Val Kilmer:

Forvandlingen etter sykdommen

Stjernen har lenge vært ugjenkjennelig, men ser nå ut til å være på bedringens vei.

FORANDRET: De seneste årene har skuespiller Val Kilmer (59) blitt behandlet for kreft i strupen. Nå ser han friskere ut enn på lenge. Bildet til høyre er fra forrige uke. Foto: NTB Scanpix
FORANDRET: De seneste årene har skuespiller Val Kilmer (59) blitt behandlet for kreft i strupen. Nå ser han friskere ut enn på lenge. Bildet til høyre er fra forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske skuespilleren Val Kilmer (59), kjent fra storfilmer som «Top Gun», «Batman Forever» og «Snømannen», har mild sagt vært gjennom mye de siste årene.

Skuespilleren har nemlig blitt behandlet for strupekreft, og tidligere har han gått gjennom en prosedyre i luftrøret på grunn av kreften.

Prosedyren har redusert stemmen hans, og har påvirket pusten slik at han lettere blir andpusten.

Ser friskere ut

På et arrangement ved Italian Cultural Institute i Los Angeles forrige uke, ble Kilmer avbildet mens han så friskere ut enn han har gjort på lenge, med en ny hårklipp og glatt, nærmest rynkefri hud.

På seg hadde 59-åringen en rosa linskjorte med en klassisk, sort blazer over.

Daily Mail er blant mediene som har omtalt de nye bildene av stjernen, og tabloidavisen er full av lovord om utseendet hans.

KREFTSYK: Val Kilmer (59) har slitt med en kreftdiagnose i flere år, men ser ut til å være på bedringens vei. Foto: NTB Scanpix
KREFTSYK: Val Kilmer (59) har slitt med en kreftdiagnose i flere år, men ser ut til å være på bedringens vei. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De ferske bildene av Kilmer dokumenterer en slående forskjell i stjernens utseende den siste tiden.

I fjor vår ble han observert, nærmest ugjenkjennelig, da han skulle på kino for å se filmen «Pacific Rim: Uprising». Den gang var han skjult bak mørke solbriller og en stor caps. I tillegg gikk han med en nakkekrage.

Det ser også ut til at Hollywood-stjernen har gått noe opp i vekt siden han ble fotografert på arrangementet Art Basel i Miami i desember 2017:

MEDTATT: Val Kilmer så mer sliten ut da han lot seg fotografere sammen med Tracey Emin på Art Basel i Miami Beach i starten av desember 2017. Foto: AFP/ NTB scanpix
MEDTATT: Val Kilmer så mer sliten ut da han lot seg fotografere sammen med Tracey Emin på Art Basel i Miami Beach i starten av desember 2017. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Sykdomsrykter

Ryktene rundt Val Kilmers helsetilstand oppsto først da han i 2015 ble avbildet med et pusteapparat, som han prøvde å skjule med et stort skjerf.

Kort tid etter skrev han en melding på Facebook der han forsikret fansen om at han er frisk.

- Takk for all kjærlighet og støtte. Det går et rykte om at jeg er syk og innlagt på sykehus, noe som ikke er sant. Jeg var innom sykehuset for å bekrefte at jeg ikke har noen svulst eller infeksjon, noe jeg fikk bekreftet av hyggelige leger, skrev han på sin Facebook-profil den gang.

Skuespillerkollega Michael Douglas (74) fortalte nemlig i et intervju at han «ba for kompisen» og uttalte at: «Ting ikke så bra ut for ham».

- Høres ikke ut som meg selv

Senere snakket Val Kilmer derimot åpenhjertig om kreftsykdommen, og ifølge ukebladet People var det under en spørsmålsrunde for nettstedet Reddit, at han erkjente at han var diagnostisert med strupekreft.

SKJULT: Kilmer prøvde lenge å skjule sykdommen sin, og ble ofte sett i store skjerf rundt halsen. Foto: NTB Scanpix
SKJULT: Kilmer prøvde lenge å skjule sykdommen sin, og ble ofte sett i store skjerf rundt halsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

59-åringen fikk spørsmål om nettopp Douglas' påstander, og hvorfor han hevdet at Kilmer var syk, da han svarte følgende:

- Han prøvde antakeligvis å hjelpe meg, fordi pressen sikkert lurte på hvor jeg hadde blitt av. Jeg gjennomgikk behandling for kreft. Tunga mi er fortsatt hoven, men blir bedre for hver dag. Jeg høres fremdeles ikke helt ut som meg selv, og derfor tror visst folk at jeg fortsatt er syk, svarte Kilmer.

Artikkelen fortsetter under bildene.

UGJENKJENNELIG: Fans verden rundt har lenge lurt på hva som har skjedd med Kilmer, og ble lettet - og bekymret - da han endelig kunne avsløre kreftdiagnosen. Her avbildet høsten 2016. Foto: NTB Scanpix
UGJENKJENNELIG: Fans verden rundt har lenge lurt på hva som har skjedd med Kilmer, og ble lettet - og bekymret - da han endelig kunne avsløre kreftdiagnosen. Her avbildet høsten 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
FOR FEM ÅR SIDEN: Val Kilmer fotografert i Nashville i januar 2014, før han måtte gjennomgå behandling for kreft. Foto: AP/ NTB scanpix
FOR FEM ÅR SIDEN: Val Kilmer fotografert i Nashville i januar 2014, før han måtte gjennomgå behandling for kreft. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Hvorfor skuespilleren valgte å holde hele sykdomsforløpet hemmelig fra offentligheten i en lengre periode, har han ikke sagt noe om.

Bekreftet «comeback»

De siste årene er det likevel ikke kun sykdom som har preget overskriftene om Hollywood-stjernen.

Allerede i 2015 begynte ryktene å gå om at skuespilleren skulle gjenoppstå i den populære rollen som kjekkasen Tom «Iceman» Kazansky i en oppfølger til filmen «Top Gun» fra 1986.

Han bekreftet selv på sin Facebook-side at han hadde blitt tilbudt en rolle, til tross for at det foreløpig ikke var bekreftet at filmen kom til å bli laget i det hele tatt.

På Facebook skrev «Top Gun»-stjernen:

- Ble tilbudt #topgun2 - ikke så ofte du får muligheten til å si ja uten å lese manuset.

Fans verden over reagerte med sjokk, og han måtte rette på seg selv for å unngå problemer, og la senere til:

- Dette er langt unna, så bare slapp av. Dette har vært snakket om i lang, lang tid, og å bli tilbudt en rolle er veldig annerledes enn å spille en rolle.

Filmen ble senere bekreftet, og i juni i fjor kunne Independent gå ut med informasjon om at Kilmer kom tilbake i rollen som den populære piloten Iceman.

LES OGSÅ: - Val Kilmer fraktet til sykehus i all hast