Matiss Kivlenieks er død

Forvirring: Døde i bisarr ulykke

NHL-proffen Matiss Kivlenieks (24) skal angivelig ha mistet livet i en fyrverkeriulykke.

DØDE: Matiss Kivlenieks døde lørdag i forbindelse feiringen av den amerikanske uavhengighetsdagen 4. juli. Foto: AFP
DØDE: Matiss Kivlenieks døde lørdag i forbindelse feiringen av den amerikanske uavhengighetsdagen 4. juli. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom den tragiske nyheten om at den latviske landslagskeeperen Matiss Kivlenieks var død, 24 år gammel.

Latvieren, som tilhørte NHL-laget Columbus Blue Jackets, skal ha mistet livet lørdag i forbindelse med feiringen av den amerikanske uavhengighetsdagen 4. juli.

Kivlenieks skal ha vært på besøk hos en Blue Jackets-trener for å feire dagen i byen Novi i delstaten Michigan, da den tragiske hendelsen skjedde.

Novi-politiets løytnant Jason Meier fortalte pressen i natt norsk tid at en obduksjon utført mandag viser at dødsårsaken til Kivlenieks var skader på de indre organene hans, som et resultat av en fyrverkerieksplosjon. Det skriver Detroit Free Press.

- Det ser ut til å ha vært noe fyrverkeri som ved et uhell gikk av og føyk i retning av Kivlenieks og andre som satt i en badestamp, fortalte Meier.

Endret dødsårsåk

En ambulanse ble sendt til hjemmet og ved ankomst var Kivlenieks bevisstløs. Han ble fraktet til Ascension Providence Hospital i Novi hvor han ble erklært død, ifølge Meier.

Tidligere rapporter, blant annet pressemeldingen til Blue Jackets, fortalte at 24-åringen hadde mistet livet som følge av hodeskader etter et fall. Tidlig i etterforskningen gikk politiet ut ifra at Kivlenieks hadde sklidd på vei ut av badestampen og slått hodet sitt.

Meier forteller imidlertid at obduksjonen ikke fant tegn på slike hodeskader.

- Vi ser fortsatt på dette som en tragisk ulykke. Men basert på den nye informasjonen, vil vi definitivt intervjue folk på nytt og sørge for at vi har en nøyaktig beskrivelse av hva som har skjedd, sa Meier.

SØRGER: Mange har lagt igjen beskjeder og blomster utenfor Blue Jackets sin hjemmebane. Foto: AP
SØRGER: Mange har lagt igjen beskjeder og blomster utenfor Blue Jackets sin hjemmebane. Foto: AP Vis mer

Ryster hockeyverdenen

Dødsfallet ryster hockeyverdenen og under nattas NHL-finale ble Kivlenieks hyllet.

Utallige av latvierens lagkamerater og andre spillere i ligaen har også vist sin støtte etter den tragiske hendelsen.

- Hvil i fred Kivi. Jeg sender min dypeste medfølelse til familien, vennene dine og alle i Blue Jackets-organisasjonen. Du var en flott lagkamerat med en lys framtid. Jeg vil aldri glemme smilet du brakte til isen hver eneste dag. Du vil bli dypt savnet, skrev Blue Jackets-spiller Gustav Nyquist.

Kivlenieks spilte til daglig for AHL-laget Cleveland Monsters. De har et samarbeid med NHL-klubben Columbus Blue Jackets og derfor har keeperen spilt for begge klubbene.

NYE DETALJER: Dokumentaren Caroline Flack: Her Life And Death» begynner snart å rulle på skjermen. Vis mer

Utenfor Monters hjemmebane Rocket Mortage Arena har fans lagt ned hockeykøller til minne om Kivlenieks.

Det samme har også blitt gjort utenfor Columbus Blue Jackets sin hjemmebane. Der har også fansen lagt ned blomster og andre meldinger.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer