Fra øy til øy i innlandet

Nå trenger du ikke dra til Hellas for å dra på "øy-loffing". Du kommer langt på Sveriges største innsjø...

PÅ LOFFEN: Nå kan du dra på øy-loffing på Sveriges største innsjø. For 250 kr kan du kjøre så mye båt du vil i hele sommer. Foto: Mariestad.se
PÅ LOFFEN: Nå kan du dra på øy-loffing på Sveriges største innsjø. For 250 kr kan du kjøre så mye båt du vil i hele sommer. Foto: Mariestad.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den nordvestlige delen av Väners skjærgård kan man i år prøve seg på en ikke helt vanlig ferieform - i alle fall på disse trakter. ”Öluffa” heter tilbudet og det handler rett og slett om at man går om bord på båten m/s Hulda og hopper av når man finner et skjær eller en liten øy hvor man har lyst til å tilbringe noen timer med å bade og sole seg, og kanskje også overnatte.


Enkle kår
Men forholdene er ikke lagt mer til rette enn at man må huske liggeunderlag, sovepose, mat og drikke. Og så er det selvsagt hyggelig om man har med en god venn eller venninne, hvis det skal blir ordentlig koselig, råder det lokale turistkontoret.


Men hva med tilbaketuren? Ikke noe problem, m/s Hulda seiler forbi dagen etter, ellers kan det være en god idé å la lokalkjente båtfolk stå for transporten i stedet for å forsøke å finne frem selv. En lite hyggelig opplysning er at det angivelig finnes om lag 10 000 vrak på sjøens bunn!


Hvis man ikke er venn med det våte element, men foretrekker fast grunn under føttene så kan området omkring Brattforsheden nord for Väneren anbefales. Som navnet antyder, er det her snakk om et område med vakre heier hvor ikke minst de store områdene med sanddyner påkaller oppmerksomhet.


For tjue år siden ble dette området lagt under den svenske naturvernloven og Brattforsheden er nettopp kåret til Skandinavias femte vakreste skogsområde av magasinet NORR.  Det mer enn 11 000 hektar store område er interessant geologisk, og når det gjelder flora og fauna kan du oppleve sjeldne forekomster.


Øyloffekortet koster 249 SEK og 198 SEK for ungdom under 18 år.
Mer informasjon finner du her:

http://www.varmland.org/event.asp?typ=detail&id=20506&ty=0&su=0&lang=

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer