SJELDEN SYKDOM: Kakaduen Oscar ble spådd seks måneder å leve, men er nå blitt 12 år gammel og nettkjendis. Foto: All Over Press
SJELDEN SYKDOM: Kakaduen Oscar ble spådd seks måneder å leve, men er nå blitt 12 år gammel og nettkjendis. Foto: All Over PressVis mer

Fra dødsdømt til nettkjendis

Den syke kakaduen Oscar fikk kun seks måneder å leve. Nå er hun 12 år og YouTube-kjendis!

SEHER.NO: Dyrebeskytter-foreningen Humane Society of Broward County i Florida fikk sjokk da de for 12 år siden ble forært den spesielle kakaduen Oscar.


Fuglen - som til tross for navnet er en hunnfugl - hadde nemlig fått en sykdom som gjorde at den plukket av seg alle fjærene.


Lidelsen fikk dyrlegene til å spå at fuglen - som minner mer om en grillet kylling enn en kakadue - ville være død innen seks måneder.

Men Oscar ville det annerledes.


Fuglen er ifølge Ekstra Bladet nå inne i sitt 12. år, og har fått tusenvis av nettfans på grunn av sine danseferdigheter.


- Han er kanskje den styggeste fuglen du har sett, men hun danser som Mick Jagger, sier en reporter som har laget innslag om den spesielle fuglen for TV-kanalen CBS.Se Oscar teste dansefoten her (dansen kommer etter cirka ett minutt):

Ikke merkelig nok? Da bør du sjekke ut disse dansene.