Adele:

Fra arbeiderklassefamilie til A-kjendis: - Dette er helt sjukt

28-åringen kan stikke av med fem priser under årets Grammy Awards. Selv har hun stilt seg uforstående til suksessen. 

OVERRASKET OVER SUKSESSEN: Adele har hatt en pangkarriere siden gjennombruddet i 2008, men må fortsatt klype seg selv i armen hver gang noe stort skjer i livet hennes. FOTO: NTB Scanpix
OVERRASKET OVER SUKSESSEN: Adele har hatt en pangkarriere siden gjennombruddet i 2008, men må fortsatt klype seg selv i armen hver gang noe stort skjer i livet hennes. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

(Seoghør.no): - Jo større karriere du får, jo mindre liv får du, sa Adele Adkins, bedre kjent som Adele, (28) til Skavlan i 2015.

Noe som ikke virker ikke så langt fra sannheten i dag heller.

Popyndlingen er nominert til hele fem priser under årets Grammy Awards aom avholdes natt til mandag norsk tid, og hun skal dessuten opptre på det prestisjetunge showet.

Noe hun i sin villeste fantasier aldri hadde drømt om som yngre.

VANT PRIS: Adele på Brit Awards i 2008 der hun vant «critic choice awards». FOTO: NTB Scanpix           
VANT PRIS: Adele på Brit Awards i 2008 der hun vant «critic choice awards». FOTO: NTB Scanpix            Vis mer

- Det var aldri sånn at jeg «bestemte meg» for å bli artist. Jeg så aldri for meg at at det skulle være jobben min. Som mange andre, tenkte jeg også at jeg trengte en ekstra jobb for å klare meg. Det er ganske sært å tenke på at min barndomsdrøm ble til virkelighet, sa Adele i et intervju til Yahoo.com i 2008.

Lot seg inspirere av Ella Fitzgerald og Etta James

Siden gjennombruddet i 2008 har hun nærmest måtte klype seg selv i armen hver dag.

Å ha hobbyen sin som fulltidsjobb var ikke noe hun tok for gitt som ungdom.

- Jeg ler høyt når jeg tenker på alt som har skjedd i livet mitt hittil. Det er bare så sjukt å tenke på. På et tidspunkt tror jeg at regissøren av «The Truman Show» plutselig dukker opp og sier at dette er film nummer to, sa Adele til Vanity Fair i desember 2016.

28-åringen er født og oppvokst i en arbeidsklassefamilie i Tottenham, og moren til Adele hadde knapt fylt 18 år da Adele ble født.

Det var moren som tidlig oppfordret Adele til å teste ut sin kreative side, og allerede som fireåring fikk Adele sansen for å synge. Mary J Blidge, Lauryn Hill og Alicia Keys var Adeles store forbilder, men det var ikke før hun oppdaget musikken til Etta James og Ella Fitzgerald at hun virkelig fikk øynene opp for musikk.

Adele kommer fra en lite musikalsk familie, og hun hadde derfor ingen kjennskap til noe annet enn listepop da hun var yngre. Da sangfuglen for første gang oppdaget Fitzgerald og James, ble hun derfor fullstendig bergtatt.

FÅR SJOKK: Hva skjer når superstjernen Adele går på audition utkledd som seg selv, for å synge sanger av laget av henne selv, blant en rekke falske Adele-imitatorer? Det undersøkte The Graham Norton Show. Video: BBC Vis mer

- Det høres kanskje klisjé ut, men for meg var det virkelig en oppvåkning til de grader. At det fantes slike legender innen musikk var jeg ikke klar over. Som 15-åring ble jeg så inspirert av eldre artister at musikken jeg hørte på og forgudet var musikk fra 40-tallet, har Adele fortalt til The Telegraph.

Grammy-favoritt

Da sangfuglen var 19 år uttalte hun at hun ikke hadde funnet sin egen musikkstil ennå, og var spent på hva fremtiden kom til å bringe.

SPØK, OG LITT ALVOR: Adele snakket ut om Grammy-flausen da hun gjestet Ellen DeGeneres. Hun stilte også opp i en skjult kamera-spøk, der Ellen hadde hele styringen over hva hun skulle si og gjøre. Video: Reuters / TV 3 Vis mer

- Mitt neste album kan være full av Pussycat Dolls-sanger. Du vet aldri!

Kun ett år senere hentet hun hjem to Grammys, og siden har ballen rullet. I 2012 var sangfuglen nominert til hele seks priser under den 53. Grammy Awards, og kunne ta med seg alle prisene med hjem.

Fødselsdepresjon

Selv om musikkarrieren hennes har gått på skinner siden gjennombruddet i 2008, fikk hun seg et støkk da hun ble mamma i 2012.

- Kjæresten min, Simon, sa jeg skulle prate med andre gravide kvinner og jeg tenkte bare NEI. Jeg gidder søren ikke henge rundt med masse gravide kvinner, sa Adele til Vanity Fair i 2012.

Hun innrømmer at hun led av fødselsdepresjon i det som skulle være en lykkelig periode i livet til henne og kjæresten.

- Det skremte meg. Jeg visste allerede at fødselsdepresjon kunne trigge forskjellige følelser. Blant annet at man ikke ville være i nærheten av sitt eget barn, frykt for å skade barnet, eller frykt for at man ikke gjør en god nok jobb. I mitt tilfelle følte jeg meg veldig utilstrekkelig. Det føltes som om jeg hadde tatt mitt livs verste valg, fortalte Adkins til Vanity Fair.

LES OGSÅ: Adele vil ta pause i ti år