Phil Collins:

Fraktet til sykehus etter stygt fall

Phil Collins falt på vei til toalettet. Nå beklager han konsekvensene det får for fansen. 

ULYKKE: Phil Collins falt på sitt eget hotellrom, og måtte til sykehuset for behandling. Det får konsekvenser for hans planlagte London-konserter. Foto: NTB scanpix 
ULYKKE: Phil Collins falt på sitt eget hotellrom, og måtte til sykehuset for behandling. Det får konsekvenser for hans planlagte London-konserter. Foto: NTB scanpix  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den populære sangeren Phil Collins (66) har preget millioner av mennesker verden rundt med musikken sin. Som vokalist i Genesis og solist har vi fått presentert låter som «In the Air Tonight» og «Another Day in Paradise», som fortsatt spilles på radiokanaler rundt om.

Det gjør Collins til en ettertraktet mann, og han spiller fortsatt flere konserter. Nå har han imidlertid sett seg nødt til å avlyse en opptreden i prestisjetunge Royal Albert Hall, etter en ulykke.

På sin egen Facebook-side skrives det at Collins nemlig er skadet, og måtte fraktes til sykehuset etter et stygt fall på vei til toalettet på natta.

Måtte sy

- Phil sliter med hengefot, som et resultat av en ryggoperasjon som gjør det vanskelig å gå for ham. Han sto opp midt på natta for å gå på do, og falt på hotellrommet sitt, heter det i meldinga.

Hengefot, eller droppfot, er ifølge Store norske leksikon en lammelse av strekkmusklene i fotleddet, på grunn av en nerveskade.

Collins slo hodet i en stol, og ble tatt til sykehus. Der fikk han behandling umiddelbart, ved at det ble sydd flere sting ved et sår i nærheten av ett av øynene hans.

Han forblir på sykehuset den kommende dagen, for å være under legenes observasjon. Dette påvirker hans planlagte konserter i Royal Albert Hall, som skulle vært holdt i dag og i morgen. På Facebook unnskylder han seg.

- Phil sender sine største beklagelser og takker fansen. Han hadde en fantastisk uke, med sitt første show på over ti år, og kan ikke takke folk nok for responsen.

Konsertene får en ny dato, og om man har billett får man automatisk omgjort dem til de nye konsertene i november. Artistens skader er derimot ikke så store at det stopper hele turneen.

- Han skal fortsette turneen sin på lørdag i Köln og Paris, før han drar tilbake til London for å spille i Hyde Park den 30. juni.

Ulykkesfugl

Dette er ikke første gang Collins har skadet seg og fortalt om det i ettertid på sosiale medier. I fjor høst la han ut et bilde av seg selv med et hovent, blått øye som fikk flere til å reagere. Han kunne imidlertid berolige fansen med at alt gikk bra, med en god dose selvironi.

- Phil falt onsdag kveld og slo hodet sitt, han ville bare at alle skal vite at det går bra med ham, het det i Facebook-innlegget den gang.

I 2011 kunngjorde Collins at han skulle slutte som artist for å fokusere på familielivet, men turnélivet fristet såpass at han måtte returnere. Det var sønnen Nick på 15 som inspirerte comebacket.

Han tar plass bak trommene, som hans far tidligere har hatt stor suksess med.

- Nick har blitt en fantastisk trommeslager.

- Vi har gjort noen veldedighetsshow sammen, hvor min 15 år gamle sønn spilte trommer. Da tenkte jeg «Kanskje vi kunne gjort noe?» og nå kommer vi til å gjøre noe sammen.

Tidligere «Genesis»-medlem Collins er sammen med Paul McCartney og Michael Jackson blant de få som har solgt 100 millioner plater både som soloartist og som en del av et band.

Collins har vært åpen om at han har slitt med helseproblemer som følge av artistlivet. Han lider nemlig av et hørselsproblem. Dette har gjort ham ute av stand til å spille trommer uten å oppleve smerte i lange perioder.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer