«Farmen» 2019:

Forventet oppgjør:
- Ble i tvil

«Alle» ventet seg et fysisk oppgjør. Så skjedde det noe med Vivian Kvarvens motivasjon.

TAPTE: Valget om å konkurrere i kunnskap mot Marte Flobergseter, sendte Vivian Kvarven ut av «Farmen»-gården. Foto: Alex Iversen/ TV 2
TAPTE: Valget om å konkurrere i kunnskap mot Marte Flobergseter, sendte Vivian Kvarven ut av «Farmen»-gården. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer
Publisert

- Det skjedde noe ute på den kjempe-hytta. Jeg ble litt i tvil. I tvil på egen styrke, i tvil om jeg i det hele tatt ville være der lenger. Jeg hadde slitt med hjemlengsel hver dag, og den tiden alene på hytta gjorde det ikke akkurat bedre.

Slik beskriver Vivian Kvarven (47) fra Askøy døgnet etter at hun ble valgt som andrekjempe av den 22 år gamle lærervikaren Marte Flobergseter.

Til Se og Hør legger ikke Kvarven skjul på at hun ble overrasket over «Farmen»-motstanderens valg av motstander, og umiddelbart kjente på kamplysten.

Men så skjedde det altså noe med askøyværingens motivasjon.

- Tvilte på egen styrke

- Jeg er ikke en som gir opp. Vi hadde jo muligheten til å trekke oss underveis, men det ville jeg aldri gjort. Men når jeg først havnet i den situasjonen at jeg ble valgt til andrekjempe, så var det greit, sier Kvarven til Se og Hør.

Etter at Marte Flobergseters valg falt på Vivian Kvarven, forventet de andre deltakerne på gården at søndagens tvekamp ville stå i slegge. Selv var Kvarven også sikker på det. Likevel overrasket 47-åringen med å velge kunnskap, og tapte.

OVERRASKET: Det var forventet et fysisk oppgjør mellom de to deltakerne i søndagens tvekamp. Mange ble derfor overrasket over at Vivian Kvarven valgte kunnskap. Foto: Alex Iversen/ TV 2
OVERRASKET: Det var forventet et fysisk oppgjør mellom de to deltakerne i søndagens tvekamp. Mange ble derfor overrasket over at Vivian Kvarven valgte kunnskap. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

- Hadde jeg valgt slegge, ville det vært en helt annen kamp. Men jeg ble litt i tvil på hytta. Jeg ville jo ikke tape, og begynte å tenke på om jeg faktisk er så sterk som jeg tror.

Det var separatoren som ga en dårlig start for Kvarven i kunnskapskampen, etterfulgt av spørsmål om hesteraser som hun heller ikke hadde lest seg opp på. Valget om kunnskapsduell mot 22-åringen, skulle altså vise seg å bli fatalt for 47-åringen.

GIKK GALT: Terje Leer skadet seg kraftig under «Farmen»-tvekampen. Video: TV 2 / Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Har angret

I etterpåklokskapens navn, er hun ikke i tvil om at det ville vært lurt å lese litt mer i gårdsboka. Men da var det altså for sent.

Da tapet var et faktum, var det likevel én tanke som gikk gjennom 47-åringens hode. Det dreide seg ikke om det sviende tapet i tvekampen, eller om valg av strategi. I stedet tenkte hun: «Nå er det ikke lenge til jeg får se familien min», forklarer Kvarven til Se og Hør.

TAPTE: Hun legger ikke skjul på at hun skulle ha lest mer i gårdsboka. Når tapet likevel var et faktum, gledet 47-åringen seg til å se familien igjen. Foto: Alex Iversen/ TV 2
TAPTE: Hun legger ikke skjul på at hun skulle ha lest mer i gårdsboka. Når tapet likevel var et faktum, gledet 47-åringen seg til å se familien igjen. Foto: Alex Iversen/ TV 2 Vis mer

- Har du angret i ettertid på at du ikke valgte slegge?

- Jo, jeg har jo angret i ettertid, men når du er der inne så tenker du så annerledes. For min del ville jeg også heller ryke ut tidligere enn å stå i en finale og bli nummer to. Det hadde jeg aldri taklet, jeg er rett og slett en altfor dårlig taper til det. Det unner jeg ingen av mine nærmeste å skulle se på tv, flirer hun.

- Heldig

Vel hjemme hos familien og i jobben som driftsleder ved fiskeoppdrettet i Bømlo, har det likevel gått med litt tid til både tanker om strategi, og til å summere opp opplevelsene fra «Farmen»-oppholdet.

- ET EVENTYR: Driftslederen har ikke angret et sekund på deltakelsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
- ET EVENTYR: Driftslederen har ikke angret et sekund på deltakelsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg har meldt meg på «Farmen» for å oppleve et eventyr, og det å bo på en gård. Hvis man er heldig, så er jo bonusen naturligvis å vinne premien, var Kvarvens uttalelser til Se og Hør da «Farmen»-oppholdet startet.

Det er uttalelser som fortsatt står seg i dag, forteller Kvarven.

- Jeg tenker at jeg har vært utrolig heldig som har fått oppleve alt dette, det var både lærerikt og gøy. I ettertid har jeg tenkt at jeg gjerne skulle ha vært med lenger, men i utgangspunktet kom jeg for et eventyr, og det fikk jeg så absolutt.

LES OGSÅ: - «Farmen»-Stine er gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer