Fotballfrue med nytt «4 dager etter fødselen»-bilde

- Jeg er så lei av å lese artikler om hvordan ekte kropper skal se ut etter en fødsel.

GJENTAR BILDET: Blogger Caroline Berg Eriksen og mannen Lars Kristian Eriksen fikk sitt andre barn 11. september. Nå legger hun ut nytt «4 dager etter fødselen»-bilde, som skapte rabaler i 2013. 
 Foto: Tor Lindseth
GJENTAR BILDET: Blogger Caroline Berg Eriksen og mannen Lars Kristian Eriksen fikk sitt andre barn 11. september. Nå legger hun ut nytt «4 dager etter fødselen»-bilde, som skapte rabaler i 2013. Foto: Tor Lindseth Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

11. september fikk blogger Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», og ektemannen Lars Kristian Eriksen sitt andre barn.

Den lille jenta har fått navnet Náia.

- Vi hadde noen veldig deilige og rolige dager på barsel, bare Náia og jeg, med besøk av familie underveis. Nå er vi hjemme.

- Alt står veldig bra til med alt og alle, sa Caroline torsdag til Seoghør.no.

Bloggeren fikk stor oppmerksomhet verden over da hun i 2013 postet et bilde som viste tydelig definerte magemuskler, kun fire dager etter at hun hadde født eldstedatteren Nelia.

Berg Eriksen måtte måle mye kritikk, og flere mente at hun fremmet et usunt kroppsideal. Blant annet skrev «Bloggerne»-profil Suzanne Aabel et innlegg som fikk tittelen «- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født».

Flere kvinner tok også til sosiale medier for å vise hvordan deres mager så ut etter fødselen.

Nytt «etter fødsel»-bilde

Nå, fire dager etter at datteren Náia ble født, har hun postet et nytt «fire dager etter fødselen»-bilde.

Her langer hun ut mot kritikken som kom forrige gang, og spør hvorfor vi ikke kan akseptere at kropper er forskjellige.

- Jeg er så lei av å lese artikler om hvordan ekte kropper skal se ut etter en fødsel. Hvorfor er det bare ok for noen kvinner å legge ut bilder og være stolt av kroppen sin, men ikke for andre?

Når skal vi innse at det ikke er noe som er galt etter rett når det kommer til dette emnet?, skriver hun i en kommentar under bildet.

- Har all grunn til å være stolt

Videre skriver hun at hun mener vi må akseptere at alle er forskjellige, og at man må stoppe å sammenligne seg med andre og stoppe med å rette pekefingeren mot andre kvinner bare fordi de ikke ser ut på en bestemt måte.

- Dette er meg og dette er slik jeg ser ut fire dager etter å ha født mitt andre barn. Jeg er stolt av meg selv og jeg har all grunn til å være det.

Det har du også!, skriver hun, og poengterer at hun ikke har spist ekstremt sunt under graviditeten. Men at det har vært en balanse.

Hun legger også til at hun ikke har noen bråhast med å starte med treningen igjen.

Etter oppstyret i 2013 gjorde Eriksen til og med intervju med «Good Morning America», der hun fortalte om alt rabalderet som oppsto etter at hun la ut undertøysbildet.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen og ektemannen Lars Kristian Eriksen, men har foreløpig ikke lyktes i å få kontakt.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Jeg har hatt noen deilige dager på barsel

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer