Fra Andrej til Andreja

Den androgyne toppmodellen avslører at hun nå har gjennomgått kjønnskorrigerende kirurgi.

SEOGHØR.NO: For noen år siden tok toppmodellen Andrej Pejic (22) moteverdenen med storm med sitt vakre, androgyne utseende.

Pejic inntok catwalken for de største motedesignerne i både herre- og kvinneklær, og han var svært ettertraktet grunnet et alveaktig utseende med lyst hår, samt markerte kjever og kinnbein.

I FJOR: Andrej Pejic poserende på et veldedighetsarrangement i New York i april 2013, omtrent et år før den transkjønnede modellen gjennomgikk operasjonen. Foto: (c)Nancy Kaszerman/ZUMA Press/Corbis/All Over Press
I FJOR: Andrej Pejic poserende på et veldedighetsarrangement i New York i april 2013, omtrent et år før den transkjønnede modellen gjennomgikk operasjonen. Foto: (c)Nancy Kaszerman/ZUMA Press/Corbis/All Over Press Vis mer

Nå har modellen, som har bosnisk-serbiske og bosnisk-kroatiske foreldre, gjennomgått kjønnskorrigerende kirurgi.
Det avslører 22-åringen, som nå går under navnet Andreja Pejic, overfor People.

Ifølge Life&Style valgte hun å holde tett om operasjonen i flere måneder, men nå står hun frem for å hjelpe og inspirere andre.

- Jeg vil dele historien min med verden fordi jeg tror jeg har et sosialt ansvar. Jeg håper at ved å være åpen om dette, så vil det bli mindre av et spørsmål, forklarer Pejic til People.

- Jeg drømte alltid om å være jente. Et av mine tidligste minner er at jeg snurrer rundt i skjørtet til moren min mens jeg prøver å se ut som en ballerina, sier modellen.

Føler seg 100 prosent som seg selv

Som 17-åring ble Andreja, da Andrej, oppdaget av en modellspeider og inntok raskt moteshowene til blant andre Jean Paul Gaultier og Marc Jacobs.

I 2011 gikk hun på catwalken som brud for Gaultier og hun var blant verdens mest ettertraktede modeller.

HISTORISK: Andrej Pejic strålte som brud på Jean Paul Gaultiers haute couture-visning i januar 2011. Popstjernen Rihanna har brukt samme kjole. Foto: (c)Fairchild Photo Service/Condé Nast/Corbis/All Over Press
HISTORISK: Andrej Pejic strålte som brud på Jean Paul Gaultiers haute couture-visning i januar 2011. Popstjernen Rihanna har brukt samme kjole. Foto: (c)Fairchild Photo Service/Condé Nast/Corbis/All Over Press Vis mer

- Men for omtrent halvannet år siden revurderte jeg en del ting. Jeg var stolt av karrieren min, men min største drøm var å føle meg vel i min egen kropp, uttaler hun til People.

Andreja bestemte seg for at dét at hun var ærlig mot seg selv, var viktigere enn karrieren som kjønnsoverskridende toppmodell. Dermed begynte hun for alvor å konsultere amerikanske leger om kjønnskorrigerende kirurgi, og datoen for operasjonen ble fastsatt.

- Jeg var glad for at øyeblikket hadde kommet - så glad som man kan være før en operasjon, forteller hun.

Etter operasjonen tok det omtrent tre måneder før toppmodellen følte seg som seg selv igjen, avslører Andreja. Nå elsker hun imidlertid dette nye kapitlet i livet sitt.

- Hver dag er som en ny åpenbaring. Jeg føler meg bedre enn noensinne. Jeg føler meg fullkommen, understreker smellvakre Andreja Pejic.

LES OGSÅ: - Jeg vurderer å bli nudist