Nicklas Bendtner:

Fotballstjernen dømt til 50 dagers fengsel

Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner (30) etter taxi-bråket. Spissen anker dommen.

I RETTEN: Nicklas Bendtner på vei tilbake til rettssalen under en pause. Han er tiltalt for vold mot en taxisjåfør, som selv er tiltalt for forsøk på vold mot Bendtner. Byretten i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
I RETTEN: Nicklas Bendtner på vei tilbake til rettssalen under en pause. Han er tiltalt for vold mot en taxisjåfør, som selv er tiltalt for forsøk på vold mot Bendtner. Byretten i København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

Rosenborg-spiller Nicklas Bendtner er dømt til 50 dagers ubetinget fengsel.

Det ble klart etter at dansken møtte i retten i København i dag etter taxi-bråket i høst der Bendtner utøvde vold mot en taxisjåfør.

RBK-spilleren er også dømt til å betale 11 300 danske kroner til sjåføren. Bendtner må også betale saksomkostninger. Retten ser ingen grunn til å frifinne Bendtner grunnet nødverge, og frikjenner sjåføren for forsøk på vold. Til grunnlag for dommen ligger videoen fra taxien som viser slaget og sparket.

Bendtner anker

Dommeren mener det er bevist at Bendtner sparket sjåføren mens han lå nede, uten at de vet hvor sparket traff ham.

Bendtners advokat, Anders Nemeth, opplyser at de anker dommen.

- Vi er uenige i forskjellige ting, spesielt rundt sparket, sier Nemeth.

Mette Grith Stage, advokaten til taxisjåføren, uttaler at de er tilfredse.

- Jeg er glad. Vi har fått bevist at min klient ikke kastet brusboksen for å ramme Bendtner og hans kjæreste, sier Stage.

Aktor ba om 3 måneders fengselsstraff for Bendtner i tillegg til erstatning på 1500 danske kroner, samt en tyveridom pålydende 500 kroner for å ikke ha betalt for taxituren.

Bendtner og hans advokat hevdet fotballstjernen handlet i selvforsvar i den omtalte taxiepisoden i september og ba om full frifinnelse. Det avviste aktor blankt.

Innrømmet slaget

Bendtner og taxisjåføren, hvis identitet ble innvilget skjult, forklarte seg begge i rettssalen i Københavns Byret.

I forklaringene deres, samt i videobevis, går det fram at Bendtner og kjæresten Philine Roepstorff havnet i en opphetet debatt med drosjesjåføren. Årsaken skal blant annet ha vært at paret mente sjåføren kjørte en annen vei enn de selv ønsket.

Etter at paret gikk ut av taxien, viser videoen at sjåføren roper «ditt lille fuckings ludder» etter Roepstorff. I sin forklaring hevdet sjåføren at Bendtner i retur skal ha kommet med flere rasistiske kommentarer til ham.

Under sin forklaring innrømte Bendtner at han slo ned taxisjåføren, men avviste at han hadde sparket til sjåføren mens han lå nede. Det fikk ikke medhør av aktor som mente videobevist viste noe annet.

Brudd

Taxisjåføren pådro seg tre kuler i ansiktet, en rift i øret og ved munnen, i tillegg til et kjevebrudd.

Bendtner var anklagd for ett knyttneveslag i ansiktet iog deretter spark i ansiktet, som førte til et operasjonskrevende kjevebrudd, samt for å ikke ha betalt 52 danske kroner for en taxitur.

Taxisjåføren anklagdes også for å ha kjørt uten sikkerhetsbelte, samt for å ha snakket i mobiltelefon, mens han kjørte.

Begge benektet skyld i vold og forsøk på vold, men erkjente forholdene i saken.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Barnestjernens tragiske liv