Chris Pratt:

Fra hjemløs til Hollywood-hunk

Skuespilleren har vært både hjemløs og stripper.

HUNK: Chris Pratt (39) regnes som en av filmbyens hotteste skuespillere, men for bare ti år siden bodde han på stranden. Foto: NTB Scanpix
HUNK: Chris Pratt (39) regnes som en av filmbyens hotteste skuespillere, men for bare ti år siden bodde han på stranden. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hollywood-stjernen Chris Pratt (39) jubler av lykke om dagen, etter at det tidlig forrige uke ble kjent at han hadde forlovet seg med kjæresten Katherine Schwarzenegger (29).

Han ble først kjent som den elskverdige Andy Dwyer i tv-serien «Parks and Recreation», og er nå en av filmbyens hotteste skuespillere, med egen stjerne på Hollywood Walk of Fame, og stor suksess i filmer som «Jurassic World» og «Guardians of the Galaxy».

Chris vokste opp i Lake Stevens, Washington med foreldrene. Moren, Kathleen Louise Pratt, er norsk-amerikaner, og jobbet i en matbutikk. Faren hans, Daniel Clifton Pratt, som døde i 2014, jobbet som gullgraver og senere innen bygg og anlegg.

Men som for så mange andre i underholdningsbransjen, startet karrieren ganske trått.

VEKTNEDGANG: Pratt har vært svært åpen om sin egen vekt, og har tidligere uttalt at han nå er på sitt beste. Her fra tiden da han spilte Andy Dwyer i «Parks and Recreation». Foto: NTB Scanpix
VEKTNEDGANG: Pratt har vært svært åpen om sin egen vekt, og har tidligere uttalt at han nå er på sitt beste. Her fra tiden da han spilte Andy Dwyer i «Parks and Recreation». Foto: NTB Scanpix Vis mer

For noen år siden åpnet nemlig Chris opp om sin litt uvanlige periode før han slo gjennom som skuespiller. Han har nemlig sett seg nødt til å bo i sin egen bil på Maui, Hawaii, fordi han ikke tjente nok i jobben som stripper.

Strippet som 18-åring

«Jurassic World»-stjernen studerte skuespill på et lokalt college i et halvt semester, men droppet ut da han fant noe han trodde kom til å betale godt.

Han svarte på en reklame som sa «Liker du rock'n'roll? Liker du å tjene penger? Ring meg!», og endte med det opp med å selge rabattkuponger i Colorado.

MUSKELBUNT: Chris Pratt i en annen kroppsfasong enn da han prøvespilte for «Moneyball». Her er han i filmen «Guardians of the Galaxy». Vis mer

- Et perfekt eksempel på min mangel på kritisk tenking, har han tidligere sagt til People.

Det var da skuespilleren gjestet programmet «This Morning» i 2015 at han kom med avsløringen om at han begynte å strippe som 18-åring, og Bryce Dallas Howard (37) som han spiller mot i «Jurassic World», måtte sjokkert gjenta hva han hadde hørt.

- Var du stripper?!

- Vel, ja. Men ikke en veldig suksessfull stripper, hevdet han den gangen.

Programleder Phillip Schofield fulgte deretter opp med flere spørsmål.

- Hvordan kan man være stripper uten suksess? Suksessen ligger vel i om du får av deg klærne, antar jeg? Var du ikke så flink til det?

- Jeg var ok på å få av meg klærne, men det var bare ikke et stort nok marked. Jeg klarte ikke å betale regningene, forklarte Chris.

- Jeg var alltid en veldig naken person. Jeg elsket alltid å være naken. Jeg var veldig fri, så jeg tenkte at jeg like gjerne kunne bli betalt for det, sa han til Buzzfeed i 2013.

Videre fortalte kjekkasen at han ikke fikk jobb på ordentlige strippeklubber, og at han som amatørstripper tjente i overkant av 300 kroner hver gang han kledde av seg.

- Drakk og røyket hasj

Chris sluttet omsider i jobben som stripper da en venn av han inviterte ham til Hawaii for å bo der. Skuespilleren har tidligere fortalt til Entertainment Weekly at de satte opp camp på stranda og levde livets glade dager på Maui.

- Det var et ganske fantastisk sted å være hjemløs på. Vi bare drakk og røyket hasj. Vi jobbet minimalt med timer, akkurat nok til å dekke bensin, mat og fiskeutstyr, sa han til The Independent i 2014.

Etter en stund fikk han seg jobb som servitør på restauranten Bubba Gump Shrimp Co., og det var her han fikk sitt første gjennombrudd i karrieren.

- Jeg vet ikke om dere har vært på Bubba Gump Shrimp Co., men de elsker en servitør som kommer helt opp i ansiktet ditt og synger bursdagssanger, sa han til Entertainment Weekly.

En dag var skuespiller Rae Dawn Chong (57), kjent fra blant annet «The Color Purple», på besøk i restauranten.

Etter at en entusiastisk Chris fortalte at han alltid hadde hatt lyst til å være i filmbransen, og spurte hun om hun var skuespiller, skal hun ha spurt han om han holdt på med det.

- Jeg tenkte bare «Pokker heller» og svarte «Herregud, ja jeg er skuespiller! Sett meg i en film»!

FORSKER: I «Jurassic World» spiller Pratt en dinosaurforsker, en rolle som har gjort ham til stjernen han er i dag. Foto: NTB Scanpix
FORSKER: I «Jurassic World» spiller Pratt en dinosaurforsker, en rolle som har gjort ham til stjernen han er i dag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Karrieren som filmskuespiller tok av i 2014, da han hadde en av stemmene i «The Lego Movie», en film som var den femte største filmen det året. Samme året fikk han en av sine største roller, nemlig som Peter Quill/Star-Lord i Marvels «Guardians of the Galaxy»-univers, som var den tredje mest innbringende filmen i løpet av 2014.

I 2015 kom «Jurassic World» der Chris spiller dinosaurforsker Owen Grady, en film som for alvor har gjort skuespilleren til den stjernen han er i dag.

Verner om sønnen

Også på hjemmebane har det gått bra for Chris, med unntak av skilsmissen han gikk gjennom i 2017 med ekskona Anna Faris (42).

SUKSESS: Pratt har sønnen Jack sammen med ekskona Anna Faris, og han har tidligere uttalt at sønnen er det beste som har skjedd han. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Pratt har sønnen Jack sammen med ekskona Anna Faris, og han har tidligere uttalt at sønnen er det beste som har skjedd han. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den triste nyheten delte Chris selv på sin Facebook-profil.

- Anna og jeg er triste over å kunngjøre at vi er separert. Vi prøvde hardt lenge, og vi er veldig skuffet, skrev han.

Vider forklarte 39-åringen at paret ønsket å verne om sin fire år gamle sønn Jack, og at de derfor ønsket å holde saken svært privat.

SKILT: Chris Pratt og Anna Faris skilte seg i 2017. Foto: NTB Scanpix
SKILT: Chris Pratt og Anna Faris skilte seg i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har fremdeles mye kjærlighet for hverandre, vi vil for alltid sette pris på tiden sammen og fortsette å ha den dypeste respekt for hverandre, skrev han videre.

Eksaret møttes under innspillingen av «Take me home tonight» i 2007, og ble forlovet året etter.

Nå planlegger Chris en fremtid med Katherine Schwarzenegger, som han nylig forlovet seg med.

LES OGSÅ: - Spiser ekorn til middag

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer