INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Debatten rundt Caroline Berg Eriksens flate mage etter fødselen, vekker nå også oppsikt i utlandet. Storavisen Daily Mail har blant annet kastet seg på saken. Foto: Stella Pictures
INTERNASJONAL OPPMERKSOMHET: Debatten rundt Caroline Berg Eriksens flate mage etter fødselen, vekker nå også oppsikt i utlandet. Storavisen Daily Mail har blant annet kastet seg på saken. Foto: Stella PicturesVis mer

Fotballfrue vekker internasjonal oppmerksomhet

Debatten rundt Fotballfrues mage etter fødselen, har også nådd en av verdens største nettaviser.

SEOGHØR.NO: 25. november ble «Fotballfrue»-bloggeren Caroline Berg Eriksen (26) og mannen Lars-Kristian Eriksen (30) foreldre til lille Nelia. Babynyheten avslørte hun først på sin egen blogg.

Etter at de to kom hjem til sitt hjem i Siljan i Telemark med sitt sjarmtroll, la Caroline ut et bilde av seg selv i undertøyet på sin egen Instagram-side (ekstern lenke) - bare fire dager etter fødselen.

«Jeg føler meg så tom, men likevel ikke. 4 dager etter fødselen», skrev Caroline som kommentar til undertøysbildet, som Seoghør.no var det første norske mediet til å omtale.

MAGEN ALLE SNAKKER OM: Seoghør.no var det første nettstedet som bragte bildet Caroline Berg Eriksen la ut på sin Instagram-konto fire dager etter fødselen.
MAGEN ALLE SNAKKER OM: Seoghør.no var det første nettstedet som bragte bildet Caroline Berg Eriksen la ut på sin Instagram-konto fire dager etter fødselen. Vis mer

Det at hun la ut bilde av den veltrente kroppen så kort tid etter fødselen har vakt voldsom debatt i Norge. En annen blogger, Suzanne Abel, mente i en kommentar på Dagbladet.no at fotballfruen var med på å fremme et usunt kroppsideal, under innlegget «- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født.» Flere har også vist fram hvordan deres egen mage har sett ut etter fødsel på sosial medier. Ammeguru Gro Nylander var imidlertid ute i Aftenposten og forsvarte Caroline Berg Eriksen, og sa at at man ikke bør mobbe «Fotballfrue».

Nå har også internasjonal presse kastet seg på debatten, med den britiske storavisen Daily Mail i spissen.

«Norsk fotballfrue angrepet på nettet for å sette nybakte mødre under press til å se bra ut, etter å ha lagt ut bilde av sin perfekte flate mage bare fire dager etter fødselen,» er overskriften på forsiden av nettavisen som har 130 millioner besøkende i måneden.

Saken på en av verdens mest besøkte nettaviser har allerede over 500 kommentarer. Og også her både hylles og kritiseres hun for å ha lagt ut bildet. Se saken på Daily Mail her (ekstern lenke)

Selv svarer Caroline Berg Eriksen slik på kritikken på sin egen Facebook-side.

«Jeg la ut bildet fordi jeg er stolt over meg selv og kroppen min etter noe så tøft som en graviditet/fødsel, og det synes jeg alle mødre, uansett kropp, skal være», skriver hun i et lengre innlegg der hun også snakker ut om mediekjøret de siste dagene og det hun oppfatter som dobbeltmoral fra flere av de som har kritisert hennes.