BRAKK STAVEN: Frank Løkes forsøk på å ta revansj over «Farmen»-kollega Martine Ek Hagen gikk ikke helt etter planen. Foto: Goodwill / Birkebeinerrennet Vis mer

«Farmen kjendis»:

Frank Løkes «Farmen»-revansj gikk ikke helt etter planen

Møtte Martine Ek Hagen til ny duell.

Publisert

Frank Løkes deltakelse i «Farmen kjendis» gikk på ingen måte ubemerket hen, ei heller da den konkurranselystne idrettsprofilen ble sendt ut av programmet tre dager før finalen.

Som vinnerskaller flest tok den rappkjefta 38-åringen reality-nederlaget tungt. Løke måtte reise hjem etter å ha gjort det nest best i tv-universets obligatoriske hinderløype, kun slått av langrennsløper Martine Ek Hagen (26).

- Det svir. Lenge. Jeg hadde ikke flere sjanser og leverte ikke godt nok. Da er det bare å stikke hodet i sanda, erkjente Løke overfor Se og Hør den gang.

Rett på trynet

Forrige uke ble Løke og Ek Hagen, som fikk god kontakt gjennom «Farmen»-deltakelsen, gjenforent i skiløypene i Holmenkollen. Begge skal, ikke overraskende nok, gå Birkebeinerrennet førstkommende lørdag - som en del av sponsorlaget Team Maxim.

Det er Ek Hagen som har utfordret skinybegynner Løke til å gå Birkebeinerrennet, og påtatt seg oppgaven med å lære opp 38-åringen i grunnleggende skiteknikk.

Forrige torsdag var altså planen å ta med «Action-Frank» (som han selv liker å kalle seg) ut på treningstur med noen enkle øvelser innlagt underveis. Det skar seg imidlertid allerede inne på skistadion i Holmenkollen.

Under en innlagt spurt mistet Løke nemlig balansen, gikk rett på trynet, og brakk staven.

Se videoklipp av fallet øverst i saken!

- Jeg håper han går ut litt roligere i Birken. 54 kilometer kan bli langt med bare èn stav, sier en lattermild Martine.

- Surt

- Jeg håper han går ut litt roligere i Birken. 54 kilometer kan bli langt med bare èn stav, erter Ek Hagen i videoklippet.

Overfor Se og Hør har Frank Løke følgende forklaring på den Donald Duck-aktige manøveren:

- Altså, vi gjorde dette ti ganger, og jeg falt én gang. Dessuten var ikke skiene mine smurt, så jeg skylder på at de var glatte. Martine er en sleiping, humrer 38-åringen.

«FARMEN KJENDIS»: Årets sesong er over, og her ble vinneren annonsert på finalefesten. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

- Først blir du utkonkurrert av Martine på «Farmen». Heller ikke i en liten ski-spurt klarer du å overgå henne?

- Nei, det er surt. Det som er så irriterende, er at jeg stadig blir invitert på ting jeg ikke kan. Ta bort skiene, så slår jeg alle, konstaterer Løke.

Tv-krangling

Verken han eller Ek Hagen lå på latsida under «Farmen»-innspillingen i fjor sommer. Begge løp femten kilometer hver eneste dag gjennom tv-oppholdet, noe som etter hvert ble et irritasjonsmoment for enkelte andre deltakere.

LØPEKAMERATER: Martine Ek Hagen og Frank Løke lå ikke på latsida under tv-oppholdet. Foto: Alex Iversen / TV 2
LØPEKAMERATER: Martine Ek Hagen og Frank Løke lå ikke på latsida under tv-oppholdet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Løke hisset for øvrig på seg flere meddeltakere gjennom «Farmen»-ukene, der feiden med kjendisstylist Erlend Elias Bragstad (35) trolig fikk mest oppmerksomhet.

Noe høylytt på tv til tross, etter tv-exiten fortalte Løke om utelukkende positive tilbakemeldinger fra publikum.

- Folk kommer bort til meg og sier at jeg er en bra fyr, at de støtter og heier på meg. Jeg blir kontaktet på alle mulige flater, og pågangen har vært enorm. Halvparten av dem er barn, så det er kult. Det er fint å kunne være en rollemodell, også, fortalte han overfor Dagbladet.

Stort trykk

Selv om Løke aldri hadde som mål å benytte «Farmen» til merkevarebygging, erkjente han at oppholdet har åpnet mange dører.

FINALEFEST: Se Farmen Kjendis-deltager Stian lese opp Frank «Action-Frank» Løke sin siste post på Instagram. REPORTER: Miriam Bakkejord / VIDEO: Christian Roth Christensen / Redigering: Emilie Rydning Vis mer

- Jeg har ikke tall på hvor mange henvendelser jeg har fått siden nyttår, det har vært helt «galematias», faktisk. Egentlig er jeg litt overrasket over trykket, sa han til Dagbladet.

​Den frittalende håndballproffen fråtset i seg store mengder mat etter tv-exiten, og slukte blant annet to og en halv burgermeny, en ytrefilet på 300 gram, to sjokoladepanacotta og tre kuler med iskrem i løpet av sin første dag på utsiden.

Nylig ble det kjent at Løke og kona gjennom 15 år går hvert til sitt.

LES OGSÅ: Derfor gikk det i svart for «Farmen»-Frank

TROR PÅ GULL: «Farmen Kjendis»-deltakerne fikk spørsmål om hvilken OL-gren i vinterlekene de ville deltatt i. Ville det blitt gull? Video: Christian Roth Christensen / Reporter: Henriette Eilertsen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer