NYTER LIVET: - Jeg har vært alene lenge nå etter min manns død, og det tok lang tid å finne tilbake til livet. Men nå er jeg der, uttalte Anni-Frid Lyngstad nylig i et intervju. Foto: SCANPIX
NYTER LIVET: - Jeg har vært alene lenge nå etter min manns død, og det tok lang tid å finne tilbake til livet. Men nå er jeg der, uttalte Anni-Frid Lyngstad nylig i et intervju. Foto: SCANPIXVis mer

Fra "tysker-unge" til superstjerne

ABBA-stjernen fikk en svært dramatisk start på livet.

SEHER.NO: For de fleste er hun kanskje best kjent som ABBA-Frida. Men livet til norskfødte Anni-Frid Synni Lyngstad har i lange perioder vært alt annet enn lykke og glamour.

I den nye boken "ABBA - Verdens største popeventyr" av Carl Magnus Palm, kan du blant annet lese den dramatiske historien om hvordan Anni-Frid kom til verden i Ballangen i Nord-Norge, skriver bladet "Ute og Hjemme".

Det var sommeren 1944 at det romantiske forholdet mellom den 18 år gamle jenta Synni Lyngstad og den tyske sersjanten Alfred Hase (25) skjøt fart. Forholdet ble ansett som forræderi, og enda verre ble det da den unge jenta ventet barn...

15. november 1945 kom Anni-Frid Lyngstad til verden. Men det gikk som det måtte gå - den lille jenta ble stemplet som "tysker-unge". Derfor tok bestemoren Arntine henne med seg til Sverige, der ingen visste hvem de var. Moren kom etter, men ble alvorlig syk - og døde av nyresvikt.

Som 13-åring begynte hun å synge. I 1969 med en av ABBA-arkitektene Benny Andersson, selv om det skulle gå mange år før hun giftet seg med ham. I mellomtiden rakk ABBA å bli en av verdens aller største popgrupper. Og i 1978 giftet Anni-Frid seg med sin kjære Benny. Ekteskapet varte i tre år - og ikke lenge etter var det slutt også for den svenske supergruppa.

Anni-Frid Synni Lyngstad fortsatte dermed sitt eventyr i Sveits, der hun innledet et forhold til den 35 år gamle tyske prinsen Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen. Paret giftet seg i 1992.

På slutten av 1990-tallet snudde derimot lykken for den tidligere ABBA-stjernen. Først mistet hun datteren Lise-Lotte, som da var 30 år gammel, i en bilulykke. Året etter døde ektemannen av kreft.

Nå lever hun alene som prinsesse og enke i de sveitsiske Alpene.

- Livet nå er bare det deiligste livet man kan drømme om. Jeg har vært alene lenge nå etter min manns død, og det tok lang tid å finne tilbake til livet. Men nå er jeg der, uttalte hun nylig i et intervju.

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: ABBA-musiker funnet død