Fra «Bartenderskolen» til «Luksusfellen»

Vanita (23) brukte 35 000 i måneden på luksusvarer - uten en krone i inntekt.

FESTREALITY: Den svensk-norske dokusåpen «Bartenderskolen» har skapt overskrifter på grunn av sitt fokus på fyll og festing. Her er alle deltakerne samlet under innspillingen. Foto: Viasat 4
FESTREALITY: Den svensk-norske dokusåpen «Bartenderskolen» har skapt overskrifter på grunn av sitt fokus på fyll og festing. Her er alle deltakerne samlet under innspillingen. Foto: Viasat 4 Vis mer
SEHER.NO:  Vanita Bergman (23) har denne høsten vært en av hovedpersonene i Viasat 4s norsk-svenske dokusåpe «Bartenderskolen», som følger 18 ungdommers ville ferieliv på den greske øya Kos.

Men også på hjemmebane har den svenske jenta opplevd turbulens, etter at hennes høye forbruk av luksusvarer har gitt henne stor kredittkortgjeld. Nå står hun fram med sine problemer i «Lyxfällan», den svenske versjonen av TV3-programmet «Luksusfellen».

- Jeg har hatt selgerjobber siden jeg var 18, og til tider fått utbetalt rundt 35.000 svenske kroner i måneden. Da jeg en periode plutselig stod uten inntekt, klarte jeg ikke å legge luksuslivet bak meg. Jeg hadde blitt vant til en høy levestandard.


- I tillegg følte jeg at det ikke var noe hjelp å hente hos A-kassan (Sveriges svar på NAV, red.anm). Hver gang jeg henvendte meg til dem, fikk jeg forskjellig svar, sier hun til Seher.no.

Designvesker og merkeklær

For å opprettholde sin dyre livsstil benyttet Vanita seg av stadig flere kredittkort. Pengene gikk til designvesker, merkeklær og et hektisk uteliv i Stockholm.

På TV får hun også kritikk for å bruke over tusen kroner i måneden av sine lånte penger på selvbruningskremer.

- Litt av kritikken er nok gal, fordi mange av de produktene kom fra gaveposer jeg har fått ute på byen. Ofte tok jeg med meg tre i slengen. Men jeg er nok ikke så god med tall, innrømmer hun.

På fem måneder skal hun ha sløst bort 180 000 svenske kroner (158 000 norske kroner, red.anm).

- Angrer ikke
Først da kredittkort-selskapet slo alarm innså alvoret. Nå hevder Vanita - som også skriver om sine problemer på sin blogg (ekstern lenke) - at økonimien er i ferd med å forbedre seg, både takket være hjelpen fra TV-programmet og hennes nye jobb.

- Jeg jobber innen finansrådgivning faktisk og hjelper blant annet til med å booke møter. Selv om mange synes det kan være vanskelig å snakke om økonomiske problemer, angrer jeg ikke på at jeg ble med i «Lyxfällan»

- De hjalp meg med å få lavere rente på kredittgjelden og selv om jeg ikke har klart å kvitte meg helt med luksusvanene, så går det i riktig retning, sier hun til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


«Bartenderskolen» ser du på Viasat 4 mandager kl 21.45.


LES OGSÅ: - Jeg var edru i tre av 30 dager