Brett Butler

Fra suksess til krise: - Skammet meg

Den amerikanske skuespilleren åpner opp om den vanskelige tiden etter suksesserien.

STJERNE: Brett Butler (63) er mest kjent for komiserien «Grace Under Fire». Her fra den røde løperen i 2012. Foto: Broadimage / REX
STJERNE: Brett Butler (63) er mest kjent for komiserien «Grace Under Fire». Her fra den røde løperen i 2012. Foto: Broadimage / REX Vis mer
Publisert

For den amerikanske skuespilleren, forfatteren og stand up-komikeren, Brett Butler (63), mest kjent for komiserien «Grace Under Fire», har livet ikke alltid vært like lett.

Skuespilleren har nemlig ei fortid med alkoholisme, avhengighet og voldelig ekteskap. Til tross for at 63-åringen tjente 250 000 dollar per episode av «Grace Under Fire» på 90-tallet, velter hun seg heller ikke i penger.

Skamfull

Overfor The Hollywood Reporter åpner hun seg om økonomien, og hvordan en venn nylig samlet inn penger til henne gjennom innsamlingsnettstedet GoFundMe. 63-åringen sier at hun ikke hadde betalt leie på seks måneder.

- Jeg har skammet meg. Nesten skammet meg til døde, sier hun.

PENGESJOKK: Thomas Feldberg er med i denne ukens episode av «I lomma på Silje», og der får han sjokk over forbruket sitt. Video: Viaplay Vis mer

I serien «Grace Under Fire», som ble vist på TV-kanalen ABC fra 1993 til 1998, spilte Butler en enslig mor til tre barn i en liten by i Missouri. Skuespilleren mottok to Golden Globe-nominasjoner i henholdsvis 1995 og 1997 for beste kvinnelige skuespiller i en musikal eller komedie på TV.

Serien avlyst

Butler slet imidlertid med alkoholisme under innspilling, ifølge The Hollywood Reporter, og serien ble avlyst som følger av skuespillerens narkotikabruk.

63-åringen sier at presset av å være med i en suksesserie som «Grace Under Fire», førte henne inn i pillemisbruk.

- Jeg var helt sinnssyk. Narkotika vil gjøre det mot deg. Serien burde ha blitt kansellert tidligere enn det ble, sier hun til underholdningsmagasinet.

ÅPNER SEG: Hos «Lindmo» på NRK forteller Maria Mena om hvordan det var å leve som den andre kvinnen. Video: NRK Vis mer

Ble edru

63-åringen sier at hun ble edru etter at showet ble kansellert etter fem sesonger, men at hennes dårlige råd skyldes en kombinasjon av dårlige økonomiske beslutninger, tyveri og arbeidsledighet som følge av pandemien, skriver CNN.

- Jeg stolte litt for mye på noen som jobbet for meg, og mange av tingene mine ble stjålet. Det er bare dumt fra min side - å ikke ha forsikring på de tingene. Og å låne bort og gi mye av pengene mine bort, sier hun.

LES OGSÅ: Hele familien funnet døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer