<strong>HVA SKJEDDE?:</strong> Verdens kanskje aller største popstjerne noensinne, Michael Jackson, fyller 50 år idag.  Foto: Stella Pictures
HVA SKJEDDE?: Verdens kanskje aller største popstjerne noensinne, Michael Jackson, fyller 50 år idag. Foto: Stella Pictures Vis mer

Fra suksess til tragedie

Idag fyller Michael Jackson 50 år. Hva skjedde med "The King of Pop"?

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fredag 29. august er hele verdens pop-konge halvveis til hundre!

I anledning bursdagen har Jackson invitert fansen til å stemme fram sine favorittsanger.

Favorittsangene samles i et nytt samlealbum som selvsagt skal få navnet «King of Pop», og utgaven blir unik for hvert enkelt land.

Se bildene fra Jacksons liv og karriere nederst i saken!

Michael Jackson debuterte musikalsk allerede som 11-åring i familiegruppa "Jackson 5", og siden den gang har han solgt over 750 millioner plater på verdensbasis.

Albumet "Thriller" som kom ut i 1983, ble Jacksons mest suksessfulle, og musikkvideoen til tittellåten "Thriller" ble laget i mange forskjellige versjoner, der den lengste var på hele 14 minutter.

Men 50-åringens musikkarriere har ikke alltid vært en dans på roser...

"The King of Pop" er i dag minst like kjent for sine mange plastiske operasjoner og skandaler,  som sin musikkarriere. I dag ryktes det til og med at hans opererte nese skal være så slitt at den rett og slett har falt av.

Skandaler

Artisten har i lengre tid slitt med å bygge opp igjen sitt musikalske image etter at han både i 1993 og 2005 ble anklaget for utuktig omgang med mindreårige gutter . Saken fra 1993 kom aldri opp i retten, og i 2005 ble Michael, etter en svært medieomtalt rettssak, frikjent for anklagene.

Og selv om han hele tiden har benektet overgrepene, har han aldri helt klart å hente seg inn igjen etter disse skandalene.

De sjokkerende meldingene om at han var mistenkt for seksuelle overgrep mot barn, gikk også sterkt innpå 50-åringen selv, og det spekuleres nå i om han har brukt opp de siste slampene av sin gigantformue.

Kjærlighet og familie

Heller ikke kjærlighetslivet har vært enkelt for "Jacko"- som i løpet av sin karriere har Michael  vært gift to ganger.

Den første gangen med Elvis Presleys datter Lisa Marie Presley i 1993. Og selv om mange var skeptiske til ekteskapet, som kun varte i et og et halvt år, ble flere enda mer skeptisk da han skilte seg fra Lisa Marie, for senere å bytte ringer med den totalt ukjente sykepleieren Debbie Rowe

Paret fikk to barn, Prince Michael og Paris.

Etter skilsmissen fra Rowe fikk Michael, til manges overraskelse, full omsorgsrett for barna, noe som satte i gang voldsomme rykter om at Michael hadde betalt Debbie for å få barn med han.

I 2002 fikk popkongen sitt tredje barn, Prince Michael II, med en hittil ukjent kvinne. Også dette barnet har han fått full omsorgsrett for.  

Det har også vært mange spekulasjoner vedrørende Michales farsrolle overfor barna. Både fordi alle barna er hvite, og at det dermed er lite sannsynlig at Michael, som er mørk, er deres biologiske far, men også på grunn av hans merkelige oppdragelse av dem. 

Hvem klarer å glemme bildene som herjet verden rundt da Jackson holdt bittelille Prince Michael II på den ene armen utenfor rekkverket på en hotellbalkong i Tyskland?

Saken fikk verdenspressen til å sette igang en omfattende debatt om Michael egentlig var egnet som far...

Den største?
Men tross alle skandalene rundt popstjernen, er det fortsatt mange som også vil huske Jackson for hans enorme innsats for underholdningsbransjen.

Popkongen, som ble indoktrinert i Hollywood Walk of Fame allerede i 1984, har hatt en enorm innvirkning på musikk og kultur verden rundt. Ifølge eksperter har han brutt ned rase-barrierer, forandret musikkvideoindustrien og åpnet veien for popmusikken i hans hjemland USA.

Michael har også hatt en enorm innvirkning på dagens store artister, deriblant Mariah Carey, Usher, Britney Spears og Justin Timberlake, som stadig henter inspirasjon fra popkongen.

Og i de tidlige årene av hans karriere hadde han en usammenlignbar innvirkning på de unge generasjonene i verden gjennom sin musikk og innsats for veldedighet.

Ingen familiefeiring
Stjernen, som for tiden bor i Las Vegas med sine barn, viser seg svært sjelden offentlig, men i sommer ble det publisert bilder av et utmagret Michael Jackson i rullestol.

Tidligere denne uken kunne en imidlertid se bilder av en oppegående og langt friskere-utseende Jackson.

Ifølge Contactmusic vil det ikke bli noen stor familiefering i forbindelse med 50-årsdagen til popkongen. Jacksons talsperson, Phoenix, har uttalt at det er lite sannsynlig at Jackson-familien samles på dagen.

- På grunn av Michaels timeplan og det faktum at han ikke har vært helt i form, er det lite trolig at det blir noen feiring. De prøver å renske alles timeplaner så de kan feire med Michael. Bursdager betyr ikke så mye for dem, så dette ville vært stort for familien. Det er et historisk øyeblikk i familien at lillebror fyller 50, sier Phoenix.  

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer