Cecilie Fjellhøy:

Fra «Tindersvindleren» til «Luksusfellen»

Cecilie Fjellhøy, kjent fra «Tindersvindleren», skal nå få eksperthjelp.

SKAL PÅ TV: Cecilie Fjellhøy, kjent fra blant annet VG-saken «Tindersvindleren» og Netflix-dokumentaren ved samme navn, skal på «Luksusfellen». Foto: Privat
SKAL PÅ TV: Cecilie Fjellhøy, kjent fra blant annet VG-saken «Tindersvindleren» og Netflix-dokumentaren ved samme navn, skal på «Luksusfellen». Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om ikke lenge er «Luksusfellen» tilbake med en ny sesong, nærmere bestemt 20. april. Der skal helt vanlige folk få økonomisk hjelp fra programmets eksperter.

Men også et mer kjent fjes skal få hjelp av «Luksusfellen»-ekspertene i år, nemlig Cecilie Fjellhøy (33), og resultatet skal etter det Se og Hør erfarer vises på Viaplay seinere i år.

Fjellhøy ble et kjent navn for de fleste da historien om «Tindersvindleren» kom ut i VG i 2019. Tidligere i år kom også Netflix med en dokumentar ved samme navn.

I 2018 matchet Fjellhøy med Simon Leviev, hvis egentlige navn er Shimon Hayut, på datingappen Tinder. Noen få måneder seinere har hun en gjeld på tre millioner kroner. Per dags dato har den steget med 200 000 kroner, og 33-åringen så seg nødt til å søke hjelp.

- Jeg tok kontakt med de i «Luksusfellen» fordi jeg trengte hjelp til hvordan man forhandler med kreditorer, om de hadde noen tips og råd. Vi hadde noen møter over Zoom og jeg tok en prat med casting-ansvarlig, og så bestemte de seg for å ta saken, forteller Fjellhøy til Se og Hør.

TINDERSVINDLEREN: Dette er traileren til «The Tinder Swindler». Video: Netflix Vis mer

Vil ha svar

Fjellhøys sak er veldig ulik de andre man har sett «Luksusfellen» dykke ned i, og ifølge henne selv skal de ha omtalt det som den mest kompliserte saken de har jobbet med.

- Jeg setter ekstremt stor pris på at de hjelper meg. Jeg er en privatperson med 3,2 millioner i gjeld og jeg aner ikke hva som er mulig. Men jeg har fått inn en del penger gjennom GoFundMe og vil vite hva mine alternativer er.

Fjellhøy håper så klart at «Luksusfellen» finner en måte som gjør at hun kan betale tilbake og komme seg videre i livet. 33-åringen forteller om fire slitsomme år som har tært på henne både fysisk og psykisk. Men hun er også opptatt av å advare andre.

- Jeg vil få temaet på dagsordenen så andre kan lære. Jeg vil gi informasjon, også vil jeg ha noen svar. Hvordan kunne det gå så galt så raskt? Det gikk mye penger ut av banken min på kort tid, jeg vil vite hvordan det er mulig uten at noen setter spørsmålstegn ved det.

- Har vært kritiske

Hallgeir Kvadsheim (51) fra «Luksusfellen» er kjent for å være en ganske streng og til tider nådeløs mann. 33-åringen innrømmer at hun var litt redd før han og makker Lene Drange (31) kom på besøk hos henne i London.

- Altså, jeg var så redd, jeg begynte nesten å gråte før de kom inn. Det er ikke det at jeg er redd for å få kjeft, men det er ting jeg synes er vanskelig å snakke om. Jeg tar ikke lett på det at jeg skylder så mye penger, jeg vet jeg har gjort feil.

- De har jo vært kritiske til meg og det forventet jeg, og det synes jeg er helt fair.

- Det er jo mange som har økonomiske problemer og kunne hatt god nytte av å være med i programmet. Har du tenkt noe på at du får en mulighet som andre uten en kjent historie kanskje ikke får?

- Ja, jeg vet jeg er kjempeheldig, men samtidig har jeg gått gjennom mye tøft - samtidig som folk har sett på. Men jeg har kommet til det punktet nå at jeg er proaktiv og mener det er et viktig tema å få på dagsordenen og fjerne skammen ved det.

TV-AKTUELL: Emma Ellingsen er med i «Bloggerne» igjen, og vi har tatt en prat med henne om alt og ingenting. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg føler så sterkt for å vise andre at man kan komme seg videre og jeg håper det kan hjelpe folk.

Hun legger til at uansett hva hun får ut av deltakelsen i programmet, så kommer det til å gå bra med henne.

- Det går fint med meg uansett. Jeg har lært meg å leve med det og innsett at sånn er livet mitt nå. Men det er jo selvfølgelig ingen som ønsker å ha økonomiske problemer.

Simon Leviev har selv, i kjølvannet av Netflix-dokumentaren, nektet for at han er en bedrager som har utnyttet kvinner økonomisk.

- Jeg var bare en singel fyr som ønsket å møte noen jenter på Tinder. Jeg er ikke en bedrager og jeg er ikke falsk. Jeg er ikke «tindersvindleren», sa Leviev i et intervju med Inside Edition i februar.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra NENT Group om Fjellhøys forestående «Luksusfellen»-opptreden, uten å lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer