NY TID: - Det er slitsomt og uforutsigbart å være i nærheten av en fyr som meg. Dora trenger å ha det på en annen måte, hun ble helt utslitt, forteller Jon Schau, som nå er lykkelig igjen, til Se og Hør. Foto: Se og Hør
NY TID: - Det er slitsomt og uforutsigbart å være i nærheten av en fyr som meg. Dora trenger å ha det på en annen måte, hun ble helt utslitt, forteller Jon Schau, som nå er lykkelig igjen, til Se og Hør. Foto: Se og Hør Vis mer

Fra brudd til ny kjæreste

- Det varte lenger enn det burde, innrømmer tidligere komiker Jon Schau.

SEOGHØR.NO: Etter lang tids alkoholmisbruk opplevde komiker Jon Schau (48) i 2004 å dø to ganger. Siden den gang har den blide 48-åringen ikke drukket et eneste glass alkohol, og føler seg i bedre form enn på lenge.

I 2003 fant Jon kjærligheten med komikerkollega Dora Thorhallsdottir (41). I januar i fjor gikk paret fra hverandre.

I tirsdagens Se og Hør snakker han ut om bruddet. Og om sin nye kjæreste.

SCENEGLAD: Også i showet «Dein kampf» i 2001 brukte Jon all sin energi for publikum. Men standup-livet hadde også sin ulykkelige bakside, for Jons del i form av store mengder alkohol. Foto: Se og Hør
SCENEGLAD: Også i showet «Dein kampf» i 2001 brukte Jon all sin energi for publikum. Men standup-livet hadde også sin ulykkelige bakside, for Jons del i form av store mengder alkohol. Foto: Se og Hør Vis mer

- Slitsomt
- Jeg lever et liv som er utrolig uforutsigbart. Jeg er lite opptatt av penger, noe jeg må være for å være meg. Ta standup for eksempel. Da jeg begynte, var det ingen som drev med det. Men jeg gjorde ikke det for å tjene penger, erkjenner han.

Jon og Dora gled etter hvert lenger og lenger fra hverandre. Til slutt skjedde det uunngåelige.

- Det er slitsomt og uforutsigbart å være i nærheten av en fyr som meg. Dora trenger å ha det på en annen måte, hun ble helt utslitt. Men jeg er bare nødt til å være den jeg er.

- Hvor tøff var denne perioden i livene deres?

- Det var så tøft at vi brukte mange år på å innrømme det for hverandre. Det var en viljestyrke der som gjorde at det varte lenger enn det burde. Da det var ferdig, var det helt ferdig på en måte. Men ikke på en opprivende måte.

Ny flamme
For omkring ett år siden møtte Jon en ny kvinne i sitt liv. Kvinnen er 33 år og bor på Kongsberg, men Jon vil foreløpig ikke avsløre navnet på sin nye flamme.

PÅ TV: Jon Schau, Bjørnar Moxnes, Erik Mortvedt, Tor Endresen, Ørnulf Høyer, Hans Petter Buraas, Petter Solberg og Gunnar Greve har utgjort herrelaget i «Det sterkeste kjønn» på TV 2.
PÅ TV: Jon Schau, Bjørnar Moxnes, Erik Mortvedt, Tor Endresen, Ørnulf Høyer, Hans Petter Buraas, Petter Solberg og Gunnar Greve har utgjort herrelaget i «Det sterkeste kjønn» på TV 2. Vis mer

- Det er et forhold som er veldig annerledes enn forhold jeg har vært i før. Vi er ikke så redde for å være fra hverandre og vi prøver ikke å få en spesiell form på det. Før trodde jeg at det å være kjærester betyr å bo under samme tak med de samme reglene og at man prøver å leve opp til prinsippet om rettferdighet. Sånn tenker jeg ikke nå.

Bodde i telt
Bruddet med Dora førte med seg store omveltninger i Jon Schaus liv. Til Se og Hør avslører han at han i tiden etterpå bodde en periode «på gata».

- Jeg hadde ikke noe sted og bo, og bodde mange måneder ute - i et telt! Jeg bodde litt i Nordmarka og sov litt i bilen. Noen dager bodde jeg hos en kamerat, medgir han.

LES MER: I tirsdagens Se og Hør kan du lese mer om Jon Schaus nye liv. Foto: Se og Hør
LES MER: I tirsdagens Se og Hør kan du lese mer om Jon Schaus nye liv. Foto: Se og Hør Vis mer

Situasjonen førte med seg det Jon beskriver som en «gjennomgripende takknemlighet».

- Jeg hadde jo ingenting! Samme hva som dukket opp gjorde meg takknemlig, for eksempel bare det at en kompis ringte og inviterte meg på middag.

Mange jern i ilden
48-åringen har denne våren vært å se i «Det sterkeste kjønn» på TV 2. Tidligere har han gitt ut bøkene «Jons Bok 1» og «Jons Bok 2», som handler om hans «møter» med døden. I år kom også e-boka «Strutsen Sture».

Til daglig driver Jon den medlemsbaserte nettsiden Jonschau.com, der det blant annet blir arrangert fysiske møter mellom medlemmene. Nettstedet handler ifølge Jon om å være den man er.

Som standup-komiker har den suksessfulle trebarnsfaren gjort showene Fisk eller Mann (1995), Tøffere enn en som heter Arild (1996), Et Kult show (med Dagfinn Lyngbø, 1999), Dein Kampf (premiere i 2001) og På bar bakke.

 I 1997 og 2007 ble han kåret til Norges morsomste mann ved å vinne «Stå opp»-prisen.

LES OGSÅ: - Uaktuelt at jeg skal slåss