PROGRAMLEDER: Kathrine Sørland har tidligere prøvd seg som programleder i TV3-programmene "Sangstjerner" og "Top Model". Foto: SCANPIX
PROGRAMLEDER: Kathrine Sørland har tidligere prøvd seg som programleder i TV3-programmene "Sangstjerner" og "Top Model". Foto: SCANPIX Vis mer

Fra miss til redaktør

Kathrine Sørland tar over styringen av bryllupsreise-blad.

SEHER.NO: Tidligere miss Norway og "Sangstjerner"-programleder Kathrine Sørland (27) har ifølge VG fått jobb som redaktør for bladet Bryllupsreiser - til tross for manglende presseerfaring.

Ansvarlig redaktør Torild Moland Krogsrud sier til avisa at det ikke er noe problem for bladet at Sørland mangler pressefaglig kunnskap, siden hun først og fremst skal bidra på idèstadiet.

- Miljøet beveger jeg meg i daglig. Jeg hadde aldri tatt jobben hvis jeg ikke mente jeg hadde mye å bidra med, sier Sørland til VG.

Sørland er langt i fra den eneste kjente personen som har fått en redaktør-stilling til tross for manglende pressebakgrunn.

Tidligere Miss Universe-vinner  Mona Grudt har vært redaktør av bladet "Mitt bryllup" siden 1996, mens jetsetteren Pia Haraldsen i 2004 jobbet som redaktør for trender og underholdning i damebladet Cosmopolitan.

Den tidligere Penthouse-modellen Linda Johansen fikk i 1993 jobb som redaktør for det erotiske bladet Lek, mens bankraneren Jens Petter Askevold etter endt soning ble redaktør for bladet Alle Menn.

Generalsekretær i Norsk Redaktørforening Nils E. Øy synes ikke det er noe problem at Sørland og andre kjendiser får redaktørjobber.

Så lenge en publikasjon dreier seg om ting som kakeoppskrifter og bryllupsutstyr, ser jeg ingen problemer med at man rekrutterer folk utenfor fag og bransje. Hadde innholdet vært nyhetsrettet eller samfunnskritisk, hadde jeg nok stilt meg mer skeptisk, sier Øy til VG.

LES OGSÅ: Kathrine angrer på nakenbilder