Fra lady Gucci til svart enke

Den glitrende moteverdenen antok en mørkere nyanse da Patrizia Reggiani hyret en leiemorder for å drepe eksmannen Maurizio Gucci.

MOTEARVINGENS EKSKONE: Patrizia Reggiani satt 18 års i fengsel etter drapet på Maurizio Gucci. Foto: Mimmo Carrierio / IPA / REX / Shutterstock / NTB
MOTEARVINGENS EKSKONE: Patrizia Reggiani satt 18 års i fengsel etter drapet på Maurizio Gucci. Foto: Mimmo Carrierio / IPA / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Maurizio Gucci, milliardær og sønnesønn av den store moteskaperen Guccio Gucci, gikk ut av sitt 1700-tallspalass bare et steinkast fra motehusets hovedkontor i Milano.

Klokken var nesten ni om morgenen den 27. mars 1995, og Maurizio hadde mindre enn ti minutter igjen å leve.

Han var 46 år gammel og i fin form. Det trengtes for å møte de mange konfliktene i styrerommet, som var blitt mer eller mindre dagligdags siden et arabisk konsortium hadde kjøpt opp 50 prosent av aksjene i 1989.

Maurizio var blitt værende som styreformann, men etter hvert som firmaet gikk med større og større tap, økte presset på ham til å overlate roret til noen andre og akseptere et sluttvederlag på nærmere 1,5 milliarder kroner.

Han nektet. Familieforetaket, som ble grunnlagt i 1921, betydde tross alt mye for ham.

Slo til foran kontoret

Denne marsmorgenen tok Maurizio som vanlig trappene opp til kontoret med et par spenstige sprang. Portvakten Giuseppe Onorato åpnet døren for ham. Bak Maurizio var en velkledd mann i 40-årsalderen kommet smygende.

Mannen løsnet kjapt to skudd, og ­motesjefen falt fremover inn i entreen. Deretter gikk mannen rolig og behersket bort og skjøt Maurizio ytterligere to ganger i hodet på kloss hold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer