FOLKEKJÆR: Humoristen og programlederen Nicolay Ramm har for lengst blitt et kjent og kjært ansikt for det norske folk. Nå er han på plass i NRKs gullrekke på fredagskvelden. Foto: Tor Lindseth
FOLKEKJÆR: Humoristen og programlederen Nicolay Ramm har for lengst blitt et kjent og kjært ansikt for det norske folk. Nå er han på plass i NRKs gullrekke på fredagskvelden. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Nicolay Ramm:

Fra barnestjerne til prinsen av «Gullrekka»

Takker foreldrene for at han fikk frie tøyler.

Publisert

(Se og Hør): For tre år siden satt Nicolay Ramm (29) alene på kontoret som nattevakt på NRK og slurpet kaffe mens han la ut sportssaker på NRKs tekst-TV. Det var ingen ting som tydet på at unggutten skulle bli Norges nye TV-stjerne.

De siste årene har han fått vise sitt komiske talent, med hysteriske parodier på landets kjente og kjære idrettshelter.

Likevel var han ikke forberedt på å få sitt eget TV-show, «Ramm, ferdig, gå!». Ei heller at han skulle overta sendetiden til Norges mest sette program - «Nytt på nytt».

Saken fortsetter nedenfor.

GULLGUTT: Nicolay fikk publikumsprisen under årets «Gullruten»-sending. Foto: NTB scanpix
GULLGUTT: Nicolay fikk publikumsprisen under årets «Gullruten»-sending. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Nå er det min tur, ja. Tre år er en stund, men det føles likevel som om det har gått veldig fort. Det er ikke så lenge siden jeg oppdaterte Tekst-TV. Nå står jeg der i spotlighten på fredagskvelden. Det er helt sykt! Skummelt og gøy, smiler Nicolay til Se og Hør.

Barnestjerne

Som 13-åring tok han og kompisen Christoffer B. Claussen (29) sjansen på å sende inn en demolåt som duoen To små karer til «Melodi Grand Prix Jr.».

Ikke bare kom de til finalen – de vant både sangkonkurransen og hele Norges hjerter med låten «Paybacktime».

Saken fortsetter nedenfor.

BARNESTJERNE: Nicolay og kompisen Christoffer B. Claussen vant «MGP Jr.» som To små karer i 2002. 13-åringene fikk møte Norges Grand Prix-konge, Jahn Teigen (68). Foto: Se og Hør
BARNESTJERNE: Nicolay og kompisen Christoffer B. Claussen vant «MGP Jr.» som To små karer i 2002. 13-åringene fikk møte Norges Grand Prix-konge, Jahn Teigen (68). Foto: Se og Hør Vis mer

- Livet ble snudd over natta. Med seieren fulgte stjernestatus i lokalmiljøet, det ble CD-utgivelse, og turné landet rundt, så jeg fikk tidlig smake på rampelyset, forteller Nicolay.

- Hvordan har livet som barnestjerne preget deg?

- Det åpnet øynene mine for medielivet. Det å stå i rampelyset. Jeg fikk være med på masse TV- og radioprogrammer. Jeg syntes den verden var kjempespennende, og det var derfor jeg studerte journalistikk, minnes Ramm.

Skeptiske foreldre

Avgjørelsen om å velge et liv i media, falt ikke i god jord hos foreldrene Solveig (56) og Nicolay L. Ramm (58).

- Jeg kommer jo fra et «ordentlig hjem» i Bærum hvor det er visse forventninger til hva man skal få til her i livet. Jeg fikk veldig gode karakterer på skolen og kunne egentlig bli det jeg ville. De var skeptiske til at jeg ikke valgte å gå Handelshøyskolen i Bergen, som mange av mine venner gjorde, innrømmer Ramm.

Saken fortsetter nedenfor.

TV-SUKSESS: Nicolay kunne juble da «Ramm, ferdig, gå!» debuterte med å være ukas mest sette TV-program. Her med deltakerne Tarjei Bø (29) og Tiril Sjåstad-Christiansen (23). Foto: NRK
TV-SUKSESS: Nicolay kunne juble da «Ramm, ferdig, gå!» debuterte med å være ukas mest sette TV-program. Her med deltakerne Tarjei Bø (29) og Tiril Sjåstad-Christiansen (23). Foto: NRK Vis mer

Topp karakterer

Pappa Nicolay L. Ramm innrømmer at de stilte spørsmål ved sønnens karrierevalg.

- Vi var nok vant til at de som er såpass flinke på skolen blir advokater, leger eller ingeniører, som er det trygge valget med sikker jobb, innrømmer pappa. Han legger til at de hadde store forventninger til den skoleflinke gutten sin.

- Nicolay kunne kommet rett inn på medisin og de beste tekniske- eller handelshøyskoler med toppkarakterer fra videregående, forteller «senior» til Se og Hør.

God støtte

Likevel understreker 29-åringen at foreldrene alltid har vært støttende.

- Da jeg fikk fast jobb i NRK i 2014, senket de skuldrene. De har vært støttende hele veien, selv om det tok noen år før de skjønte at jeg kanskje var på rett spor likevel, sier Nicolay.

Mamma Solveig forteller at sportsinteressen har vært med sønnen hele livet.

LEKEN FAMILIE: Nicolay takker foreldrene Solveig og Nicolay L. Ramm for mye støtte og rom for lek og humor i oppveksten. Foto: Privat
LEKEN FAMILIE: Nicolay takker foreldrene Solveig og Nicolay L. Ramm for mye støtte og rom for lek og humor i oppveksten. Foto: Privat Vis mer

- Nicolay plukket opp alt av sport og historie med enorm interesse. Dette klistret seg til hjernen. Allerede som seksåring imponerte han mange med alt han kunne om sport, forteller Solveig til Se og Hør.

Glimt i øyet

Det er nettopp sportsinteressen og blikket for detaljer som fikk sitt utspring i treffende parodier på noen av våre største idrettsprofiler. På den måten fenget han et helt folk foran TV-skjermen.

- Blir de du parodierer sure?

- Jeg slipper unna med en del. Jeg tror det har noe å gjøre med timingen min, smilet mitt, eller et eller annet som gjør at jeg kan være rappkjeftet uten at folk blir støtt. Det er nok bare sånn jeg er, gliser Ramm.

Saken fortsetter nedenfor.

HEDERSPRISEN: Thomas Numme og Harald Rønneberg fikk årets hederspris under Gullruten-utdelinga. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Humor i arv

Han takker familien for sitt komiske talent.

- Jeg har arvet det etter bestefaren min på mammas side. Han het Leif Ingolf Røkke. Han gikk bort i fjor. Det var han som i min barndom viste hvordan man kan by på seg selv, minnes Nicolay.

- Bestefar kunne bryte ut i sang ved middagsbordet og fortalte vitser i fleng. Jeg syntes han var så kul. Det er nok ham jeg har det fra. Mamma er også ganske rappkjefta og skyter fra hofta. Jeg har vokst opp i et hjem der det er mye humor, konstaterer bærumsgutten.

LES OGSÅ: - Var redd jeg ikke skulle få prisen med meg hjem

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer