Gikk under jorda:

Frank Løke snakker ut etter TV-sjokket

38-åringen er brått tilbake i hverdagen etter tv-skandalen. Se og Hør møter ham hjemme i Stokke.

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her.Video: Andreas Fadum / Se og HørVis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOKKE (Se og Hør): - Jeg begynte å lese kommentarene i sosiale medier, men måtte bare stoppe.

Halvannet døgn er gått siden Frank Løke (38) og resten av norsk offentlighet fikk sjokkmeldingen om at han er kastet ut av «Skal vi danse». Tirsdag kveld møter Se og Hør den tidligere håndballspilleren i sitt eget hjem i Stokke. Det var her, etter å ha pakket sakene sine i hui og hast, at han dro for å søke ro.

- Jeg snakket i telefonen med både familie og venner, hele veien hjem. Som alltid har de vært en viktig støtte, sier Løke, som kommer direkte fra en middag med moren.

Gikk under jorda

Hvor mye ro han egentlig har fått det siste døgnet, kan diskuteres. Under dette intervjuet står telefonen nærmest ikke stille. Da nyheten ble kjent mandag kveld, gikk en ellers svært så imøtekommende Løke under jorda. Foruten et innlegg på Instagram, gjorde han seg fullstendig utilgjengelig for samtlige norske medier. Det er sjelden kost.

- Jeg var litt usikker på hvordan jeg skulle gå fram, hvordan jeg skulle fortelle dette og hvor jeg hadde folk. Jeg trengte tid til å tenke.

Det var under lørdagens «Skal vi danse» at han stilte særs lettkledd på direkten, uten å ha varslet produksjonen eller andre medvirkende på forhånd. Opprinnelig skulle ikke seansen få noen konsekvenser. Så snudde det. Så til de grader.

Saken fortsetter nedenfor.

DAGEN DERPÅ: Frank Løke legger ikke skjul på at han er bitter over TV 2s avgjørelse. Samtidig tar 38-åringen selvkritikk på visse punkter. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DAGEN DERPÅ: Frank Løke legger ikke skjul på at han er bitter over TV 2s avgjørelse. Samtidig tar 38-åringen selvkritikk på visse punkter. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Ferdig snakka

Løke forklarer at han var på dansetrening da diskvalifiseringsbeskjeden kom.

- TV 2 ringte meg midt i gårsdagens dansetrening. Tone (dansepartneren, journ.anm) hadde fått vite om avgjørelsen ti minutter før meg - hun bare gikk, hevder han og fortsetter:

- Jeg snakket med flere av de andre i dansestudioet før jeg dro. De mente jeg burde prøve å få TV 2 til å ombestemme seg, men det var ikke sjans. Det var ferdig snakka.

Det var etter en helhetsvurdering at kanalen besluttet å kaste ham ut. Tirsdag formiddag gikk Løke hardt ut mot TV 2s avgjørelse og hevdet blant annet at kanalen oppmuntret ham til kaste klærne på tv. Videre hevdet han at dansepartneren Tone Jacobsen også har hatt en solid finger med i spillet.

Dette står han fortsatt fast ved.

Jeg kunne kanskje ha tonet det litt ned Frank Løke

- Føler du at du og TV 2 hadde en avtale, og at du nå er kastet under bussen?

- Ja, vi hadde en avtale, jeg følte meg trygg på å være kjepphøy når jeg fikk beskjed om å by på meg selv. De forventet det, framholder Løke.

Saken fortsetter nedenfor.

SKJEBNESVANGERT: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2
SKJEBNESVANGERT: Det var dette velomtalte stuntet som markerte begynnelsen på slutten for Frank Løkes «Skal vi danse»-eventyr. Foto: TV 2 Vis mer

- Ta selvkritikk

Ovennevnte påstand er tidligere blitt avvist av TV 2. Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl sier til Se og Hør at han ikke har mer å tilføye.

- Har du sovet godt den siste natta, Frank?

- Ja ... jeg sov faktisk godt.

- Når alt kommer til alt, tar du noen form for selvkritikk?

- Jeg kunne informert Tone. Men hadde jeg gjort det, hadde hun ikke gått på dansegulvet. Jeg kunne ha overtalt henne enda mer. Eventuelt danset alene. Jeg synes det opprinnelige opplegget var for dårlig og kjedelig. Stuntet redda oss som dansepar, mener Løke.

Saken fortsetter nedenfor.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Finnes det noe du er lei deg for?

- Humoren min kan tolkes alle mulige måter. Og jeg skjønner at det noen ganger kan mistolkes, sier 38-åringen med referanse til måten han har opptrådt i sosiale medier.

- Vi kjenner deg jo som «Action-Frank», og som en hardhaus. Kan du innrømme at det å stå i stormen har vært tøft?

- Det er kjedelig å ikke være med i konkurransen lenger. Og så er det ikke noe særlig å ryke ut på denne måten.

38-åringen har vært tydelig på at det ikke eksisterer anger knyttet til selve stuntet. Men dersom han kunne skrudd klokka tilbake, innrømmer Løke at det finnes øyeblikk der han kunne holdt en lavere profil.

- Jeg kan alltids ta selvkritikk, men det er vanskelig, siden jeg hadde fått «en rolle». TV 2 var jo fornøyde. Jeg kunne kanskje ha tonet det litt ned på sosiale medier. Og kanskje ikke vært så ekstrem i humoren. Da åpner jeg for at folk tolker den i alle retninger.

Helt siden Løke var aktiv idrettsutøver, har meningene vært mange og delte om den 38 år gamle vestfoldingen. At det meste preller av, er nærmest hans varemerke. Overfor Se og Hør bedyrer han likevel at det offentligheten ser, kanskje ikke alltid stemmer overens med virkeligheten.

- Jeg bryr meg om meningene til Tone og produksjonsteamet. Vi hadde en prat sammen etter stuntet, og det var en fornuftig samtale, sier han med et ydmykt drag over ansiktet.

Saken fortsetter nedenfor.

SØSTRENE OM FRANK: Heidi og Lise Løke overrasket i «Skal vi danse». Samtidig avslørte de mye om broren Frank. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

- Ingen menneskerett

- Kommer du til å ha kontakt med din tidligere dansepartner framover?

- Det tror jeg ikke. Det er litt synd egentlig, for vi hadde mange morsomme og gode stunder. Vi var nok forskjellige på mange måter, også.

TV 2 har gjort det soleklart at Løke ikke blir å se på deres sendeflater i nærmeste framtid. I et intervju med egen kanal tirsdag ordlegger programdirektør Jarle Nakken seg på følgende vis: «Det er ingen menneskerett å være på TV. Vi ønsker Løke lykke til på andre arenaer».

Saken fortsetter nedenfor.

PAKKER UT: Det er vel neppe noen tvil om at norsk offentlighet ikke vil få se Frank Løke i denne kreasjonen med det første. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PAKKER UT: Det er vel neppe noen tvil om at norsk offentlighet ikke vil få se Frank Løke i denne kreasjonen med det første. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Var dette siste spiker i kista for det som må omtales som en kontroversiell tv-karriere?

- Det er ikke sikkert jeg dukker opp på TV 2 med første. Det kan være at folk er redde for å ta meg med nå, men det får tiden vise, sier Løke.

Tone Jacobsen har opplyst til Se og Hør at hun er ferdig med saken, og henviser alle spørsmål fra pressen videre til TV 2.

LES OGSÅ: - Jeg ble tatt på senga

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer