RADMAGER: Jodie Kidd ble en av verdens mest kjente supermodeller på midten av 90-tallet, mye på grunn av sin radmagre "heroin chic"-kropp...
RADMAGER: Jodie Kidd ble en av verdens mest kjente supermodeller på midten av 90-tallet, mye på grunn av sin radmagre "heroin chic"-kropp...Vis mer

Fra radmager heroin chic til sunn danserinne

Supermodell Jodie Kidd ble dumpet av modellbyrå etter vektøkning. Nå stråler hun som tv-stjerne!

SEHER.NO: Det er ikke mange år siden britiske Jodie Kidd (30) var en av verdens heteste supermodeller.

30-åringen, som ble oppdaget på en strand på Barbados da hun kun var 15 år, ble i likhet med Kate Moss kjent som en av de såkalte "heroin chic"-modellene.

Heroin chic-modellene hadde alle blek hud, mørke ringer rundt øynene og svært tynne kropper, men Kidd var kanskje den tynneste og mest beinete av dem alle.

Supermodellen fikk etterhvert sterk kritikk for å være et farlig forbilde for unge jenter og ble beskyldt for å ha spiseforstyrrelser. Selv hevdet hun imidlertid at det kun var familiegener som gjorde at beina i kroppen hennes var så synlige.

På slutten av 90-tallet bestemte imidlertid modellen seg for å ta en pause fra moteindustrien, og etter 18 måneder borte fra catwalken var det en langt sunnere og friskere utseende Kidd som kom tilbake.

I et intervju kort tid etter pausen forklarte Kidd at hun hadde gått opp fra en størrelse 36 til en størrelse 40 på kun to måneder.

- Jeg er feit. Men jeg bryr meg egentlig ikke om det, sa modellen til Sunday Mirror den gang.

Likevel ble ikke Kidds nye, sunne kropp like godt mottatt av alle. Flere designere nektet å jobbe med henne etter vektøkningen og krevde at hun slanket seg, skriver Contactmusic.

Modellen selv nektet imidlertid, og ønsket heller å beholde sin atletiske figur.

- Designerne vil ha meg tynnere. Jeg tar på meg jakker på showene og nå har jeg alle disse musklene der. De vil ikke at jeg skal ha muskler, men jeg er veldig fornøyd med kroppen min. Alt dette pratet om vekten min er utrolig sårende, men jeg har alltid visst at jeg ikke har hatt et problem, sa Kidd i et intervju i 2003.

Men det er ikke bare hennes vektøkning som har ført til store overskrifter de siste årene. Høsten 2007 kom supermodellen nok en gang i medienes søkelys da hun var involvert i en narkoskandale ala den til Kate Moss kort tid før.

Skandalen førte til at kleskjeden Marks and Spencer droppet Kidd fra en 2.5 millioner kroners kampanjeavtale.

Ifølge kilder skal Kidd ha håpet at narkoskandalen ville føre til blest rundt karrieren hennes igjen, slik det gjorde med Moss.

- Jodie var litt arrogant og trodde at en narkoskandale ville være like nyttig for henne som den var for Kate Moss. Men faktum er at Jodie ikke er i nærheten av å være i samme liga som Kate, uttalte en kilde.

I sommer endte også det britiske modellbyrået Independent deres avtale med Kidd, da de mente at hun var blitt for kraftig for moteindustrien.

30-åringen skal ha fråtset i godteri og junkfood og tilslutt sa byrået stopp, skriver Heatworld.com.

- Hun passet ikke på seg selv og la på seg masse vekt ved å spise junk. Det ble vanskelig for henne å få seg jobb, sier en kilde.

Kidd selv har imidlertid uttalt at hun ikke var lei seg for bruddet med moteindustrien, da hun ønsket å satse mer på hobbier som ridning, polo og racerbilkjøring, samt karrieren i tv-bransjen. 

Supermodellen har vært å se i flere britiske programmer, og var nylig en av deltagerne i den britiske utgaven av "Skal vi danse", hvor hun har hatt stor suksess.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Likte ikke Kates radmagre kropp!