NESTEN UGJENKJENNELIGE: Rapgruppa Erik og Kriss i den nye rekruteringskampanjen til Helsedirektoratet. Guttene skal få ungdommer til å søke seg til helse- og sosialfag på videregående. Foto: www.helseogsosialfag.no
NESTEN UGJENKJENNELIGE: Rapgruppa Erik og Kriss i den nye rekruteringskampanjen til Helsedirektoratet. Guttene skal få ungdommer til å søke seg til helse- og sosialfag på videregående. Foto: www.helseogsosialfag.noVis mer

Forvandlet rap-gutta til pensjonister

Slik skal kjendisene få 10.-klassingene til å velge helse- og sosialfag.

SEHER.NO: Erik og Kriss, Lene Alexandra Øien og Alexandra og Alexandra Joner.

Dette er navnene Helsedirektoratet nå har fått med seg i en ny rekrutteringskampanje for helse- og sosialfag, nå som søknadsfristen til videregående skoler snart går ut.

Bakgrunnen for kampanjen er Regjeringens satsing for å sikre kvalifisert og tilstrekkelig personell til kommunenes omsorgstjenester, skriver Helsedirektoratet i en pressemelding.

Erik og Kriss er sminket til nesten det ugjenkjennelige på reklamebildet, hvor de skal fremstå som to eldre menn under tittelen "Er det du som skal ta vare på oss når vi blir gamle?".

"Skal vi danse"-vinneren Lene Alexandra ligger smilene i en seng under tittelen "Er det du som skal ta vare på meg hvis jeg blir syk?", mens "Dansefeber"-stjernen Alexandra Joner sitter alvorlig i en rullestol under "Er det du som skal ta vare på meg hvis jeg trenger hjelp?".

I bloggen sin på VG.no, skriver helseminister Bjarne Hakon Hansen at han håper de kjente navnene kan få folk til å søke seg til helse- og sosialfag.

"Nye beregninger fra SSB viser at behovet for nye kompetente mennesker i omsorgssektoren vil øke dramatisk, og man kan mangle opp mot 40 000 årsverk i 2030", er noe av det Hansen skriver.

Og:

"Med oss i rekrutteringskampanjen har jeg fått rapperne Erik og Kriss, artisten Lene Aleksandra Øien og Dansefeber-stjernen Alexandra Joner. De skal hjelpe oss med å fange oppmerksomheten til de som skal velge utdanning på videregående skole i år."

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767!
LES OGSÅ: Blir du provosert av dette?