STOR OPPMERKSOMHET: Overskriftene om Frank Løkes opptreden i «Skal vi danse» har vært uendelige de siste dagene. Også i utlandet har mediene fattet interesse. Foto: TV 2
STOR OPPMERKSOMHET: Overskriftene om Frank Løkes opptreden i «Skal vi danse» har vært uendelige de siste dagene. Også i utlandet har mediene fattet interesse. Foto: TV 2 Vis mer

Frank Løke i «Skal vi danse»:

- Frank Løke hadde blitt hyllet i Danmark

Svensk og dansk ekspert fascinert av «Skal vi danse»-bråket.

Publisert

Sjelden har et program som «Skal vi danse» fått tabloidblekket til å sprute mer enn det har gjort de siste dagene. Frank Løkes nakenstunt på parketten skulle vise seg å bli en verkebyll for TV 2 - og markerte samtidig begynnelsen på slutten for ekshåndballspillerens danseeventyr.

Sagaen om Løkes skandaleombruste «Skal vi danse»-deltakelse har også vekket interesse utenfor landegrensene.

Både svenskene og danskene har registrert oppstyret, og særlig i sistnevnte naboland har overskriftene vært mange.

«Nakensjokk»

- Jeg har jo spilt håndball der i noen år, så det var nok et par dansker som visste hvem jeg var allerede. Og danskene elsker jo skandaler, medgir Frank Løke overfor Se og Hør.

Både danske Se og Hør og TV 2 - i tillegg til BT og Ekstrabladet - er blant dem som omtaler opptredenen som kostet Løke «Skal vi danse»-plassen. Ord som «nakensjokk», «skandale» og «frekkis» går igjen for å beskrive hendelsen.

Foto: Skjermdump av Ekstrabladet.dk
Foto: Skjermdump av Ekstrabladet.dk Vis mer
Foto: Skjermdump av Seoghør.dk
Foto: Skjermdump av Seoghør.dk Vis mer

Særlig førstnevnte medium har overvåket saken (se ovennevnte bilde), og fulgte seinest opp Løke-bråket tirsdag. Omtalen er med god grunn, skal vi tro digitalredaktør i danske Se og Hør, Michella Meier-Morsi.

- Det vi ser med Frank Løke i Norge, har vi har aldri opplevd i Danmark. Og vi har hatt masse skandaler i «Skal vi danse», særlig når det gjelder dansepartnere som har kommet litt for tett på hverandre under sending. Det har kostet noen parforhold gjennom årene, forteller Meier-Morsi til Se og Hør, og fortsetter:

HYLLER LØKE: Digitalredaktøren i danske Se og Hør, Michella Meier-Morsi. Foto: Privat
HYLLER LØKE: Digitalredaktøren i danske Se og Hør, Michella Meier-Morsi. Foto: Privat Vis mer

- Men vi har dessverre til gode å se Frank Løke i den danske versjonen. At han tør å kjøre sitt løp fullt ut i et gammelt program som «Skal vi danse», er både befriende og forfriskende.

- Som en såpeopera

Digitalredaktøren tror hennes landsmenn deler samme oppfatning.

- Vi ser det gjerne i egne kommentarfelt, der mange peker på at nordmennene har overreagert på Løke-situasjonen. «Dette er så typisk nordmenn», står det blant annet. Vi er kanskje litt mer frisinnet her, og jeg må innrømme at denne historien har vært som en såpeopera for meg. Det har vært snakk om krisehjelp på grunn av litt bar hud, hvor fjollete er ikke det?

Saken fortsetter under:

SKAL VI DANSE: Dagbladets reporter Fanny intervjuer de nye «Skal vi danse»-deltakerne om både det ene og det andre. Video/klipp: Emilie Rydning Vis mer

Uten at Meier-Morsi er kjent med alle detaljene i Løkes særs korte «Skal vi danse»-eventyr, tror og håper hun at danske TV 2 hadde håndtert situasjonen med et stort smil, og «takket for presseomtale».

- Hadde Frank Løke vært med i danske «Skal vi danse» (eller «Vild med dans», som det heter i Danmark), hadde vi i alle fall hyllet ham hos oss, sier hun.

- Nytt nivå

I Sverige blir Løkes opptreden beskrevet som «nakenkuppet» av Aftonbladet.

REAGERER: Expressens Ellinor Svensson. Foto: Privat.
REAGERER: Expressens Ellinor Svensson. Foto: Privat. Vis mer

Hos konkurrenten Expressen, der nordmennenes tv-bråk også er blitt lagt merke til, mener avisas realityekspert og underholdningsprogramleder, Ellinor Svensson, at hendelsen er sensasjonell i reality-sammenheng.

- Ingen har noensinne blitt kastet ut av Sveriges «Skal vi danse», såvidt jeg vet - og der har det også skjedd mye rart. Hva er det som skjer med norsk tv, egentlig? Først sekskant i «Ex on the beach», og nå dette. For et realityår, sier Svensson til Se og Hør.

Historisk sett når svenskene ofte høyere opp enn oss på skandalebarometeret - i realitysjangeren. Svensson peker på at «Skal vi danse»-bråket er et eksempel på det motsatte.

- Det er spennende på et helt nytt nivå, sier hun, og legger til:

- Det er spesielt at han (Frank) har tatt seg friheten til å danse halvnaken, og jeg tenker at det finnes grenser for hva en skal finne på for å kapre tv-seernes hjerter. Nå vet jeg ikke hva som har skjedd bak kulissene, eller hvem som har skyld i hva, men det er uansett noe jeg ikke har sett før, sier hun.

Saken fortsetter under:

DET FØRSTE INTERVJUET: Frank Løke er hjemme igjen etter «Skal vi danse»-skandalen. Se det første intervjuet med ham her. Reporter: Linn Christin Marthinussen. Video: Andreas Fadum / Dagbladet Vis mer

Fortsatt konflikt

TV 2 og Frank Løke har mildt sagt ikke skiltes som venner etter «Skal vi danse»-avskjeden, som ble kjent mandag kveld. Da Dagbladet møtte 38-åringen hjemme i Stokke tirsdag, var han tydelig på at han fortsatt føler seg urettferdig behandlet av kanalen.

Løke hevder blant annet at TV 2 oppmuntret ham til å kaste klærne på direkten, og at dansepartneren Tone Jacobsen var med på et slags «offerspill» i etterkant av stuntet - for å skape medieblest. Dette har kanalen avvist gjentatte ganger.

- Vi hadde en avtale, jeg følte meg trygg på å være kjepphøy når jeg fikk beskjed om å by på meg selv. De forventet det, forklarer 38-åringen, som likevel tar deler av ansvaret for at det gikk galt:

- Jeg kunne informert Tone. Men hadde jeg gjort det, hadde hun ikke gått på dansegulvet. Jeg kunne ha overtalt henne enda mer. Eventuelt danset alene. Jeg synes det opprinnelige opplegget var for dårlig og kjedelig. Stuntet redda oss som dansepar, mener Løke.

SKVÆRER OPP: Da Frank Løke tidligere denne uken hang ut «Skal vi danse»-dommerne i sosiale medier, reagerte dommer Tore Petterson. Nå snakker de ut. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Vilde Holta Røssland Vis mer

LES OGSÅ: - Hva har hun gjort med seg selv?

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer