«Farmen» 2019:

Fraktet til sykehus: - Forferdelig vondt

Terje Leer ute av «Farmen» etter dramatisk tvekamp.

GIKK GALT: Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble en intens, men forholdsvis kort, tvekamp i søndagens episode av «Farmen». Førstekjempe Terje Leer (54) valgte 24 år gamle Erik Rotihaug fra Nordfjordeid som andrekjempe, og da sistnevnte valgte å møte motstanderen til kamp i «bommen», gikk det ikke helt som det skulle.

- I utgangspunktet var jeg dødsdømt i den bommen, sier Leer til Se og Hør.

I KAMP: Terje Leer møtte søndag Erik Rotihaug til tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2
I KAMP: Terje Leer møtte søndag Erik Rotihaug til tvekamp. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Han forteller at han bare har én lunge som fungerer, og at han derfor aldri ville klart å slå 24-åringen. Allerede etter at Rotihaug fikk sin første hestesko i kassa, var Leer «dritsliten», som han sier.

Likevel var det noe helt annet som kostet sistnevnte muligheten til å returnere til gården.

GA ALT: Realitydeltakeren ga alt i bommen, men så gikk det galt. Foto: Alex Iversen / TV 2
GA ALT: Realitydeltakeren ga alt i bommen, men så gikk det galt. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Måtte på sykehus

Underveis i tvekampen ser man Leer vri kneet sitt og at han hyler til av smerte. Overfor Se og Hør forklarer han nå hva som skjedde, og ikke minst hvordan hendelsen preger ham i dag.

For selv om det begynner å bli noen uker siden tvekampen faktisk fant sted, sitter den fortsatt godt i kroppen.

- Jeg fikk fullt press på venstrebeinet og kjente at det ikke bøyde seg den veien det skulle gjøre. Da måtte jeg slippe alt. Jeg hørte ikke et direkte smell, men jeg hørte en lyd og skjønte at noe var galt, sier han, og fortsetter:

- Det var bare å slippe alt, og jeg gikk rett i bakken. Det var forferdelig vondt.

SMERTER: Terje Leer gikk rett i bakken da han skadet kneet. Foto: Alex Iversen / TV 2
SMERTER: Terje Leer gikk rett i bakken da han skadet kneet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Realitydeltakeren ble fraktet til sykehus og fikk bekreftet at et leddbånd var avrevet. Smertene var på et tidspunkt konstant tilstedeværende. I dag går det imidlertid bedre, selv om han ikke klarer å bøye beinet mer enn nitti grader.

- Jeg må til mer oppfølging, men jeg har heldigvis ikke smerter nå, sier han, og forklarer at han må ha en pute mellom beina om natta.

- Legene sier jeg må gå med skinna i tolv uker, så dette tar tid, innrømmer han.

Dramatisk

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, sier til Se og Hør at det var dramatisk da 54-åringen skadet seg.

- Det var dramatisk, og veldig synd, at Terje skadet seg under tvekampen mot Erik. Terje ble behandlet umiddelbart av personale fra Røde Kors på tvekampplassen. De la på is og kompresjon. Terje ble deretter fraktet med båt til en ventende ambulanse, og kjørt til akuttmottaket på Skien Sykehus. Her ble han undersøkt, og det ble ikke påvist noe brudd. Han fikk skinne og krykker, og fikk deretter lov til å dra videre til et hotell i Kragerø, sier Iversen.

LEGEHJELP: Terje fikk legehjelp på stedet og ble seinere fraktet til sykehus. Foto: Alex Iversen / TV 2
LEGEHJELP: Terje fikk legehjelp på stedet og ble seinere fraktet til sykehus. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Alex Iversen forteller at realitydeltakeren i ettertid har blitt fulgt opp av fastlege og at han har fått beskjed om å gå med skinne i foreløpig tolv uker.

«Drittuke»

Under Leers siste uke på tv-gården var det ikke bare tvekampen som gikk galt. Han forteller nemlig at det var en følsom uke, som han beskriver som en «drittuke» når Se og Hør snakker med ham.

- Det er klart at når du ikke har det helt bra med deg selv, så blir du gående og tenke, sier han, og forklarer at det var flere faktorer som spilte inn på trivselen den siste uka.

- Det var en emosjonell uke. Jeg hadde 25 års bryllupsdag den uka, og den ene jenta mi fylte år. Når man har vært borte en måned, så begynner man å tenke.

At han da måtte takke for seg på gården, føltes derfor på mange måter greit. Blant annet var det godt å komme hjem til sofaen og godteskåla, sier han lattermildt.

SKADER SEG: Det går nesten fryktelig galt når Terje Leer tyr til nye midler for å vekke folket på gården. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Jeg gikk ned ti kilo på fire uker, og jeg er jo ikke akkurat tjukk, så ti kilo merkes, sier han.

Leer påpeker riktignok at vekta nå har begynt å stabilisere seg igjen.

Når realitydeltakelsen nå er over ville han aldri vært den foruten, men forteller at han aldri kommer til å melde seg på igjen.

- Jeg angrer ikke på noe, men hvis jeg må plukke ut noe, så er det at jeg ikke gjorde mer faenskap der inne, sier han lurt.

Avslører smugling

Tross god oppførsel, kan 54-åringen avsløre at han smuglet med seg både det ene og det andre inn på gården, noe mange deltakere før ham også har gjort.

- Jeg hadde med meg vanlig tannbørste og tannkrem inn. Det var jo ikke lov det, for vi fikk jo en sånn trekost som det ikke sto noe på, men jeg hadde Colgate og en rosa tannbørste, innrømmer han lattermildt.

SKADER SEG: Det man ikke får se på TV er at Asad Shehada skader seg under årets første «Farmen»-tvekamp. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Det var jo ikke så vanskelig å se at jeg brukte en rosa tannbørste. Jeg skjulte den egentlig fra produksjonen, men ble tatt og måtte levere den.

Ifølge Leer fikk han ikke noe større konsekvens enn at han måtte gi fra seg det han hadde smuglet med, men 54-åringen forteller at han også hadde med seg flere «ulovlige» ting inn på gården.

- Jeg hadde med meg tyggis og litt aromaoljer, og så hadde jeg med meg tannpirkere og tanntråd. Og så hadde jeg fiskekroker i skoen min, skyter han inn.

Ifølge Leer tok aldri produksjonen han på fersken med noe annet enn tannbørsten og tannkremen.

LES OGSÅ: - Det ødela familien vår

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer