Bob Saget er død:

Forvirring og søksmål etter dødsfallet

Familien vil forhindre myndighetene i å offentliggjøre etterforskningsmateriale etter komikerens brå død.

DØDE: Den kjente, amerikanske komikeren Bob Saget ble funnet død på et hotell i Florida i januar. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB
DØDE: Den kjente, amerikanske komikeren Bob Saget ble funnet død på et hotell i Florida i januar. Foto: Richard Shotwell / Invision / AP / NTB Vis mer
Publisert

Den 9. januar kom beskjeden om at komiker og skuespiller Bob Saget hadde blitt funnet død på et hotellrom i Florida, 65 år gammel.

Natt til torsdag forrige uke ble imidlertid dødsårsaken kjent. Ifølge en uttalelse fra familien hans døde han etter å ha slått hodet i et fall. Like etter ble obduksjonsrapporten fra rettsmedisineren i Orange County offentliggjort, noe som blant annet ble omtalt av CNN.

Ifølge rapporten kom det frem at Saget testet positivt for coronaviruset og hadde et forstørret hjerte, hvor 95 prosent var blokkert på den ene siden.

Samtidig ble det funnet spor av medisinen Klonazepam (Klonopin), som brukes mot anfall, panikklidelser og angst, samt medisinen Trazodon, som er et antidepressiva.

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Nå er det imidlertid flere leger som er kritiske og stiller spørsmål ved omstendighetene rundt skuespillerens dødsfall. I tillegg ble det kjent natt til onsdag at familien saksøker myndighetene, og vil forhindre at ytterligere detaljer rundt dødsfallet blir offentliggjort.

Kraftig skadet

Legene mener nemlig at hodeskadene til Saget er så alvorlige at det virker usannsynlig at det kun skyldes et uhell, ifølge New York Times.

- Det er en slik skade jeg ser når noen har fått et balltre mot hodet, eller falt fra seks til ni meters høyde, sier Gavin Britz, nevrokirurg ved Houston Methodist Hospital, til den amerikanske avisen.

FORFERDELIG TRAUMATISK: I boken «Et planteliv» åpner influenser Belinda Jakobsen om farens dødsfall. Video: Se og Hør Vis mer

Nevrokirurg Sanjay Gupta gjestet nylig CNNs nyhetsprogram «New Day», hvor det kommer frem at også han har stusset over dødsfallet, og uttaler følgende:

- Det kreves mye kraft for å forårsake en slik skade. Hvis jeg ikke visste hva som hadde skjedd, hadde jeg nok trodd at det var noen som hadde falt ned en trapp og fått flere slag i hodet, eller vært involvert i en bilulykke uten belte, påpeker han.

- Ikke en ulykke

Også akuttlege og professor ved Brown universitet, Megan Ranney, har stilt spørsmål ved omstendighetene rundt Sagets dødsfall.

Fredag forrige uke uttalte hun seg på Twitter, hvor hun skrev følgende:

«Dette er ikke en ulykke der noen skled og falt. Det er ikke en mild hjernerystelse. Det er en KRAFTIG hodeskade. Mine kondolanser går til Sagets venner og familie. Jeg håper de får svar på hva som egentlig skjedde», skrev hun.

Ranney understreker imidlertid at hun ikke insinuerer at det har skjedd noe kriminelt, men at det muligens kan ligge mer bak skuespillerens død enn det som er kjent.

«Men dette er mer enn bare 'jeg slo hodet i kjøkkenskapet'», fulgte hun videre opp med.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men her åpner hun seg om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

Saksøker myndighetene

Natt til onsdag norsk tid ble det kjent at Sagets enke og tre døtre går til søksmål mot politiet i Orange County og rettsmedisineren. Det skriver flere medier, deriblant CNN og ABC News.

Familien skal ha bedt om at noen av etterforskningsdokumentene som knyttes til dødsfallet ikke skal bli offentliggjort på grunn av deres grafiske karakter i hvordan den avdøde fremstilles - både i form av bilde, video- og lydopptak.

«I prosessen med disse undersøkelsene opprettet tiltalte arkiver som inkluderer fotografier, videoopptak, lydopptak, lovfestet beskyttet obduksjonsinformasjon og all annen lovfestet beskyttet informasjon», heter det blant annet i søksmålet.

Videre står det at familien insisterer på at dersom dokumentene offentliggjøres vil det føre til at de «lider uopprettelig skade i form av ekstrem mental smerte, angst og følelsesmessig nød».

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

- Bør forbli privat

Til CNN forteller familiens advokat, Brian Bieber, at påbudet ble gitt for å «hindre avsløring av bilder eller videoer av Saget som er tatt av myndighetene under etterforskningen».

- Fakta i etterforskningen bør offentliggjøres, men dette materialet bør forbli privat av respekt for verdigheten til herr Saget og hans familie, sier Bieber.

- Det er veldig enkelt - fra et menneskelig og juridisk synspunkt er Saget-familiens personvern viktigere enn den offentlige interessen for denne sensitive informasjonen, fortsetter han.

TRIST: Matt Mauser mistet kona Christina Mauser i helikopterulykken som også tok basketstjernen Kobe Bryants liv. Halvannet år etter står han på scenen i «America's got talent». Reporter/Video: Thea Hope. Vis mer

LES OGSÅ: To mystiske dødsfall med 16 års mellomrom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer