Vis mer

Fortsatt nakne på nett

... men det finnes verre ting enn kjendiser på Nakenprat, mener Anneke von der Lippe.

Publisert
SEHER.NO: Norsk Skuespillerforbund har sendt flere porno-nettsider, deriblant mye omtalte Nakenprat.com, en navneliste over hvilke skuespillere som krever at nakenbilder av dem skal fjernes.

Stillbildene har vært hentet fra filmer og tv-serier som skuespillerne har vært med i, og etter mye om og men valgte Nakenprat.com å fjerne bildene av kvinnene på lista.

På Norsk Skuespillerforbunds liste finner du blant annet Pia Tjelta, Gørild Mauseth, Mari Maurstad, Mia Gundersen Lelienhof, Petronella Barker og Anne Marie Ottersen.

Se hele lista nederst i saken!

Foreløpig har Agnete Haaland i Norsk Skuespillerforbund bekreftet 17 skuespillere som har reservert seg mot at pikante bilder av dem havner på nettsider som dette. 

Til Seher.no forteller hun at det totalt er 37 navn på lista.

Forbundet sendte først ut en mail til sine medlemmer for å høre hvem ville reseverere seg mot å havne på blant annet Nakenprat.com. 

- Alle ville være med på den, men vi måtte jo sjekke om noen av skuespillerne hadde samtykket til at bildene skulle bli publiserte. Det var det selvsagt ingen som hadde, ler Haaland overfor Seher.no.

Hun vil ikke fortelle hvem de andre på lista er.

- Nei, den kommer ikke til å bli offentliggjort, sier Haaland, som jublet høyt da det ble kjent at Gørild Mauseth knuste NRK på alle punkter i retten forrige mandag, kort.

Fortsatt nakne
Det ligger per dags dato fortsatt nakne og lettkledde bilder av kjente, norske skuespillere på Nakenprat.com.

Blant dem finner du blant annet Ane Dahl Torp, Minken Tveitan, Maria Bonnevie, Ida Elise Broch og Laila Goody. Har de ikke satt seg på lista og reservert seg mot dette?

- Jeg vet ikke om hun er på lista. Jeg har spurt Ane om det, men jeg har ikke fått svar. Hvem er det som står bak lista? spør Ane Dahl Torps manager Martin Braathen til Seher.no.

Vi svarer at det er Norsk Skuespillerforbund som står bak.

- Da får du ringe dem, sier han.

Agnete Haaland stiller seg uforstående til hvorfor bildene av nevnte kjendiser er på nettsiden.

- Vil disse bildene bli fjernet? spør vi.

- Ligger det fortsatt bilder av dem der...? De vil bli fjernet, sier hun bestemt.

- Blåst ut av proporsjoner
En av dem som ikke er blant de 37, er den anerkjente skuespilleren Anneke von der Lippe.

- Jeg har ikke fått noen forespørsel fra Norsk Skuespillerforbund om å være med. Men, jeg har vært bortreist, og har derfor ikke sjekket om de har kommet med noen forespørsel. Kanskje jeg bare skal ta kontakt med dem selv og høre, sier hun til Seher.no.

På Nakenprat.com ligger det bilder fra henne avkledd i "Over stork og stein".

En av brukerne skriver følgende i en kommentar under bildene: "There is my cutie favourite . Takker og bukker. Sier ikke nei takk til litt mer, om andre har. Trenger ikke være naken bilder, men de skader heller ikke".

Anneke har ikke selv sett nakenbildene, men sier følgende:

- Det synes jeg ingenting om, og jeg håper disse bildene blir fjernet. Det jeg liker minst med dette, er at det er folk som tjener penger på at slike bilder blir lastet opp. Vi gjør jo jobben vi gjør, med den risikoen det innebærer, men det betyr ikke at det riktig å laste opp nakenbilder av oss.

Von der Lippe mener at saken om nakenbilder av kjendiser har blitt gjort større enn det den er.

- Det er verre med nakenbilder av mindreårige som blir lastet opp. Det er viktigere å bekjempe dette enn å holde på med dette bestandige kjendiskjøret som vi er mange som er lei av. Det har blitt blåst ut av proporsjoner, sier hun.

- Har ikke Anneke von der Lippe blitt spurt om å være med på lista, Agnete Haaland?

- Det vil jeg ikke svare på, sier hun.

- Visste ikke om bildet
Anne Marie Ottersen, som er en av de 37 på lista, sier til Seher.no at hun lenge ikke var klar over at det har ligget et nakenbilde av henne på nevnte nettside.

- Jeg visste ikke noe om det før de var fjernet. Dette er ikke en sak jeg går rundt og tenker på, akkurat, men jeg ønsker jo ikke at slike bilder blir tatt ut av sin sammenheng og lagt ut på nettet, sier skuespilleren til Seher.no.

Hun forteller at hun "selvsagt svarte ja" da Norsk Skuespillerforbund spurte om hun ønsket å være på lista.

- Jeg satte meg opp fordi jeg selvsagt er mot slike nakenbilder av skuespillere på nett. Det er jo ingen som ønsker å oppleve det, sier Ottersen.

Hun sier at det var et nakenbilde av henne fra "Hustruer" fra 1975 har ligget på Nakenprat.com.

- Alt er i sin skjønneste orden så lenge bildet ikke er der lenger. Det er flott at skuespillerforbundet reagerer på slikt - men det er nok andre skuespillere som reagerer sterkere på dette enn jeg. Jeg skjønner at de som er rammet av det blir opphisset, avslutter hun.

- Mer PR enn de kunne drømme om
Agnete Haaland håper at den mye omtalte nakenbilder på nett-saken vil gjøre folk mer bevisste på hva de gjør.

- Jeg håper folk ser på det som en folkeopplysning. Ofte er ikke folk klare over hva de gjør, men det er faktisk personen som publiserer bildene som er ansvarlige for det de gjør, sier Agnete.

Hun er svært fornøyd med at nettsiden har valgt å samarbeide med Norsk Skuespillerforbund.

- Vi har hatt en svært god dialog med Nakenprat og to andre nettsteder som har publisert bildene. De har lovet å fjerne bildene av alle på lista, og det er vi svært glade for, sier Haaland.

Hun innrømmer at all omtalen av nettsiden har vært god reklame for dem.

- Det har gitt dem mer PR enn de kunne drømme om. Det har jo gjort bildene enda mer interessante - men nå er de fjernet, sier Haaland. 

Vel, ikke alle...

Disse navnene er bekreftet på skuespillerforbundets liste:

Pia Tjelta
Gørild Mauseth
Anne Marie Ottersen
Anne Krigsvoll
Iram Haq
Petronella Barker
Mari Maurstad
Tone Mostraum
Ellen Horn
Elisabeth Matheson
Lillian Lydersen
Christin Borge
Mia Gundersen Lelienhof
Frøydis Armand
Ingri Enger Damon
Julia Elise Schacht
Petronella Barker

Har du et kjendistips? Send det til [email protected]!

LES OGSÅ: - Vi feirer bare nakenhet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer