Kim Kardashian:

Fransk politi har arrestert flere etter Kim Kardashian-ranet

Samtlige er nå mistenkt i det høyprofilerte ranet. 

BLE RANET: Kim Kardashian ble ranet i Paris. Nå skal flere mistenkte være arrestert. Foto: NTB scanpix
BLE RANET: Kim Kardashian ble ranet i Paris. Nå skal flere mistenkte være arrestert. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sky News melder at fransk politi nå har arrestert 16 mennesker etter ranet på Kim Kardashian West (36) i Paris.

Flere medier melder at det korrekte tallet på arresterte er 15, men det er fortsatt usikkert.

Politiet har vært ordknappe med å offentliggjøre nye detaljer fra etterforskningen, men opplyste til AP i oktober at de går gjennom overvåkningsmateriale fra Kardashians leilighet.

De nektet imidlertid å svare på om ranerne kan ha fått hjelp fra noen på «innsiden».

Arrestert samtidig

Nå er altså minst 15 stykker arrestert, melder The Guardian. De er mistenkt for å ha hatt en finger med i spillet under ranet, som ble omtalt verden over.

Ifølge RTE blir de arresterte nå avhørt av politi i den franske hovedstaden.

KIM TRUET MED PISTOL: Kanye West avbrøt konserten i New York etter at kona, Kim Kardashian ble truet med pistol i Paris. Norske Marianne Skøien var til stede på konserten og filmet øyeblikket West forlot scenen. Video: Marianne Skøien / Twitter/Sammy_Smiley_ via Storyful Vis mer Vis mer

Europe 1 opplyser ifølge Heavy at arrestasjonene ble foretatt samtidig klokka seks i dag tidlig. De skal ha funnet sted flere steder i Paris-området.

The Guardian opplyser om at penger og dokumenter også skal ha blitt beslaglagt av politiet i forbindelse med arrestasjonene.

Den franske kanalen LCI melder at de påståtte ranerne skal tilhøre den franske mafiaen og at de er kjent med organisert kriminalitet. Flere av dem skal være i 50-årene, mens én angivelig er i starten av 70-årene, skriver Sky News.

Fant DNA-spor

Mirror skriver at politiet i Paris bekrefter at en av gjerningspersonene etterlot seg DNA på åstedet, som skal ha sørget for at den kriminelle banden ble fakket. Etter ranet skal de ifølge RTL ha forlatt åstedet på sykler og til fots.

Til Reuters forklarte en politikilde i høst at de fem gjerningspersonene hadde på seg masker og klær som minnet om politiuniformer.

Kardashian ble ranet den 3. oktober i fjor i den franske hovedstaden.

Ranerne tok med seg smykker verdt flere millioner etter å ha bundet Kardashian og stengt henne inne på badet, ifølge BBC.

Hun ble holdt i badekaret fram til ranerne forlot åstedet. Fem bevæpnede menn fikk med seg smykker og juveler til en verdi av 90 millioner kroner da de forsynte seg fra Kardashians luksusleilighet i Paris.

SAMMEN I PARIS: Både Kourtney (midten) og Kris Jenner (t.h.) var i Paris i forbindelse med moteuka den helga Kim Kardashian ble utsatt for det brutale ranet. Foto: Alain Jocard / AFP / NTB Scanpix
SAMMEN I PARIS: Både Kourtney (midten) og Kris Jenner (t.h.) var i Paris i forbindelse med moteuka den helga Kim Kardashian ble utsatt for det brutale ranet. Foto: Alain Jocard / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- De skulle skyte meg

Tre måneder etter at realitydronningen ble brutalt overfalt og ranet i Paris, snakket hun for første gang ut om den skjebnesvangre oktobernatta.

Det er i et 30 sekunders promoklipp til en kommende episode av familiens realityserie, sluppet tv-kanalen E!, at 36-åringen bryter tausheten.

Sittende i en sofa, sammen med søstrene Khloé og Kourtney, lar realityprofilen tårene trille.

«De skulle skyte meg bakfra. Det var ingen utvei. Jeg blir så opprørt av å tenke på det», forteller Kardashian.

Ifølge CNN skal 36-åringen ha tryglet ranerne om å la henne leve.

Mens Kardashian ble liggende hjelpesløs i et badekar, skal stjernas stylist og gode venninne, Simone Harouche, ha gjemt seg på et annet baderom i underetasjen.

Da ranerne omsider forlot stedet, etter omlag fem minutter, hadde Harouche sendt tekstmeldinger til Kardashians livvakt, Pascal Duvier, og 36-åringens storesøster, Kourtney Kardashian. Hvem av dem som ringte nødtelefonen er foreløpig uvisst - men begge befant seg i Paris.

Saken oppdateres!