- Fortjente jeg virkelig dette?

Stjernen brøt sammen da hun vant. Seher.no fulgte Oscar-utdelingen direkte.

NOMINERTE: Sandra Bullock og Helen Mirren kjemper om prisen "Beste kvinnelige hovedrolle". Foto: Stella Pictures
NOMINERTE: Sandra Bullock og Helen Mirren kjemper om prisen "Beste kvinnelige hovedrolle". Foto: Stella Pictures Vis mer
Komplett liste over samtlige vinnere nederst i saken!

SEHER.NO: Før kveldens Oscar-utdeling i Hollywood, hadde skuespillerstjernen Sandra Bullock (45) stukket av med hele tre priser kun i 2010. Natt til mandag tok hun med seg pris nummer fire hjem.

Bullock var nemlig nominert i kategorien «Beste kvinnelige skuespiller», der hun slo Meryl Streep, for hennes innsats i «Julie & Julia», Helen Mirren i «The Last Station», Gabourey Sidibe i «Precious», og Carey Mulligan i «An Education».

- Fortjente jeg virkelig denne? Jeg vil takke akademiet for å ha fått sjansen til å jobbe med alle disse dyktige menneskene. Meryl, du er en skikkelig bra kysser. tusen takk for at jeg fikk sjansen til å jobbe med denne filmen, sa Bullock gråtende fra scenen.

Det var en strålende vakker Bullock som møtte pressen på den røde løperen før selve showet var i gang natt til mandag norsk tid.

- Dette er helt fantastisk. Man må bare stoppe opp og tenke seg om. Dette er en reise man bare er nødt til å nyte, sier hun.

Og uansett utfall i kveldens prisutdeling, hadde Bullock planen klar.

- Etter utdelingen skal jeg kjøpe meg en dobbel pommes frites og kanskje en milkshake, sa hun smilende.

STOR BILDESPESIAL: Se alle Oscar-kjolene her!

Det var Jeff Bridges som stakk av med Oscar-statuetten for beste mannlige skuespiller i «Crazy Heart». Han kjempet mot George Clooney i filmen «Up in the Air», Colin Firth i «A Single Man», Jeremy Renner i «The Hurt Locker» og Morgan Freeman i «Invictus».

- Takk til mamma og pappa som fikk meg inn i dette yrket. Jeg husker at pappa satt på sengekanten min og lærte meg alt om skuespilling. De elsket showbiz, sa en tydelig rørt Bridges fra scenen.

Det var ti filmer som var nominert til beste film, blant annet den animerte filmen «Up». Dette var kun andre gang en animert film blir nominert i denne kategorien. Den første gangen det skjedde var i 1991, da filmen «Beauty and the Beast» ble nominert.

De andre nominerte i kategorien for beste film var «Inglorious Basterds», «Avatar», «The Blind Side», «The Hurt Locker», «Up in the Air», «An Education», «District 9», «A Serious Man» og «Precious».

Og det var «The Hurt Locker» som sto for kveldens storeslem. Filmen vant statuetten for årets film, og tok totalt seks priser. Samtidig ble regissør Kathryn Bigelow den første kvinnen til å vinne prisen for beste regi.

Før utdelingen var sjansene tilstede for at det kunne bli en «norsk» Oscar-vinner. Dokumentarfilmen «Burma VJ» var nemlig nominert til beste dokumentarfilm, der norske Torstein Nybø er en av produsentene. «Burma VJ» nådde derimot ikke helt opp i sin kategori, som ble vunnet av filmen «The Cove».

Her er kveldens vinnere:

Beste film: The Hurt Locker
Beste mannlige hovedrolle: Jeff Bridges (Crazy Heart)
Beste mannlige birolle: Christoph Waltz (Inglorious Basterds)
Beste kvinnelige hovedrolle: Sandra Bullock (The Blind Side)
Beste regi: Kathryn Bigelow (The Hurt Locker)
Beste animasjonsfilm: Up
Beste originale sang: The Weary Kind (Theme from Crazy Heart) Ryan Bingham og T Bone Burnett
Beste originale manus: The Hurt Locker
Beste animerte kortfilm: Logorama
Beste dokumentarkortfilm: Music By Prudence
Beste kortfilm: The New Tenants
Beste sminke: Star Trek
Beste adapterte manus: Precious
Beste kvinnelige birolle: Mo'Nique (Precious)
Beste «art direction»: Avatar
Beste kostymedesign: The Young Victoria
Beste lydredigering: The Hurt Locker
Beste lydmiksing: The Hurt Locker
Beste filmkunst: Avatar
Beste filmmusikk: Up
Beste visuelle effekter: Avatar
Beste dokumentarfilm: The Cove
Beste filmredigering: The Hurt Locker
Beste utenlandske film: El Secreto De Sus Ojos (The Secret In Their Eyes, Argentina)

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Vinner hun enda en gang?

LES PÅ KK.NO: Se hvem som kom i disse skyskraperne