BLITT STOR: "Billy Elliot"-stjernen Jamie Bell har blitt voksen...
BLITT STOR: "Billy Elliot"-stjernen Jamie Bell har blitt voksen...Vis mer

Fra ballett til sex med sokker på

"Billy Elliot"-skuespilleren Jamie Bell er blitt voksen...

SEHER.NO:  Unggutten Jamie Bell (21) danset seg inn i folkets hjerter allerede som 14-åring med rollen som den ballettelskende arbeiderklassegutten Billy Elliot i filmen med samme navn.

Nå, nesten 8 år etter suksessen, har Bell blitt voksen og fått mer modne roller i filmbyen, skriver Ekstra Bladet.

Og med mer modne roller kommer da gjerne litt vanskeligere filmsituasjoner også, som sexscener.

Det var under Berlin Filmfestival nylig at den unge stjernen snakket ut om noen av de flaue opplevelsene han har hatt i forbindelse med innspillingen av en av hans nye filmer, "Hallam Foe".

Og sexscenene, ja de var noe av det verste, mener Bell.

- Jeg var helt skrekkslagen da vi skulle spille inn sexscenen. Men regissøren, David Mackenzie, sørget for at det hele fikk et uskyldig preg. Jeg følte meg totalt naken og spurte om jeg ikke kunne få ha et par sokker på, uttalte en humoristisk Bell.

I filmen spiller han den noe merkelige unggutten Hallam, som såvidt har kommet over morens død når han finner ut at hans smellvakre stemor kan stå bak dødsfallet.

Og verre blir det når Hallam oppdager at han er seksuelt tiltrukket av stemoren i Claire Forlanis ("Meet Joe Black", "CSI: New York") skikkelse.

Men på tross av at han spiller en noe skrudd rolle i filmen, hevder Jamie at han selv har hatt en veldig normal oppvekst og et sunt forhold til sin egen mor.

- Jeg har selv hatt en veldig lykkelig barndom og har et sunt forhold til min mor. Jeg har hvertfall aldri hatt lyst til å ha sex med henne. Men jeg vet alt om hvordan det er å vokse opp med kun èn av ens foreldre til stede, sier han.

Moren til Jamie var bare 16 år gammel da hun fikk han, og han har aldri kjent sin far.

- I likhet med Hallam er nok jeg også litt rar. Jeg digger for eksempel å se Matrix Mouse på YouTube. Her ser man da en liten mus som blir kastet ned til en stor slange, og musen hopper opp i luften hver gang slangen forsøker å spise den. Det er hysterisk morsomt, sier han.

Og Jamie, som har spilt i hele 13 filmer de siste årene, har blitt en ekspert på "merkelige" roller siden gjennombruddet i "Billy Elliot".

- I "Billy Elliot" spilte jeg en 14 år gammel gutt fra en minearbeiderfamilie, som elsker å danse ballett. I Thomas Vinterbergs film spilte jeg en ung pasifist som elsker våpen, og i "Hallam Foe" spiller jeg en fyr som bor i et klokketårn og forelsker seg i en jente fordi hun ligner på hans mor. Det er alle merkelige roller, men det hele har vært superfett, sier Jamie.

LES OGSÅ:
- Fett med stjerneballett