Fotballfruen Coleen Rooney spiste morkaken etter sin tredje fødsel

- Det smakte litt metallisk.

MORKAKE: Manchester United-spiller Wayne Rooneys kone Coleen Rooney forteller at det å spise sin egen morkake har hjulpet henne til å komme raskere i form etter fødsel nummer tre. Foto: NTB Scanpix
MORKAKE: Manchester United-spiller Wayne Rooneys kone Coleen Rooney forteller at det å spise sin egen morkake har hjulpet henne til å komme raskere i form etter fødsel nummer tre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Stadig flere nybakte mødre sverger til det å ta i bruk forholdsvis kontroversielle metoder for at tiden etter fødselen skal gå så smidig som mulig - nemlig det å spise sin egen morkake. 

Den siste kjendiskvinnen som har gjort dette er fotballfruen Coleen Rooney (30), kona til Manchester United-spiller Wayne Rooney (30). I et intervju med DailyMirror fortelle hun at morkaken er blitt gjort om til pillekapsler.

- Det smakte litt metallisk, men fikk meg definitivt til å føle at jeg hadde mer energi. Jeg følte meg full av positiv energi og det hjalp meg med en rekke av symptomene man kan oppleve etter en graviditet. Som for eksempel det å produsere mer melk.

- Jeg sov svært godt, og de hjalp meg også med å stabilisere babyvekten tilbake til det normale etter at Kit kom til verden.

TRAVEL SMÅBARNSMOR: Coleen og Wayne Rooney har sønnene Kai (6), Klay (3) og Kit (4 mnd) sammen.  Foto: NTB Scanpix
TRAVEL SMÅBARNSMOR: Coleen og Wayne Rooney har sønnene Kai (6), Klay (3) og Kit (4 mnd) sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Alle har hatt forskjellige reaksjoner
Kit Joseph Rooney ble født 24. januar. I intervjuet forteller hun at flere har hatt sine meninger om det å spise sin egen morkake etter fødselen, men at de fleste har vært av det positive slaget. 

- Alle har hatt forskjellige reaksjoner, men i mitt tilfelle har de vært av den gode sorten. Det er så mange måter å gjøre det på, så man må bare finne ut den metoden som er best for en.

Selv om 30-råingen hevder at morkake-pillene har hjulpet henne ned i vekt etter graviditeten, stresser ikke Coleen med å bli kvitt de ekstra babykiloene hun fikk under svangerskapet:

- Jeg er nesten tilbake der jeg var før jeg fikk Kit, men jeg har fremdeles litt mage. Men det er liksom ikke noe å gjøre med det. Jeg har min kroppsform. Jeg har kurver og jeg spiser og drikker det jeg har lyst på - for det meste sunt. Jeg har aldri vært radmager, det er ikke min greie. Jeg er kort, og har små legger. Men hei, det er bare sånn jeg er.

Den britiske trebarnsmoren er naturlig nok ikke den første kvinnen som har spist sin egen morkake post fødsel for å angivelig komme raskere tilbake i form. Både reality-babe Kim Kardashian (35), «Mad men»-stjernen January Jones (38), «GIRLS»-stjernen Gaby Hoffmann (34) og skuespiller Alicia Silverstone (39) har alle gjort det samme. 

HOT I HOLLYWOOD: Det å spise morkaken sin etter fødselen er old news i Hollywood. Her er fem mødre som har gjort det. Fra venstre: January Jones, Kim Kardashian, Gaby Hoffmann og Alicia Silverstone. Foto: NTB Scanpix
HOT I HOLLYWOOD: Det å spise morkaken sin etter fødselen er old news i Hollywood. Her er fem mødre som har gjort det. Fra venstre: January Jones, Kim Kardashian, Gaby Hoffmann og Alicia Silverstone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Blir sett på som en symbolsk handling

I et intervju med vår søstersite KK.no har jordmor Sigrid Larheim, som er enhetsleder ved ABC fødeavdelingen ved Oslo Universitetsykehus, tidligere fortalt at trenden her hjemme er at mange tar med seg morkaken hjem for å plante den i hagen.

- Fire, fem ganger i året opplever vi at kvinner ber om å få med morkaken hjem. Å plante morkaken i hagen er blant noen sett på som en symbolsk handling. Noen velger å plante et tre der de har gravd ned morkaken. På den måten blir treet et symbol på det nye livet.

Men enkelte ganger opplever også jordmødrene ved ABC fødeavdelingen at kvinner ber om å få spise morkaken etter fødselen, sier jordmor Larheim til KK.no:

- Da klipper vi av en liten bit og serverer den på et fat.

«Morkaken er et organ som i svangerskapet sørger for at fosteret får surstoff og næring. Ved fødsel veier den rundt 500 gram og er cirka 25 centimeter stor», opplyser KK.no.

FIKK IKKE LOV: Da Sigrid Bonde Tusvik ble mor i 2013 ville hun ta med seg morkaken hjem og plante et epletre oppå den - det fikk hun ikke lov til av sykehuset hun fødte på. Foto: Andreas Fadum
FIKK IKKE LOV: Da Sigrid Bonde Tusvik ble mor i 2013 ville hun ta med seg morkaken hjem og plante et epletre oppå den - det fikk hun ikke lov til av sykehuset hun fødte på. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Fikk ikke lov til å ta med seg morkaken hjem

I 2013, da den norske komikeren Sigrid Bonde Tusvik (36) fikk sitt første barn, hadde hun lyst til å ta med seg morkaken hjem for å plante den i hagen - men det fikk hun ikke lov til har hun tidligere uttalt til Seoghør.no:

- I Norge får du ikke lov å få med morkaken hjem. De vil ikke det. De vil ikke at du skal spise den heller. De gir deg ikke noe tilbud. De holder den bare opp også forsvinner den ut. 

- Vi skulle ta den med hjem for å plante et epletre oppå, for det er en norsk tradisjon har jeg hørt. Men du får ikke lov til det, spøkte komikeren.

LES OGSÅ: Tvang mannen til å drikke morkaken etter fødselen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer