunne brydd seg mindre hvordan legningen påvirker karrieren hennes.

Inspirert av de yngre

Til Harper's Bazaar snakker hun også om hvordan den yngre generasjonen har inspirert henne til å være selvsikker i bransjen. Kristen gir dem æren for at hun har innsett at man ikke trenger å stemple seg selv med en legning.

- De har disse sinnssyke agendaene, for ikke å snakke om selvtilliten! Det er forvirrende, de er så unge! sier hun.

Stjernen vil nemlig verken stemple seg selv som lesbisk eller biseksuell, og mener at evolusjonen har kommet dit at veldig mange har blitt tvetydige på dette området. På mange måter har hun blitt eksempelet for denne tvetydigheten, noe hun trives med - så lenge det gjør seksualitet enklere for andre.

STJERNER: Kristen Stewart sammen med «Café Society»-motspiller Blake Lively under filmfestivalen i Cannes i mai 2016. Foto: Matt Baron/REX/ NTB scanpix
STJERNER: Kristen Stewart sammen med «Café Society»-motspiller Blake Lively under filmfestivalen i Cannes i mai 2016. Foto: Matt Baron/REX/ NTB scanpix Vis mer

Må like rampelyset

Da Kristen slo gjennom som 18-åring hadde hun spilt i en rekke filmer gjennom åtte år allerede. Etter at hun kom inn i rampelyset har hun blitt stemplet som en som ikke fortjener posisjonen sin, dette som tidligere nevnt på grunn av at hun har sett ukomfortabel og sur ut i mange sosiale settinger.

Skuespillerstjernen har tidligere reflektert over denne epoken i livet sitt, og har tidligere innrømmet overfor Vanity Fair at hun ble påvirket av at folk misforsto henne den gangen.

- Jeg tror jeg har vokst fra det, men tidligere pleide jeg å bli veldig frustrert over at jeg ikke frivillig søkte oppmerksomheten, og dermed framsto jeg som en drittsekk, fortalte hun og la til:

- Jeg er på ingen måte en rebell. Jeg er på ingen måte en som går mot strømmen. Jeg vil bare at folk skal like meg.

Vis mer

LES OGSÅ: - De har flyttet sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer