Eliot Page:

- Forvandlingen reddet livet mitt

Den kjente skuespilleren opererte bort brystene før nyttår. Nå åpner han opp om hvordan livet har vært etterpå.

SNAKKER UT: Elliot Page lever et mye bedre liv etter at han la seg under kniven. Foto: Geoff Robins / AFP
SNAKKER UT: Elliot Page lever et mye bedre liv etter at han la seg under kniven. Foto: Geoff Robins / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var mot slutten av fjoråret at skuespilleren som inntil da hadde vært kjent som Ellen Page og som var nominert til Oscar for sin hovedrolle i filmen «Juno», sto fram som transkjønnet.

I et stort intervju med Vanity Fair forteller Page (34), som nå heter Elliot til fornavn, om hvordan han etter å ha vært under kniven for å få fjernet sine bryster, for første gang i livet føler seg komfortabel med seg selv og sin egen kropp.

ETTER OPERASJONEN: - Det er nesten litt vondt å se på, sier Henrik Ingebrigtsen om videobildene fra rett etter operasjonen. Video: Team Ingebrigtsen / NRK. Vis mer

- Ikke bare endret livet mitt

- Den største forandringen er at jeg bare kan eksistere nå, sier Page om hvordan livet hans var tidligere i forhold til hvordan det er nå.

- Bare det å kunne sitte for meg selv uten at jeg konstant er distrahert, legger han til.

34-åringen er også intervjuet av den verdenskjente journalisten Operah Winfrey på AppleTV+. Det er skuespillerens første tv-intervju siden forvandlingen, skriver ABC.

NY: Tidligere i år ble det kjent at den amerikanske modellen Chrissy Teigen skulle fjerne silikonbrystene sine. Nå viser hun frem resultatet. Vis mer

- Jeg vil gjerne ayt folk skal vite at det her ikke bare har endret livet mitt - det har nemlig også reddet livet mitt. Og det er tilfellet for så mange mennesker, forteller Page om brystoperasjonen og transformasjonen fra kvinne til mann.

«Dette er meg»

I intervjuet stiller Winfrey et ganske simpelt spørsmål, men likevel et spørsmål som rører ham dypt.

- Hva har brakt deg aller mest glede i løpet av denne overgangen?

- Det å gå ut fra badet med et håndkle rundt livet og kikke på meg selv i speilet og tenke «dette er meg». Jeg får ikke panikkanfall lenger. Bare det å ha på seg en t-skjorte og makte å ta på mitt eget bryst. Det å føle seg komfortabel i min egen kropp for første gang.

ÅPEN: Elliot Page dukket nylig opp og snakket lenge med den anerkjente journalisten Operah Winfrey. Foto: Apple TV+ / AP
ÅPEN: Elliot Page dukket nylig opp og snakket lenge med den anerkjente journalisten Operah Winfrey. Foto: Apple TV+ / AP Vis mer

Page har gjort stor suksess som en av hovedkarakterene i Netflix-suksessen «Umbrella Academy» gjennom to sesonger. Page er også kjent som hovedrolleinnehaver i nevnte «Juno», samt rollen som «Kitty Pryde» i X-Men-filmene.

Delte første bilde

Rundt juletider delte 34-åringen sin første selfie etter avsløringen, til stor glede for fansen. Bildet la han ut i forbindelse med et innlegg, der han takket fansen for all støtte og kjærlighet etter at han sto fram som transperson.

«Fra bunnen av hjertet mitt, tusen takk. Deres kjærlighet og støtte har vært den beste gaven. Forbli trygge. Vær der for hverandre (...) Sees i 2021!» var blant det han skrev til bildet.

VENTER I SPENNING: Emma Ellingsen fylte nylig 18 år, og er klar for operasjon. Video: TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Å være transkjønnet betyr at man ikke identifiserer seg med sitt biologiske kjønn. Noen føler seg som enten mann eller kvinne, andre kan identifiserer seg som en mellomting, mens andre igjen ikke identifiserer seg med noen av kjønnene.

Å være trans har imidlertid ingenting med legning å gjøre, men altså ens egen identitet knyttet til kjønn.

Elliot Page bruker nå mye av sin tid på å være forkjemper for transkjønnedes rettigheter i USA.

LES OGSÅ: - Skilles etter kun tre år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer