WAGs under fotball-VM 2018:

Fotballfruene som tar England med storm

Modeller, realitystjerne og flyvertinne heiet på da mennene kom seg videre til kvartfinalen.

HEIER PÅ: Kjærestene og konene til de engelske fotballheltene får mye oppmerksomhet i hjemlandet. Fra venstre her ser vi Annabel Peyton, Annie Kilner og Ruby Mae, som alle har reist til Russland for å være ved mennenes side. Foto: NTB scanpix
HEIER PÅ: Kjærestene og konene til de engelske fotballheltene får mye oppmerksomhet i hjemlandet. Fra venstre her ser vi Annabel Peyton, Annie Kilner og Ruby Mae, som alle har reist til Russland for å være ved mennenes side. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er fotballfeber i store deler av verden om dagen, og i går var stemningen muligens ekstra høy i England. Etter en intens straffesparkkonkurranse slo det engelske laget, med Harry Kane i spissen, ut Colombia fra mesterskapet.

Dermed sikret de seg en plass i kvartfinalen, der de førstkommende lørdag møter Sverige til det som utvilsomt blir en intens match.

I reisefølget til Russland, der fotballmesterskapet arrangeres, har engelskmennene med seg sine aller nærmeste. Blant disse finner vi deres kjærester og koner, som populært kalles «WAGs» i britiske medier.

Akronymet står for «Wives And Girlfriends», og blir ofte løftet fram i viktige mesterskap. Spesielt i britisk kontekst har begrepet vært viktig. Mange husker kanskje Victoria Beckham på tribunen i sin tid, som nesten fikk mer oppmerksomhet enn ektemannen hennes på banen.

Saken fortsetter under bildet.

SKAPTE HISTORIE: Victoria Beckham (t.h) ble mye omtalt under VM i 2006, da fotografenes linser nesten var mer fokusert mot henne enn mot fotballbanen. Her sammen med Cheryl Tweedie i Nuremberg. Foto: NTB scanpix
SKAPTE HISTORIE: Victoria Beckham (t.h) ble mye omtalt under VM i 2006, da fotografenes linser nesten var mer fokusert mot henne enn mot fotballbanen. Her sammen med Cheryl Tweedie i Nuremberg. Foto: NTB scanpix Vis mer

Også i Russland får de britiske fotballfruene, selv nå uten Beckham, mye oppmerksomhet.

Blir far igjen

«De gir oss en etterlengtet distraksjon fra smerten gutta våre ofte gjennomgår i et verdensmesterskap. I mer enn et tiår har vi sett på WAGs med fascination», kunne The Sun-spaltist Mike Ridley melde nylig.

Totalt har England med seg 23 spillere i årets VM, som er fra 19 til 32 år gamle. Ikke alle har funnet kjærligheten, men de av dem som har det, deler gjerne bilder og videosnutter med fansen på Instagram og i andre sosiale medier.

Blant dem er Harry Kane, som ved flere anledninger har vist fram kjæresten Katie Goodland. Hun satt blant annet på Spartak-stadionet i Moskva i går, da den skjebnesvangre kampen mot Colombia ble spilt.

Saken fortsetter under bildet.

HEIET PÅ: Katie Goodland er gravid med Englands kaptein, Harry Kane. Foto: NTB scanpix
HEIET PÅ: Katie Goodland er gravid med Englands kaptein, Harry Kane. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun er for tida gravid med parets andre barn, og holder derfor en litt lavere profil enn samtlige andre fotballfruer i årets VM.

Deres første barn, en datter, kom til verden i fjor, og blir ofte fotografert i sosiale medier. Vesle Ivy har nemlig flere drakter med påskriften «Daddy» - eller pappa - som hun blir ikledd i forbindelse med store kamper.

⚽️ 👨‍👩‍👧 🤰🏼❤️

A post shared by @ kategoodersxx on

Det skal også nevnes at turtelduene har skaffet seg to hunder, som er oppkalt etter NFL-spillerne Tom Brady og Russell Wilson. Goodland jobber ifølge Mirror til vanlig som fitness-instruktør, et yrke som passer godt med forlovedens svært aktive livsstil.

Selv om paret bare har vært sammen i knappe fem år, har de kjent hverandre i en evighet. Kane, som er lagets kaptein, har tidligere snakket varmt om den romantiske historien.

Saken fortsetter under bildet.

GIFTER SEG: I fjor sommer forlovet paret seg, da Kane gikk ned på kne på en romantisk strand. Foto: NTB scanpix
GIFTER SEG: I fjor sommer forlovet paret seg, da Kane gikk ned på kne på en romantisk strand. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Vi gikk på skole sammen, så hun har vært der hele karrieren min. Hun synes det er galskap, har han tidligere fortalt til Esquire, og la til at hun tidvis synes det er merkelig å se seg selv i mediene.

Dater man en av Englands mest kjente spillere, er det derimot ganske uunngåelig å få oppmerksomhet fra mediene. Duoen skapte blant annet store overskrifter for et års tid siden, da Kane gikk ned på ett kne på en strand i Bahamas. Til svar fikk han selvsagt et ja.

Liv i offentligheten

Årets kanskje mest omtalte WAG er ingen ringere enn Rebekah Vardy. Som tv- og realitypersonlighet har hun i mange år allerede klart å skape overskrifter i Storbritannia, og nå som hun oppholder seg i Russland, følger paparazzienes linser nøye med.

Saken fortsetter under bildet.

SEIERSKYSS: Rebekah Vardy feiret England-seieren med å kysse utkårede Jamie Vardy tirsdag fra tribunen. Foto: NTB scanpix
SEIERSKYSS: Rebekah Vardy feiret England-seieren med å kysse utkårede Jamie Vardy tirsdag fra tribunen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vardy har lenge vært en paneldeltaker i talkshowet «Loose Women», og var i fjor med i det omdiskuterte realityprogrammet «I'm A Celebrity Get Me Out Of Here!». Ifølge Leicester Mercury har hun også fått flere lukrative tilbud om deltakelser i slike tv-program.

Før hun møtte fotballspiller Jamie Vardy i 2014, hadde hun en trøblete fortid. I ungdommen sleit hun på skolen, og fikk seinere et alkoholproblem. Da hun var 16 år gammel forlot hun familiens hjem, og så seg nødt til å sove hos venner. Hun har tidligere hevdet at hun ble utsatt for et overgrep som 13-åring.

Saken fortsetter under bildet.

TV-FJES: Vardy har ved en rekke anledninger vært en del av panelprogrammet «Loose Women», der alle mulige slags temaer diskuteres. Foto: NTB scanpix
TV-FJES: Vardy har ved en rekke anledninger vært en del av panelprogrammet «Loose Women», der alle mulige slags temaer diskuteres. Foto: NTB scanpix Vis mer

Allerede som 22-åring ble hun mor for første gang, et resultat av et ekteskap som bare varte i et halvt års tid. Dattera kalte hun Megan. Rebekah ble seinere sammen med en fotballspiller, Luke Foster fra Oxford United, men det skulle heller ikke vare. Også med ham fikk hun et barn, sønnen Taylor.

Da hun jobbet som festplanlegger rundt om i verden i 2014, møtte hun imidlertid Vardy, som hun giftet seg med den 25. mai 2016. Fotballspillerens familie skal ikke ha satt pris på ekteskapet, og møtte derfor ikke opp i bryllupet.

Saken fortsetter under bildet.

Som et plaster på såret gjestet flere store kjendiser bryllupet, og paret fikk raskt tittelen «de nye Posh og Becks». De har nå to barn sammen, Sofia og Finlay, og for å koble den lille familien enda tettere sammen, har fotballspilleren adoptert realitystjernas to andre barn. Fra før har Jamie dattera Ella.

Sammen med barna flyr Rebekah rundt i privatfly i Russland. Ifølge Sunday People har hun brukt rundt 1,5 millioner kroner på å følge Englands kamper.

Saken fortsetter under bildet.

STJERNESTATUS: Vardy-paret er av flere omtalt som etterfølgerne til David og Victoria Beckham. Foto: NTB scanpix
STJERNESTATUS: Vardy-paret er av flere omtalt som etterfølgerne til David og Victoria Beckham. Foto: NTB scanpix Vis mer

Modellsuksess

En annen fotballfrue som får nok av oppmerksomhet i disse dager, er Ruby Mae. Modellen er sammen med Dele Alli, og ble denne uka fotografert på tribunen mens hun heiet på sin kjære.

Midtbanespilleren ble sammen med modellen i 2016, og siden den gang har de levd i sus og dus. Det hender stadig vekk at de blir fotografert på Mykonos og Ibiza sammen.

Saken fortsetter under bildet.

STJAL SHOWET: Modellkjæresten til Dele Alli, Ruby Mae, poserte gladelig for fotografene i Russland. Foto: NTB scanpix
STJAL SHOWET: Modellkjæresten til Dele Alli, Ruby Mae, poserte gladelig for fotografene i Russland. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den unge modellen har vært i stallen til agenturet Boss Model Management i Manchester, og har vært involvert i flere høyprofilerte oppdrag.

Hun har blant annet vært modell for Dolce & Gabbana og Chanel, i tillegg til å være katalogmodell for noen av Storbritannias mest kjente shoppingsider på nettet.

Saken fortsetter under bildet.

RØD LØPER: Dele og Ruby er ikke ukjente med utelivet i England, og har enkelte ganger posert velvillig for fotografene på rød løper i forkant av arrangementer. Foto: NTB scanpix
RØD LØPER: Dele og Ruby er ikke ukjente med utelivet i England, og har enkelte ganger posert velvillig for fotografene på rød løper i forkant av arrangementer. Foto: NTB scanpix Vis mer

På Instagram har hun over 66 000 følgere, og de får ofte se eksklusive innblikk i livet til modellen. Når hun ikke er på jobb, liker hun å tilbringe tid sammen med puddelen Dougie.

Ifølge Mirror var Ruby inntil nylig på ferie i Las Vegas, men for ikke lang tid siden fløy hun til Russland for å støtte kjæresten.

Today 📸 Last shoot till holiday 🤪

A post shared by • Ruby Mae • (@rubymae3223) on

Nyforlovet

På tribunen tirsdag var det også mulig å spotte Annabel Peyton - som syntes godt på grunn av sin fargesterke, røde leppestift.

Hun jobber til vanlig som flyvertinne for Emirates, og ble sammen med målvakt Jack Butland i 2016 - kort tid etter at han og barndomskjæresten gikk hver til sitt. Siden den gang er de blitt fotografert sammen utallige ganger på ferier på eksotiske steder, ifølge The Sun.

Saken fortsetter under bildet.

FLYVERTINNE: Annabel Peyton var godt synlig på tribunen tirsdag. Hun satt sammen med flere av de andre fotballfruene. Foto: NTB scanpix
FLYVERTINNE: Annabel Peyton var godt synlig på tribunen tirsdag. Hun satt sammen med flere av de andre fotballfruene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Like før VM ble sparket i gang, kunne målvakten avsløre at han og Payton hadde tatt forholdet videre til et nytt nivå. De skal nemlig gifte seg, avslørte Butland på Instagram.

Av britiske medier blir Payton beskrevet som en av de ivrigste fotballfruene, som ofte leder den lille heiagjengen av WAGs som er til stede.

😍❤️

A post shared by Jack Butland (@jbutland_) on

Vokste opp sammen

En annen fotballfrue britiske medier er over seg av begeistring for, er Annie Kilner. Glamourmodellen er sammen med Kyle Walker, som under oppveksten faktisk var en nær venn av henne.

Saken fortsetter under bildet.

SKÅL: Annie Kilner er glad i øl, som for mange er synonymt med fotball. Både som gjest i Russland og på Instagram har hun ved flere anledninger latt seg avbilde med en kald en i hånda. Foto: NTB scanpix
SKÅL: Annie Kilner er glad i øl, som for mange er synonymt med fotball. Både som gjest i Russland og på Instagram har hun ved flere anledninger latt seg avbilde med en kald en i hånda. Foto: NTB scanpix Vis mer

Overfor OK! har de tidligere avslørt at de var barndomsvenner, men at det først var da Annie var 16 og Kyle 19 at de innså at dette kunne bli noe mer.

- Da vi begynte å møte hverandre var det kjærlighet ved første blikk, har de tidligere avslørt.

Paret har tre sønner sammen, og tidligere i sommer kunne Annie avsløre overfor samme magasin at hun nå ønsker seg en datter.

- Jeg elsker gutta mine, men jeg skulle virkelig ønske jeg hadde en datter - siden jeg er i mindretall hjemme, fortalte hun.

Merry Christmas people hope u have a lovely day #selfie #merrycrimbo

A post shared by Kyle Walker (@kylewalker2) on

LES OGSÅ: Slik bekrefter Kylie Minogue den nye romansen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer