NEDLAGT SUKSESS: "Veronica Mars" ble nedlagt våren 2007, men sesong 3 vises fortsatt på TVNorge.
NEDLAGT SUKSESS: "Veronica Mars" ble nedlagt våren 2007, men sesong 3 vises fortsatt på TVNorge.Vis mer

Fra detektiv til heltinne

Sexy Kristen Bell er et av årets største stjerneskudd.

SEHER.NO: Den amerikanske ungdomsserien "Veronica Mars" har hatt gått sin seiersgang over amerikanske skjermer, og på tross av at serien nå er nedlagt har flere av hovedrolleinnehaverene rukket å bli store stjerner.


Se flere bilder av "Veronica Mars"-stjernene lenger ned


Og da særlig Kristen Bell (27) er et navn verdt å merke seg.


Den smellvakre blondinen, som måler 1.55 på strømpelessen, slo altså gjennom som ungdomsdetektiven Veronica Mars i tv-serien med samme navn og har siden den gang vært fast inventar i Hollywood. 


For K-Bell, som hun også kalles, er mer enn bare et pent ansikt. Hun er også en meget begavet skuespillerinne, som på tross av sin relativt unge alder har en lang merittliste i filmbyen.


Skuespillerinnen, som har utdannelse fra prestisjefylte Tisch School of the Arts i New York, ble oppdaget gjennom teateret da hun spilte sin første store rolle i oppsetningen " The adventures of Tom Sawyer" på Broadway.


Kort tid etter det fikk Kristen roller i flere teaterstykker og småfilmer, før hun slo gjennom "big time" med rollen som den supertøffe, men også sårbare ungdomsdetektiven Veronica Mars.


Og selv om serien, som vises på TVNorge her hjemme, ble nedlagt våren 2007 fortsetter stjernestatusen til hovedrolleinnehaveren å stige.


For til høsten får norske tv-seere se Kristen ikke bare som detektiv, men også som sexy superheltinne i sesong to av suksess-serien "Heroes".


Og det virker som om Hollywood aldri kan få nok av den lille blondinen. For bare i løpet av 2006 og 2007 har Kristen  tronet på toppen av flere "mest sexy" -kåringer.


Hun ble blant annet kåret til "Verdens mest sexy vegeterianer 2007" av dyrevernsorganisasjonen Peta. I tillegg har hun også ligget på prestisjelistene til blader som Maxim og People flere år på rad.  


Og som om ikke bilder av stjernen er nok til å få fansens blod til å koke over, så hjelper det vel heller ikke at hun nylig uttalte at hun alltid går naken når hun er alene hjemme.


- Jeg har sjelden på meg klær når jeg er hjemme for meg selv. Jeg elsker å lage frokost naken. Men man må være veldig obs på at gartneren ikke kommer akkurat den dagen, har Kristen uttalt.


Og skal man tro amerikanske medier vil nok ikke rollen i "Heroes"  være det siste vi får se av blonde Bell.

Men Kristen er ikke den eneste stjernen som har blitt oppdaget gjennom sin rolle i "Veronica Mars".


Også Jason Dohring (25), som spiller riksmannssønnen Logan Echolls- kjæresten til Veronica Mars i store deler av serien, er et navn vi mest sannsynlig vil høre mer om i fremtiden.


Dohring fikk sitt gjennombrudd gjennom småroller i serier som "Roswell", "Judging Amy", "Boston Public" og "Cold Case" før han landet en rolle i "Veronica Mars".


Han har også spilt i filmer som "Train Quest", "Broken Record" og "Deep Impact" med Morgan Freeman.


Etter nedleggelsen av "Veronica Mars" fikk Dohring en av hovedrollene i CBS nye tv-serie "Moonlight", der han blant annet spiller mot "A Knights Tale"-stjernen Shannyn Sossamon.


Men èn av skuespillerne fra "Veronica Mars" ble oppdaget lenge før sin rolle i tv-serien, nemlig Tina Majorino (22).


Majorino, som spiller Veronicas bestevenninne datanerden Mac MacKenzie,  var en av 90-tallets største barnestjerner.


Hun slo gjennom med rollen som datteren til Meg Ryan og Andy Garcia i dramasuksessen "When a Man Loves a Woman" (1994), og hadde også en av hovedrollene i Kevin Costners storsatsning "Waterworld" (1995) da hun kun var ti år gammel.


Som 13-åring bestemte Majorino seg for å ta en pause fra filmbransjen for å fokusere på skole og familien.


Men i 2004 kom hun imidlertid tilbake i rampelyset med et brak gjennom rollen som sjenerte Deb i kult-filmen "Napoleon Dynamite", og kort tid etter dette landet hun altså rollen i "Veronica Mars".


Men selv om serien er nedlagt har ikke Majorino planer om å legge filmkarrieren på hylla.

22-åringen har nemlig planer om å jobbe med filmer der hun selv kan være med på å skrive, produsere og regissere.

Dermed kan vi nok vente oss mye av "Veronica Mars" stjernene fremover.

Flere kjente navn som medvirker i serien er:  Percy Daggs III (spiller Wallace Fennel).
Francis Capra (spiller Eli "Weevil" Navarro) , Enrico Colantoni (spiller Veronicas far Keith Mars), Ryan Hansen (spiller Dick Casablancas) og Teddy Dunn (spiller Duncan Kane).


Les mer om suksess-serien her (ekstern link)


Sesong 3 av "Veronica Mars" kan sees på TVNorge søndager kl. 19.10


Se flere bilder av "Veronica Mars"-stjernene nedenfor:LES OGSÅ: - Kjent gjennom transerolle