Dokumentar om Tiger Woods:

Forteller om sexskandalen

Tiger Woods’ tidligere elskerinne forteller sin historie i ny dokumentar om golfesset.

I FOKUS: Rachel Uchitel forteller om sex-skandalen. Nå kommer dokumentarserien om Tiger Woods' liv, hvor Uchitels historie er viet stor plass. Foto: David Zentz / AP Photo / NTB
I FOKUS: Rachel Uchitel forteller om sex-skandalen. Nå kommer dokumentarserien om Tiger Woods' liv, hvor Uchitels historie er viet stor plass. Foto: David Zentz / AP Photo / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tiger Woods' liv på og utenfor golfbanen blir nå portrettert i det som omtales som «en eksplosiv dokumentarserie» på HBO.

TV-kanalen har selv meldt at Tigers tidligere elskerinne Rachel Uchitel (45) vil snakke for første gang i stor skala.

Tiger Woods forhold til nattklubbeieren Uchitel var medvirkende til at ekteskapet til svenske Elin Nordegren røk i 2010.

Dokumentaren som har fått navnet «Tiger», sendes over to episoder, søndag 10. og 17. januar.

SKANDALØST: Tiger Woods var gift med svenske Elin Nordegren da utroskapsskandalen smalt. Her fra det famøse året 2009. Foto: NTB
SKANDALØST: Tiger Woods var gift med svenske Elin Nordegren da utroskapsskandalen smalt. Her fra det famøse året 2009. Foto: NTB Vis mer

Det var National Enquirer som i 2009 publiserte saken om at den da gifte Tiger Woods skulle hatt et seksuelt forhold til nattklubbeieren Uchitel. Det ble starten på et sirkus som varte i flere måneder, hvor flere og flere kvinner sto frem som Tigers påståtte elskere.

DYRT: I år er det 10 år siden en av de mest kjente utroskapsskandalene fant sted. Nemlig da Tiger Woods og hans svenske kone Elin Nordegren gikk fra hverandre. Video: Rød Løper Vis mer

Mens skandalen ble rullet opp, krasjet Tiger bilen sin i ruspåvirket tilstand. Skadene i ansiktet hans ble antatt å stamme fra biluhellet, men var i virkeligheten påført ham da Nordegren slo ham i ansiktet med en golfkølle mens hun jaget ham ut av huset.

Saken er blitt karakterisert som «tidenes utroskapsskandale». Sports Illustrateds profilerte reporter Jimmy Traina har omtalt den som «den sykeste sportshistorien i hans levetid».

Og det blir mer dyneløfting i dokumentaren, skal vi tro HBO. Også Tiger Woods’ kjæreste fra ungdomstiden, Dina Parr, skal snakke om forholdet til Woods.

Men det er langt fra bare sex og samliv som er tema i dokumentaren, som tar for seg golf-fenomenets liv og karriere fra de høye tinder til de dype daler.

FORT I SVINGENE: Marius Hammer og Marielle Christina Trældal er nykommere i Dplay-serien «Singletown», og det tar ikke lang tid før fristelsene kommer på løpende bånd. Video: Dplay / Rød Løper Vis mer

Oscar-nominerte Matthew Heineman og Matthew Hamachek, mannen bak Netflix-dokumentaren «Amanda Knox», er regissørene bak.

- Siden verden fikk møte Tiger Woods da han var to år gammel, har han vært en del av vår kollektive bevissthet som vidunderbarn, en pioner, en mester, et globalt ikon og deretter en tabloid overskrift, har regissørene Heineman og Hamachek tidligere uttalt, ifølge New York Post.

I serien vises tidligere upubliserte opptak og flere golfpersonligheter, som Tigers tidligere caddie og nære venn, Steve Williams og golflegenden Sir Nick Faldo, stiller til intervjuer, i tillegg til Parr og Uchitel.

SVINGER BRA: Tiger Woods er tidenes største golfspiller, med hele 15 majortitler. Foto: NTB
SVINGER BRA: Tiger Woods er tidenes største golfspiller, med hele 15 majortitler. Foto: NTB Vis mer

- Trengte en stemme

I et intervju med podkasten Juicy Scoop forteller Uchitel, om hvorfor hun vil åpne seg i dokumentaren.

- Jeg følte at folk har sett ned på meg og skjelt meg ut de siste ti årene, etter alt som har kommet ut om skandalen. Det har vært sårende, sier hun, og utdyper:

- Jeg kjente at jeg på et tidspunkt trengte å ha en stemme som sa hvordan det var for meg og hvordan det har vært for meg. Det har vært veldig vanskelig, fordi jeg har sittet fast og fått en merkelapp på meg. Jeg har ikke hatt en sjanse til å komme meg ut av det.

ÅPNER SEG: Rachel Uchitel følte endelig for å snakke om forholdet til Tiger Woods og det som rammet henne etterpå, i ny dokumentar på HBO. Foto: NTB
ÅPNER SEG: Rachel Uchitel følte endelig for å snakke om forholdet til Tiger Woods og det som rammet henne etterpå, i ny dokumentar på HBO. Foto: NTB Vis mer

- Ikke rettferdig

Uchitel sier også i intervjuet noe om kvinners plass i offentligheten etter en slik affære.

- Tiger vinner priser og turneringer. Han får komme seg ut av ting, får ha sine «uhell» og stå opp igjen. Folk vil fortsette å heie på ham. Men kvinnene får ikke så mye, ikke bare i dette tilfellet, men med andre lignende skandaler. Det er egentlig ikke rettferdig. Jeg følte endelig behov for å snakke, sier hun.

Regissørene forteller ifølge Bleacher Report dette om ambisjonene med serien.

- Målet vårt var å dykke dypere og skape et upolert og intimt portrett av en mann, som i likhet med oss alle er ufullkommen og høyst menneskelig, sier regissørene.

ANKLAGES: «The Real Housewives of Beverly Hills»-profilen Denise Richards anklages for å ha ligget med venninnen, Brandi Glanville. Video: Hayu hos TV 2 Sumo / Rød Løper Vis mer

Dokumentaren og regissørene har vært i hardt vær allerede før serien har hatt premiere. Grunnen er ikke innholdet, men ifølge Indiewire innvendingen at «dette er nok en historie om en sort mann laget av hvite menn.»

Etter å ha hatt en lang, tung periode både på og utenfor golfbanen, kom Woods grundig tilbake i 2019 – da han vant sin første majortittel på elleve år.

LES OGSÅ: Nå blusser utro-skandalen opp igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer