Claire Foy tjente mindre enn Matt Smith:

- Framover vil ingen bli bedre betalt enn «dronningen»

Netflix innrømmer forskjellsbehandling i den populære serien «The Crown».

ULIK LØNN: Claire Foy er nok blitt den største stjernen i Netflix-serien «The Crown», men har tjent mindre enn motspiller Matt SMith. Foto: Alex Bailey/ Netflix/ Kobal/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix
ULIK LØNN: Claire Foy er nok blitt den største stjernen i Netflix-serien «The Crown», men har tjent mindre enn motspiller Matt SMith. Foto: Alex Bailey/ Netflix/ Kobal/ REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv ikke rollen som dronning Elizabeth var nok.

Den kvinnelige skuespilleren Claire Foy (33), fikk ikke like godt betalt som Matt Smith (35), som spiller ektemannen Philip, hertugen av Edinburgh, i den populære Netflix-serien «The Crown».

Det innrømmet seriens produsenter på en konferanse i Jerusalem tirsdag, ifølge New York Times.

Vant priser

Årsaken skal ha vært at produsentene mente Smith var en mer berømt og etablert skuespiller i Storbritannia da han fikk rollen.

Før «The Crown» var han mest kjent for tittelrollen i den tradisjonsrike BBC-serien «Doctor Who» fra 2010 til 2013.

MOTSPILLERE Matt Smith og Claire Foy på rød løper under SAG Awards i L.A. i 2017. Foto: Jordan Strauss/ Invision/ AP/ NTB scanpix
MOTSPILLERE Matt Smith og Claire Foy på rød løper under SAG Awards i L.A. i 2017. Foto: Jordan Strauss/ Invision/ AP/ NTB scanpix Vis mer

Foy var på sin side relativt ukjent da hun fikk rollen som Storbritannias monark.

For innsatsen i de to første sesongene av «The Crown» har Foy imidlertid blitt prisbelønnet med både Golde Globe og Emmy. Smith er ikke blitt nominert til noen av de berømte prisene.

Foy skal ha fått betalt om lag 40.000 dollar per episode. Det er ikke kjent hvor mye Smith fikk betalt.

Forandring

Nå lover produsentene forandring.

- Framover vil ingen bli bedre betalt enn dronningen, sier Suzanne Mackie, kreativ direktør i Left Bank Pictures, som produserer serien, ifølge New York Times.

Det kommer imidlertid ikke Foy til gode. Alle rollene blir nemlig besatt av nye skuespillere i sesong tre fordi serien gjør et hopp framover i tid.

Verken Foy eller Smith har kommentert opplysningene.

Avsløringen av forskjellsbehandlingen i «The Crown» kommer samtidig som både den vedvarende metoo-kampanjen, og mens en rekke kvinner i Hollywood kjemper for likelønn og mer likestilling.

LES OGSÅ: Dronning Elizabeth om kroningsdagen: - Forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer